Головна  / Блог / Статьи / Чим славиться Україна в світі?

Чим славиться Україна в світі?

Морські і гірськолижні курорти, старовинні монастирі, місто привид Чорнобиль - щороку насолодитися українською гостинністю та красою місцевих краєвидів приїжджають туристи з різних куточків Землі. Про найвідоміші місця в Україні, читайте в цьому матеріалі.

Чим відома Україна за її межами?

Події останніх років прославили Україну як сильну країну, яка бореться за свою незалежність. Але політичні події - не єдине, чим відома наша країна за кордоном. 

Україна - друга за величиною країна Європи.


В Україні був спроєктований і побудований найбільший за розмірами і вантажністю літак в світі. Перший політ АН-225 «Мрія» здійснив у 1988 році. З тих пір цей гігант поставив понад двісті світових рекордів. У їх числі абсолютний рекорд по вантажості і перевезенню самого довгомірного вантажу (лопатей вітрогенератора). У 2009 році АН-225 «Мрія» був занесений в Книгу рекордів Гіннеса.

Популярними туристичними містами України прийнято вважати Київ, Львів та Одесу. Ці міста дійсно приймають велику кількість туристів, як іноземних, так і внутрішніх. Але є ще одне місце, куди прагнуть потрапити всі, хто приїжджає в Україну вперше - це примарне місто Чорнобиль. Аварія на атомній електростанції в 1986 році зробила його сумнозвісним на весь світ. Зараз ці місця вражають буйством природи і територія навколо зони відчуження є біосферним заповідником. Але покинуті будинки, зарослі чагарниками вулиці і цифри, які зашкалюють в деяких місцях на дозиметрі, не дають забути про масштаб трагедії, яка тут трапилася.


ТОП-10 фактів про нашу країну

Всі, хто приїжджає в Україну, описують її як гостинну країну з красивою природою, смачною кухнею і відносно дешевим відпочинком. Чим ще славиться наша країна, розповідаємо нижче.  

  • На звання географічного центру Європи претендують кілька точок у різних країнах, одна з них - в селі Ділове Закарпатської області.

  • Найглибша станція метро в світі - київська станція «Арсенальна», глибиною 105,5 метрів. Щоб спуститися до вагонів, потрібно проїхати на двох ескалаторах і пройти через проміжний вестибюль. Станція розташована в центральній частині міста, приїхавши сюди на вихідні, зняти квартиру подобово Київ в цьому районі буде хорошою ідеєю.

  • Твір українського композитора Миколи Леонтовича «Щедрик» - оригінал англомовної версії Carol of the Bells - найвідомішою в світі різдвяної пісні. 

  • Автор однієї з перших конституцій - український політичний діяч Пилип Орлик. У 1710 році він став гетьманом, і в той же період створив документ. До слова, Конституція в США була прийнята в 1787 році.

  • Один з перших ВНЗ Східної Європи - Національний університет «Острозька академія», заснований в 1576 році.


  • Київський McDonald's - один з найбільш відвідуваних у світі. Ресторан, розташований на Привокзальній площі, багато років входить до п'ятірки лідерів за кількістю відвідувачів. 

  • У Тернопільській області, поблизу села Корольок, розташована печера Оптимістична. Цікава вона тим, що за своєю довжиною (більше двохсот кілометрів) займає п'яте місце в світі. А серед гіпсових печер - перше місце. Підземні ходи її вивчаються донині.

  • В Україні є своя «китайська стіна» і знаходиться вона в Луцьку. Відразу на двох проспектах стоїть один з найдовших у світі житлових будинків. Побудований він був ще в радянські часи, в будинку 120 під'їздів і три тисячі квартир. 

  • Аналог пустелі Сахара також можна знайти на території України. Олешківські піски на Херсонщині - найбільший піщаний масив України. Температура піску влітку тут піднімається до 75 градусів. 

  • Україні належить найдовший музичний інструмент - трембіта. Розмір самої довгої досягав 8,35 метрів. Почути звуки трембіти в сучасній музиці можна в піснях Onuka.


Відомі пам'ятки

Є ще багато українських пам'яток і красивих місць України, які роблять нашу країну туристично привабливою.

Наприклад, Майдан Незалежності, на якому проходили масштабні революції, сучасні музеї і виставкові центри, гучні фестивалі - лише частина того, чим славиться Київ. Важливою пам'яткою також є Києво-Печерська лавра - один з перших монастирів Київської Русі.

Велику популярність має Хотинська фортеця, що височіє на березі Дністра в історичному місті України, вік якого перейшов позначку в тисячу років. Хотинська фортеця, як і Києво-Печерська лавра, входить в список «Семи чудес України». 

Ще одним знаменитим містом України є Одеса. У числі обов'язкових до відвідування визначних пам'яток - вулиця Дерибасівська, Оперний театр, Одеські катакомби, Потьомкінські сходи і старі дворики міста. Зупинитися на час відпустки можна в готелі або скориставшись послугами подобової оренди житла Одеси


До інших не менш важливих пам'яток можна віднести Тунель кохання в Рівненській області, Святогірську Успенську Лавру в Донецькій області, Старий замок в Кам'янець-Подільському, острів Хортиця в Запоріжжі, озеро Синевир в Карпатах, Старе місто Львова, дендропарки та старовинні замки по всій території країни. Подорож може бути вельми різноманітним! Збираючись в дорогу, зняти квартиру на добу у Львові, Запоріжжі, Кам'янці-Подільському чи будь-якому іншому населеному пункті України можна на Doba.ua.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки