Головна  / Блог / Куди поїхати? / Ідеї ​​для поїздок поодинці по Україні

Ідеї ​​для поїздок поодинці по Україні

У самостійних подорожах є одразу кілька плюсів – не потрібно підлаштовуватися під чийсь графік, можна планувати маршрут виходячи тільки зі своїх інтересів та завести нові цікаві знайомства. Doba.ua підготувала вибірку місць, де можна відпочити одному і не почуватися самотнім.  

Які міста варто відвідати?

Вибираючи, куди поїхати одному в Україні, варто відштовхуватись від своїх бажань. Чого хочеться зараз? Активного відпочинку в галасливому мегаполісі, релаксу на тихому курорті чи насиченій культурній програмі? Цікаві місця можна знайти у різних куточках України. 

  • Київ

Приводів приїхати до столиці вистачає. Тут часто відбуваються виставки, фестивалі, концерти, ярмарки. Якщо хочеться побути в компанії, можна відвідати екскурсію від «Цікавого Києва» або спектакль-променад Uzahvati. Серед обов'язкових варіантів, куди піти взимку – ялинка та різдвяне містечко на Софійській площі та «Зимова країна» на ВДНГ.

  • Чернігів

    chernigiv-pyatnicka-cerkva-2.jpg

У Чернігові багато церков та храмів, відвідувати які спокійніше наодинці. Так можна поринути у свої думки, прислухатися до себе та своїх справжніх бажань. Розбавити поїздку можна прогулянками Чернігівським Валом та Болдиними горами, а в теплу пору року – музичними вечорами на Зеленій сцені поряд з Алеєю Героїв. 

  • Львів

Культурна столиця – ідеальний варіант як для романтичної поїздки, так і для самостійної недорогої подорожі. Історичний центр із середньовічною архітектурою, затишні кав'ярні з найзапашнішою кавою в країні, незвичайні музеї – тут, як і в Києві, є чим зайнятися цілий рік. 

  • Дніпро

Якщо Львів занурює в історію, Дніпро дивує сучасністю. Один тільки Катеринославський бульвар чого вартий. Приїхавши до Дніпра самостійно, рекомендуємо помріяти на набережній, піднятися на оглядовий майданчик Менори, послухати класику у Будинку органної та камерної музики та відвідати Театр одного актора «Крік». 

  • Одеса

Відпочинок на Чорному морі - завжди хороша ідея, чи це одиночна подорож або сімейний вікенд. Серед найпопулярніших та найкрасивіших місць України влітку вважається Одеса. Це колоритне місто обіймає своїм теплом та легкою атмосферою. Сюди варто приїхати одному, щоб наповнитись енергією моря, поспілкуватися з вуличними котами та зарядитись гумором від місцевих мешканців.

  • Чернівці

У Чернівцях не вдасться заблукати, але вдасться провести насичені вихідні без нудьги. У цьому «маленькому Парижі» знаходиться найкрасивіший університет, який порівнюють із Гоґвортсом, є п'ять головних площ, а в центрі з вежі Ратуші людей вітає трубач.

dsc_1087.jpg

  • Кам'янець-Подільський

Подорожуючи Україною на машині, варто заїхати до Кам'янця-Подільського. Це місто здатне занурити у казку. Підбираючи варіанти, що подивитись в Україні восени, включить до списку Смотрицький каньйон та Старий замок. А якщо правильно підібрати час, можна ще й політати над містом – кілька разів на рік тут відбувається фестиваль повітряних кульок. 

  • Трускавець

Бальнеологічний курорт – гарна можливість відпочити від міської метушні та оздоровитись. Трускавець розташований у передгір'ях Карпат – види у хорошу погоду вражають. Ще одним плюсом є зручне транспортне сполучення – дістатися сюди безпосередньо можна поїздом та автомобілем.

  • Івано-Франківськ

Це місто може бути як транзитним на шляху до Карпат, де прокладено цікаві туристичні маршрути, так і самостійним варіантом для подорожі. Складаючи список місць для відвідування, не забудьте міську Ратушу з Краєзнавчим музеєм та Бастіоном. Щоб відпочинок був комфортним, забронюйте квартиру в Івано-Франківську подобово.

ivano-frankivska-oblast.jpg

Найкращий час для поїздки

Головна перевага самостійної поїздки в тому, що вибирати відповідний час можна відштовхуючись лише від своїх інтересів та можливостей. У будь-який сезон можна знайти цікавий напрямок. Влітку популярні морські міста, восени – бальнеологічні курорти, взимку – засніжені Карпати, а навесні – квітуче Закарпаття.

Також при виборі часу варто врахувати такі нюанси, як туристичний сезон. Восени він максимально вщухає, у цей період у більшості міст туристів стає зовсім мало і ціни на житло падають – відпочинок у такий час припаде до смаку тим, хто шукає усамітнення. А якщо хочеться метушні та максимальних активностей, варто обирати гарячі сезони – влітку це море, а взимку – гори.

Де переночувати?

Внутрішній туризм в Україні посилюється та розвивається, тому проблем із тим, де зупинитися як у великих містах, так і на маленьких курортах немає.

Переночувати можна в номері готелю, винайняти кімнату в приватному секторі або ліжко-місце в хостелі. Також хорошим варіантом буде орендувати подобове житло та за невеликі гроші отримати у своє розпорядження цілу квартиру з кухнею, ванною кімнатою та туалетом. Все залежить від ваших можливостей та переваг.

Вибираючи оренду подобового житла, орієнтуйтесь на перевірені послуги. Такий є сайт Doba.ua. У каталозі представлено житло від власників з усієї України. Всього за пару кліків можна винайняти квартиру в Ужгороді подобово, будиночок в Одесі або апартаменти в Києві.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки