Головна  / Блог / Статьи / Віртуальний туризм в Україні

Віртуальний туризм в Україні

Віртуальні 3D-прогулянки і онлайн-походи в музеї дозволяють подорожувати по всій країні, не виходячи з дому. Особливо актуально це стає в період карантину. Про найцікавіші і популярні музеї, тури і виставки онлайн, читайте в добірці на Doba.ua.

Як проходять онлайн-тури? 

Подорожі в інтернеті давно перестали бути чимось незвичайним. Але в минулому році потреба в них різко зросла і багато музеїв відкрилися в форматі онлайн. 

Варіантів віртуальних подорожей по Україні багато. Один з найдоступніших - онлайн-прогулянка по віртуальним залам музею. У цьому випадку досить зайти в потрібний розділ на сайті і відправитися в подорож, пересуваючись по віртуальним кімнатам за допомогою комп'ютерної мишки. 

Якщо такий варіант здасться нудним, на сайтах туристичних операторів можна знайти пропозиції з онлайн-екскурсіями по Львову, віртуальними прогулянками по Харкову або навіть онлайн-прогулянкою по підземних тунелях київського метрополітену. Такі екскурсії проводить екскурсовод в режимі реального часу.

Після такої прогулянки захочеться походити по тих же місцях наживо. Готуючись до поїздки, не забудьте забронювати житло. Плануючи приїхати до Києва, Львова, Одеси чи Харкова, квартири подобово можна вибрати на Doba.ua.

Ще один варіант - екскурсія з елементами доповненої реальності. Але для такої прогулянки вже необхідна фізична присутність на території музею. В Україні є кілька місць, архітектура яких не збереглася, але за допомогою технології VR ці місця оживають і захоплюють колишньої красою. 

ТОП-10 віртуальних екскурсій

  • Онлайн-екскурсія по Музею техніки «Фаетон»

У різних залах запорізького музею зібрані колекції автомобілів середини минулого століття, військова техніка часів Другої світової війни, побутова техніка почала XIX століття. Всі автомобілі знаходяться в справному стані і беруть участь у виставках.

Екскурсія доступна за посиланням.

  • Екскурсії по скансену України

Побувати відразу в декількох скансену можна завдяки проекту «Музеї України просто неба». На сайті представлені такі віртуальні музеї України як Мамаєва Слобода, Національний музей народної архітектури та побуту України, Запорізька Січ, Резиденція Богдана Хмельницького, «Шевченківський гай». 

Екскурсії доступні за посиланням.

pirogovo.jpeg

  • 3D-тур по Музею Ханенків

Особняк українських колекціонерів і благодійних діячів в столиці є одним з будівель Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків. Колекція творів мистецтва з різних куточків світу налічує понад 25 тисяч предметів. 

Погуляти галереями онлайн можна, перейшовши за посиланням

  • 3D-тур по Софійському собору

Софійський собор - одне з найстаріших релігійних споруд, заснування якого відноситься до 1037 році. Під час туру можна побачити храм зсередини і дізнатися цікаві факти про ікони і зображеннях на стінах.

3D-тур доступний за посиланням.

  • Віртуальна екскурсія по Краєзнавчому музею Острога

Музей розміщується в старовинному замку. У ньому зберігається колекція археологічних знахідок, портретного живопису, скульптур, іконопису та інших історичних пам'яток часів князів Острозьких.

Екскурсія доступна за посиланням.

DSC_2143.jpeg

  • VR 3D-тур по Дубенському замку

На території фортеці є два замки, один належав родині князів Острозьких, інший - князів Любомирських. Оглянути зали можна під час звичайної екскурсії, а можна за допомогою технології VR побачити, як виглядали кімнати в минулі часи.

Ознайомитися з VR 3D-туром можна за посиланням

  • Віртуальна прогулянка по Харківському історичному музею

На сайті Музею імені Сумцова є відеопроект, який розповідає про цікаві артефакти, представлені в музеї, і їх історію. Ознайомившись з колекцією, можна віртуально прогулятися по одній з основних експозицій.

Відеопроект доступний за посиланням

Віртуальний візит доступний за посиланням

  • Екскурсія з технологією AR і VR-політ над Тустанню

Тустань - давньоруський комплекс, який служив оборонною фортецею. До наших днів дерев'яні конструкції не збереглися, але побачити як вони виглядали можна під час пішої екскурсії використовуючи мобільний додаток Tustan AR або під час «польоту» над фортецею на VR локації.

Дізнатися докладніше про інтерактивну екскурсію можна за посиланням

tustan-1.jpeg

  • Віртуальна екскурсія по Музею авіації

Відкриття Державного музею авіації України імені Антонова було приурочено 100-річчю світової авіації. Перша колекція налічувала всього 30 літальних апаратів, а сьогодні тут представлено понад 80 літаків і вертольотів. 

Екскурсія по музею доступна за посиланням.

Зробивши віртуальний тур по Києву, заплануйте реальну подорож в це зелене місто. Побудувати маршрут по визначних пам'ятках допоможе блог Doba.ua, а каталог сайту спростить пошук житла Київ подобово.

  • 3D-тур по Музею скла

Експозиція львівського Музею скла розділена на дві частини - постійну з колекцією чарок, глечиків, келихів, давньоруських скляних намистин і археологічних знахідок і змінну, де виставляються сучасні роботи місцевих склодувів.

3D-екскурсія доступна за посиланням

sklo.jpeg

Віртуальні подорожі - це можливість побачити шедеври сучасного мистецтва, доторкнутися до давньої історії, не виходячи з дому, і надихнутися на реальне подорож. А сайт Doba.ua - це можливість знайти житло швидко і без додаткових витрат. У каталозі представлена оренда квартир Львова, Києва, Одеси та інших міст України.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки