Головна  / Блог / Інструментарій Doba.ua / Календар зайнятості – чому це важливо

Календар зайнятості – чому це важливо

Всіляко підштовхуючи своїх клієнтів до нових функцій сайту, ми намагаємося зробити вашу роботу простіше і зручніше. Але що, якщо для вас не зовсім зрозуміла ця необхідність календарів зайнятості, які ми розробляємо і покращуємо? Адже, якщо так подумати, блокнот і ручка ніколи не підводили, можна завести звичайний щоденник. А ось ми постараємося вас сьогодні переконати.

Що таке календар зайнятості та навіщо він потрібен?

Якоюсь мірою консерватори мають рацію, стверджуючи, що паперовий щоденник – це той же календар зайнятості, і ні до чого обтяжувати себе зайвими налаштуваннями. Однак тут важливо розуміти, що в століття щоденного технологічного прориву, коли мандрівники все роблять через мобільний телефон або ноутбук, залишатися в полоні макулатури – чи не злочинна недбалість.

Онлайн-календар зайнятості дозволяє тримати всі дані під рукою, не обтяжуючи сумку зайвими блокнотами. Замість судомного перегортання сторінок у вас пара помахів пальця по екрану. Ви можете вносити всі необхідні зміни, налаштувати нагадування на пошту/у вигляді будильнику/за допомогою смс і ні за що не забути зустріти нових гостей, загравшись з племінницею на дитячому майданчику. До того ж, електронні календарі допомагають збирати статистику для подальшого планування цін в залежності від свят і сезонності.

Бонус – дані календаря зберігаються в інтернет-сховищі, і навіть при втраті телефону ви зможете відновити календар. А з щоденником це не спрацює – втратив значить втратив. 

До того ж, ми відзначимо, що лояльність орендарів набагато вище до тих об'єктів, де заповнений календар зайнятості. Оскільки це є для гостей запорукою надійності, відповідального підходу до роботи та попиту, а значить і якості об'єкта.

І ще, між іншим, незабаром у нас з'явиться новий фільтр пошуку об'єктів, де гості зможуть відсортовувати квартири за датою заїзду та виїзду. А незаповнений календар призведе до того, що ви просто випадете з ранжування і втратите гостей.

Синхронізація календарів

Як працює такий календар?

Заповнення календаря займає кілька хвилин, до того ж всі платформи пропонують докладну інструкцію. Найпоширеніший і чи не найзручніший календар зайнятості пропонує Google.

Завести його можна тільки через комп'ютер, але користуватися далі можна як з ПК, так і з мобільного телефону. Для цього вам потрібно здійснити кілька простих кроків:

1. «Google-календар»;

2. «Інші календарі»;

3. «Створити новий календар»;

4. вписати назву і зберегти.

Створення Google-календаря

Можна створити колективний доступ, якщо у вас є співвласник квартири, менеджер або помічник. Відповідно не потрібно буде домовлятися з іншою особою кожен раз, як один з вас здійснить бронювання. Один вносить зміни, а другий тут же, в режимі реального часу, це бачить.

По суті, інтернет-календар по системі роботи схожий з паперовими носіями. Ви вносите дані з бронювання на конкретну дату, вказуєте час від заїзду та до виїзду. Але важлива перевага полягає в тому, що ви можете встановити нагадування собі заздалегідь, за годину або за добу до події. Оповіщення прийде вам на телефон, на електронну пошту або в форматі смс.

Важливо! Якщо у вас вже є свій особистий календар зайнятості, то для поділу бізнесу від особистого життя слід завести окремий календар. Оскільки в іншому випадку гості будуть бачити на нашій платформі закриту для бронювання дату, а це буде ваш візит до стоматолога або зустріч з мамою. 

Коротко про синхронізацію

Синхронізація календаря з нашою платформою важлива хоча б по одній простій причині – ви не зможете всім орендарям надавати доступ до календаря. Приймати дзвінки щопівгодини та відмовляти, оскільки дата закрита для бронювання, теж неприємно – це відвертає та знижує лояльність гостей.

Ви підв'язуєте Google-календар до сервісу Doba.ua, і в невеликому лаконічному вікні гості бачать, чи закрита дата. Це суттєво економить час обох сторін угоди.

Надалі ви зможете оновлювати календарі та вносити до них правки в будь-який зручний для вас час як з ПК, так і зі смартфона. Вся інформація, внесена в Google, відобразиться в календарі на сайті Doba.ua. Детальніше про синхронізацію ми вже розповідали, можете ознайомитися з покроковою інструкцією у нашому великому матеріалі.

Редагування календаря на Doba.ua

Doba.ua пропонує також функцію календарів для тих, хто вирішив не заводити Google-календар або будь-який інший на зовнішній платформі. Такі орендодавці можуть повідомляти своїм гостям про актуальні ціни та вільні дати, заповнюючи календар прямо на сайті Doba.ua, в особистому кабінеті.

Робиться це все в кілька кліків:

1. «Особистий кабінет»

оренда подобово

2. «Мої об'єкти»

здати квартиру подобово Київ

3. «Календар зайнятості»

квартира подобово

4. «Перейти в календар»

синхронізація календарів

5. обрати потрібну дату – система перенаправить вас на наступний пункт автоматично

здати квартиру в оренду

6. «Додавання зайнятості» (вносите дату і час заїзду та виїзду)

подобова оренда у Києві

У разі необхідності ви можете додати для себе необхідну примітку, яка буде доступна тільки вам.

Актуальність цін – де і як це зробити

Як показує внутрішня статистика нашого сайту, дуже часто угоди зриваються через неактуальні ціни. Ви маєте право змінювати вартість проживання у своїй квартирі в залежності від свят, сезону або просто за бажанням. Але важливо сповіщати про це потенційних орендарів, щоб уникнути плутанини та невдоволення. Можна, звичайно, міняти кожен раз ціни вручну. Але у нас на сайті є зручний функціонал автооновлення.

Варто лише раз внести дані – й вони будуть змінюватися автоматично. Зокрема, ви можете встановити варіативну ціну в залежності від сезонності або від днів тижня. Сезонність може бути різна – кілька днів, місяць або цілий квартал. Оновлені ціни також будуть показуватися в календарі зайнятості на сторінці об'єкта. Гості зможуть бачити, що у свята ваша квартира росте в ціні удвічі, а в четвер можна заощадити на проживанні.

Все це робиться в розділі особистого кабінету «Мої об'єкти»–«Вартість проживання». Детальніше з алгоритмом установки актуальних цін ви можете ознайомитися у великій докладній інструкції.

Ми знову наголошуємо, що ведення календарів – це важливо і необхідно. Це спрощує пошук гостям, а відповідно і робить роботу орендодавця простішою та зручною. Ви уникаєте зайвих дзвінків, тримаєте всю інформацію під рукою і ніколи нічого не пропустите. Якщо ж вам щось незрозуміло, то ми завжди готові вам допомогти, звертайтеся, ми відкриті до діалогу!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки