Головна  / Блог / Куди поїхати? / Де поїсти устриці в Одесі?

Де поїсти устриці в Одесі?

Колись устриці були їжею бідняків, сьогодні - це дорогий делікатес, який подають в кращих ресторанах. А де ж спробувати цей вишуканий продукт, як не на морському курорті? Doba.ua зібрала підбірку закладів, де подають кращі устриці в Одесі.

ТОП закладів зі свіжими устрицями

  • Бар «Устричний»

Популярне місце в центрі Одеси, куди варто прийти тим, хто куштує устриці вперше. Офіціанти розкажуть, як вирощують молюски і чим відрізняються їх види. В меню представлено сім видів устриць, також є позиції з полуницею і тропічним конфі, запечені устриці і сети. Якщо складно визначитися, можна замовити дегустаційний сет з приємним бонусом у вигляді пляшки вина. Крім вишуканих молюсків, в меню бару «Устричний» Одеси є супи, салати і основні страви з морепродуктами.

Де: Одеса, Приморський бульвар, 10

Вартість устриць - від 59 гривень за 1 штуку

604d6---------2-min.jpg

  • Di Mare

Цього року ресторану Di Mare виповнилося одинадцять років - це місце стало традиційним для одеситів. Розташований ресторан на набережній, тому з вікон відкриваються красиві види на море, чайок, яхти. У меню представлений великий вибір страв з риби і морепродуктів, в тому числі і три види устриць - Reine Noire, La Perle Blanche, Gillardeau. Якщо прийти сюди в четвер, можна покуштувати устриці за акційною ціною. По п'ятницях і суботах в ресторані проходять музичні вечори, а в неділею - майстер-класи для дітей.

Де: Одеса, вулиця Приморська, 6

Вартість устриць - від 169 гривень за 1 штуку

Приїхавши на узбережжі з іншого міста, зупинитися в потрібному районі можна, орендувавши добове житло. Знайти і зняти квартиру подобово в Одесі можна в каталозі сайту Doba.ua.

  • Terrace. Sea View

Ще одне місце, де в Одесі поїсти устриць можна з красивим видом. Ресторан знаходиться поруч з пляжем «Ланжерон» і в літній період тут завжди повна посадка. Але якщо забронювати столик заздалегідь, то свіжі устриці, жива музика і вид на Чорне море залишать найприємніші враження. В меню є три види устриць - Perle Blanche, Gillardeau, Sentinelle. Подаються устриці з винним і лимонним соусами, шматочками бородинского хліба і вершкового масла.

Де: Одеса, Пляж Ланжерон, 1Б

Вартість устриць - від 169 гривень за 1 штуку

ooo-5850-1-2-3-fused-57b1fbd9934e8_compressed20161005.jpg

  • M1 Club Hotel

M1 Club Hotel - це готель, на території якого є ресторан і бар зі свіжими устрицями і красивим видом. У ресторані R1 на першому поверсі подають страви середземноморської та чорноморської кухні. З панорамних вікон відкривається вид на море - сюди цікаво приходити вранці і в обід. А у вечірній час особлива атмосфера чекає гостей в джаз-клубі Р1 Prosecco Bar на шостому поверсі. Тут в меню представлені страви перуанської і середземноморської кухні і авторські коктейлі.

Де: Одеса, Лідерсовський бульвар, 1 

Вартість устриць - від 60 гривень за 1 штуку

  • Odesa Food Market

Міський ринок їжі - місце, в якому кожен знайде страву на свій смак. Це стара будівля колишнього комерційного банку, площею понад тисячу квадратних метрів, де розташувалося тринадцять різних кафе і три бари. Гості можуть замовити блюдо в будь-якому кафе, з'їсти його прямо в залі або забрати з собою. Тут готують страви з м'яса і риби, в різних точках можна замовити устриці і морепродукти, а також страви близькосхідної, єврейської та китайської кухні. 

Де: Одеса, вулиця Рішельєвська, 9А

Вартість устриць - від 25 гривень за 1 штуку

В Одесі є ще багато не поганих закладів, де подають устриці. Ціна в ресторанах на цей делікатес залежить від виду і походження молюска. Зазвичай в закладах подають устриці, вирощені у Франції, США, Японії. Але в Україні є своя устрична ферма «Устриці Скіфії». Знаходиться вона всього в годині їзди від Одеси, на березі Тилігульського лиману. Тут не тільки вирощують устриці, але і роблять з них вино. Збираючись їхати в Одесу, обов'язково забронюйте житло заздалегідь і заплануйте поїздку на ферму. Щоб не витрачати час на дорогу, рекомендуємо зняти квартиру подобово в Одесі Приморський район.  

foodmarket1.jpg

Як правильно їсти устриць?

Цих молюсків прийнято їсти сирими, тому в закладах Одеси устриці часто зберігаються в акваріумах. Щоб відкрити устрицю, потрібен особливий ніж і кольчужні рукавички, гостям це блюдо подають вже в розкритому вигляді на тарілці з льодом.

Єдиний обов'язковий інгредієнт, який ідеально доповнює смак устриць - лимон. Свіжу устрицю потрібно скропити лимонним соком і випити одним ковтком. Ще один спосіб - окремо з'їсти молюска за допомогою маленької вилки і потім випити рідину, що залишилася в раковині. Жувати устрицю не рекомендується. 

У деяких ресторанах до устриць подають фірмовий соус і хліб. Устриці можна їсти і в готовому вигляді. Їх запікають з вершками, сиром, зеленню, готують з них супи і коктейлі. З напоїв до цієї страви підходить шампанське або біле вино.

Бажаючи покуштувати свіжих устриць в Одесі, приїжджайте в це місто в період з вересня по квітень. Це час вважається ідеальним для вилову та вживання молюсків. Плануючи поїздку, підібрати комфортне житло можна на Doba.ua. В каталозі сайту представлений великий вибір пропозицій, в тому числі і квартири подобово Одеса центр.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки