Головна  / Блог / Куди поїхати? / 10 речей, які потрібно зробити у Львові

10 речей, які потрібно зробити у Львові

Цікаві місця у Львові перебувають практично на кожному кроці. Один тільки центр міста входить до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Як не загубитися серед розмаїття красивих локацій, де провести час і що встигнути спробувати, приїхавши до Львова вперше, читайте на Doba.ua. 

Які місця відвідати?

  • Ратуша і площа Ринок

Перше місце, куди варто відправитися - Старе місто. Центральною його частиною є площа Ринок, де зосереджено багато архітектурних пам'яток. У їх числі Палаццо Бандінеллі з історичним музеєм всередині, палац Гірника, палац Любомирських. 

На площі проходять головні культурні заходи, в період свят тут збираються всі місцеві жителі і туристи. У центрі височіє міська ратуша з вежею, звідки відкривається гарний панорамний вид. В цьому ж будинку діє Туристичний інформаційний центр. Приїхавши до Львова як турист, зупинитися найзручніше в центрі, зняти квартири подобово площа Ринок можна на Doba.ua.


  • Вірменський квартал

Поруч з площею знаходиться Вірменський квартал - один з найстаріших в місті. Більшість будівель в цьому районі були зведені ще в XVI столітті. Найвідоміша - Вірменський собор. Прогулюючись кварталом уздовж старовинних пам'яток, можна дійти до Домініканського монастиря. А поруч з ним є арт-центр «Дзиґа» з галереєю сучасного мистецтв і кав'ярнею. 

  • Оперний театр

Зовнішній вигляд цієї будівлі знаком навіть тим, хто жодного разу не був у Львові. Приїхавши в культурну столицю вперше, обов'язково заплануйте візит всередину театру. Зробити це можна, купивши квиток на концерт або замовивши екскурсію. Другий варіант дозволить не тільки побачити дзеркальне фойє, вестибюль і вражаючий зал для глядачів, а й познайомить з історією цієї будівлі і знаменитими особистостями, які виступали на його сцені.


  • Парк «Високий замок»

З назви цієї локації можна подумати, що вона привертає старовинним замком. Але цікава ця локація зовсім не архітектурою, а якщо бути точніше, замку тут і зовсім немає. Колись на цьому місці дійсно височіла фортеця, але сьогодні від неї залишилася лише частина оборонної стіни. У наші дні це місце являє собою міський парк з каштановою алеєю, штучною печерою і оглядовим майданчиком. Зупинитися поруч з парком можна, орендувавши квартиру подобово.

  • Костел єзуїтів 

Додати трохи містики в екскурсійну прогулянку можна, спустившись по підземеллях Єзуїтського костелу. Цей храм відомий як один з найбільших в місті. Підземелля його мають два рівня, всередині є зали з колекцією знайдених при розкопках артефактів. У їх числі старовинні фрески і саркофаг львівського архієпископа. Для туристів в зали підземелля організовують денні та нічні екскурсії.


Що спробувати у Львові?

Вивчати львівські пам'ятки вдвічі приємніше, роблячи перерви на відпочинок і їжу. Тому далі розповідаємо, де поїсти традиційних львівських смаколиків.

Львів відомий багатою кавовою історією. Популярність цього ароматного напою подарував місцевий підприємець Юрій Кульчицький, який відкрив одну з перших європейських кав'ярень «Під синьою фляжкою». Заклад з такою назвою і сьогодні є одним з кращих місць, де випити кави у Львові. Великий вибір напоїв, спокійна атмосфера й інтер'єр в австрійському стилі залишать найприємніші враження.

Не менш цікавим буде візит у «Львівську копальню кави» з шахтами, де добувають ароматні зерна. Цей заклад є популярною туристичною локацією, нарівні зі «Львівською майстерньою шоколаду», відомою далеко за межами міста. Спробувати львівський шоколад - ще один обов'язковий пункт подорожі в це місто.

Крім кави, відомим напоєм Львова є пиво. Спробувати різні види хмільного напою і познайомитися з технологією його приготування можна в Музейно-культурному комплексі пивної історії. Він об'єднує пивоварню у Львові з інтерактивним музеєм і арт-центром, де проходять цікаві виставки і концерти.

Наступним культовим закладом є «Реберня під арсеналом». Здійснюючи гастроподорож по місту, обов'язково загляньте сюди і насолодитися смаком м'ясних страв, приготованих на ваших очах.

І на десерт, кожен турист у Львові повинен спробувати сирник. Одні з кращих сирників подають у першій міській пекарні «Львівські пляцки» на площі Ринок.

Якщо ви ще жодного разу не були у Львові, обов'язково заплануйте поїздку в це старовинне місто з європейським духом. Орендувати недороге житло в центрі або зняти квартиру подобово біля залізничного вокзалу можна заздалегідь на сайті Doba.ua.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки