Головна  / Блог / Статьи / Вуличні перегони в Києві: як потрапити?

Вуличні перегони в Києві: як потрапити?

Життя в столиці грає різними фарбами - тут можна послухати класику в ботанічному саду, а можна взяти участь в перегонах і відчути весь спектр емоцій від екстриму на машинах. Про те, де можна поганяти на машині і як зняти квартиру в центрі Києва подобово нема за всі гроші світу, читайте в цьому матеріалі.

Де і коли проходять нічні перегони?

Вгамувати спрагу швидкості можна цілком законними способами. Сезон стрітрейсінга в Києві відкривається в квітні, а закривається - в жовтні. Легальні перегони часто проходять на території спортивного клубу «Чайка». 


Організатором гонок виступає клуб Drag Racing. Крім ефектних заїздів, заходи можуть включати в себе музичний супровід від столичних діджеїв, частування вуличною їжею, подарунки від партнерів гонок. Дізнатися про майбутні події можна на офіційному сайті організаторів.

Також легальний дрифт по нічному місту можливий під час участі в автомобільних квестах. Такі квести зазвичай проходять в нічний час, коли вулиці міста максимально вільні від автомобілів. Кількість учасників залежить від обраного квесту, мінімальна кількість - дві людини.

Автомобільний квест цікавий не тільки можливістю поганяти по нічних вулицях. Для початку учасникам необхідно розгадати чимало заплутаних завдань, щоб дізнатися до якої саме локації потрібно прийти першими. Також іноді крім екіпажу може знадобитися окремий штаб людей, які будуть допомагати розгадувати загадки віддалено.

Маршрут може бути найрізноманітнішим і заздалегідь дізнатися можна тільки місце старту. У деяких випадках його можна вибрати індивідуально, що особливо зручно для тих, хто в Києві проїздом і знімає житло не в центрі, а, наприклад, орендує квартири подобово Оболонь. Організовують такі квести клуби Dozor, «Сіті квест», «Під замком», «Мир квестів».

Автомобільний спорт в Україні займає не останнє місце, і крім аматорських гонок можна спробувати свої сили в чемпіонаті з драг-рейсингу. Організовує такі змагання «Вінницька федерація драг-рейсингу і дріфту». Крім гонок, VFDD проводять виставки автомобілів і мотоциклів, організовують зимові паралельні перегони. Спортивні події проходять в різних містах України, включаючи і столицю. 

А якщо хочеться відчути себе героєм «Форсажу», можна ризикнути взяти участь в нелегальних заїздах. Маючи особистий автомобіль для вуличних гонок, в інтернеті нескладно знайти закриті групи або чати, де місцеві екстремали домовляються про заїзди, призначають дату і місце. Такі перегони найчастіше також проходять в нічний час.


Правила участі в перегонах

Особливих правил як стати стрітрейсерів немає. Головні умови - наявність справного автомобіля і посвідчення водія. 

Але, щоб взяти участь в легальних змаганнях від Drag Racing, потрібно обов'язково ознайомитися з технікою безпеки і правилами поведінки на трасі. Крім того в умовах клубу Drag Racing прописано, що учасники повинні в обов'язковому порядку виконувати команди маршалів і організаторів. Забороняється створювати небезпечні ситуації і брати участь в перегонах в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння. Перед заїздом всі автомобілі, які беруть участь в гонці, проходять квитками і розпарковку маршалами.

Щоб поганяти по вулицях Києва в рамках квесту, також не потрібно знати особливих правил, крім правил дорожнього руху. Досягнення повнолітнього віку, наявність автомобіля і посвідчення водія цілком достатньо для проходження квесту.

А ось правил, як стати гонщиком і взяти участь в змаганнях від VFDD трохи більше. Окрім наявності справного автомобіля, автомобільного або мотоциклетного шолома і посвідчення водія, потрібно пройти попередню реєстрацію на офіційному сайті федерації. Після заповнення реєстраційної форми та оплати участі, гонщику вручається ліцензія пілота VFDD.

Вуличні перегони - один з найпопулярніших видів екстремального відпочинку. Київ є підходящим містом для такої активності, а траса на території СК «Чайка» вважається однією з найскладнішої в Україні. Приїжджаючи до столиці за адреналіном, зняти житло недорого можна на Doba.ua. Бюджетно можна зняти квартиру на ВДНГ, в Дніпровському або Дарницькому районі на лівому березі.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки