Головна  / Блог / Куди поїхати? / Блакитні лагуни в Україні

Блакитні лагуни в Україні

Сезон відпусток у розпалі, і морські курорти вже приймають гостей. Але якщо багатолюдні пляжі та холодні підводні течії не викликають захоплення, хорошою альтернативою стануть озера. 

У різних областях України є гарні затоплені кар'єри та блакитні озера. Де знаходяться водойми з прозорою водою і найчистіші пляжі України, розповідаємо в цьому матеріалі.

11231604m.jpg

Найчистіші озера 

Відпочинок на березі озер і річок в літню спеку не менш популярний, ніж морський. Тому, поряд з великими водоймами щосили розвивається інфраструктура: відкриваються готелі, ресторани та кафе, з'являються водні розваги. А перед початком сезону воду і пляж очищають і готують до безпечного відпочинку.

Одне з популярних напрямків - Шацькі озера у Волинській області. Найпопулярніше озеро - Світязь. На його березі побудовано багато баз відпочинку, але при бажанні можна розбити наметовий табір. Озера зариблені щукою, окунем, сомом, судаком та іншою рибою, що робить їх привабливими для любителів риболовлі.

Ще одна туристична перлина знаходиться в Донецькій області. Блакитні озера в Лиманському районі - це кар'єри, заповнені джерельною водою. Завдяки підземним джерелам, вода не застоюється і залишається чистою. Оточує озера сосновий ліс. Поруч є бази відпочинку і альтанки. Найближчий населений пункт - селище Щурово.

В іншій стороні Донецької області є ще одне красиве місце - Амвросіївський кар'єр, але на даний момент доступ до нього утруднений, оскільки знаходиться він на непідконтрольній Україні території. 

Одне з найчистіших озер України - Синевир. Воно є найбільшим гірським озером і найпопулярнішим в українських Карпатах. Сюди приїжджають за гарними краєвидами, спокійною атмосферою і цікавими легендами. Купатися і ловити рибу заборонено, але можна добре відпочити на березі і поплавати на плоту. 

А якщо все-таки купання є невід'ємною частиною відпустки, тоді варто звернути увагу на Шелехівське озеро в Сумській області. Його нерідко порівнюють з Синевиром. Озеро оточене густим лісом. Воно не дуже популярно, тому інфраструктури особливої немає. Але зате завжди є вільні місця на пляжі і чиста вода.

Відомі кар'єри блакитного кольору

В Україні є ще багато водойм з чистими пляжами і комфортною інфраструктурою. Але не всі вони можуть похвалитися блакитним кольором води. Якщо крім відпочинку хочеться отримати порцію натхнення і зробити красиві фотографії, рекомендуємо відвідати одне з таких місць.

2017-05-22 12_1.jpg

Коростишівський кар'єр

Дуже популярне туристичне місце. Кар'єр знаходиться в Житомирській області, поблизу міста Коростишів. Вода в ньому неймовірно блакитного кольору з бірюзовим відтінком. Крім купання сюди приїжджають полазити по скелях, відпочити з палатками і поплавати на сапах.

Пашинський кар'єр

Ще одне красиве місце на Житомирщині - Пашинський кар'єр. Він менш популярний, ніж Коростишівський, але по красі не поступається. Водойма має овальну форму, оточена вона скелями і лісом. Відпочиваючих тут трохи, є можливість усамітнитися і спокійно відпочити на природі. Також можна порибалити або зайнятися дайвінгом.

Черепашинський кар'єр

За незвичайний колір води це місце нерідко порівнюють з тропічними курортами. Але добиратися сюди набагато простіше і дешевше, ніж, наприклад, на Балі, де білий пісок і блакитна вода. Знаходиться кар'єр у Вінницькій області, поблизу села Черепашинці. Тут немає лежаків і магазинів, тому плануючи поїздку, потрібно запастися м'якими килимками, питною водою і їжею. 

Плануючи відпочинок на цьому блакитному озері, Вінницю також варто включити в маршрут. У цьому місті є багато цікавих пам'яток, одна з яких - світломузичний плаваючий фонтан. Збираючись зупинитися з ночівлею, зняти квартиру у Вінниці на добу можна на Doba.ua.

87_main.jpg

Блакитні озера

Блакитні озера Чернігівській області підійдуть тим, хто за комфортний відпочинок. Це популярне місце, куди приїжджають туристи з різних куточків країни. Магнітом для відпочиваючих є красивого кольору озера з чистою водою і пляжі з білим піском. Поруч є бази відпочинку, альтанки. Розташовані озера в двох годинах їзди від Чернігова, в селі Опішня.

Подорожуючи по Чернігівщині, не обійдіть стороною і обласний центр. А добові квартири в Чернігові допоможуть зробити подорож більш комфортною.

Базальтове озеро

Затоплений кар'єр в Базальтовому - ще одне блакитне озеро України, полюбилося туристам. Мальовниче водоймище зі смарагдовим відтінком знаходиться в Рівненській області. Раніше на цьому місці добували базальт. Побачити базальтові стовпи можна і сьогодні. Родзинка кар'єра - невеликий «Острів любові».

Крім перерахованих місць, є ще багато красивих локацій. Глухівський кар'єр в Сумській області, блакитна лагуна на річці Люта в Карпатах, Олександрівський кар'єр в Миколаївській області, недалеко від Вознесенська. Провести відпустку можна на будь-якому з них. 

Підбираючи житло для відпочинку, рекомендуємо звернути увагу на приватний сектор і добові квартири. Підібрати та забронювати житло подобово Вознесенськ, будиночки поблизу Коростишівських озер або недалеко від Синевира можна на Doba.ua.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки