Головна  / Блог / Куди поїхати? / Куди найчастіше їздять Українці?

Куди найчастіше їздять Українці?

За останні півтора року внутрішній туризм знайшов чимало нових шанувальників. З початком карантинних обмежень подорожі за кордон перестали бути такими доступними як раніше, і українські туристи стали шукати хороші місця для відпочинку в межах рідної країни. Про кращі українські курорти і популярні закордонні напрямки - в нашому матеріалі.

ТОП-7 місць для відпочинку в Україні

  • Одеса і Одеська область

Провідне місце серед популярних напрямків в Україні займає Одеса і близькі до неї курорти. Перлина Чорного моря в літній сезон переповнена туристами. Прогулятися по Дерибасівській, поглянути на Дюка з цікавого ракурсу, поторгуватися на Привозі і насолодитися морськими світанками приїжджають українці з різних куточків країни. 

odessa.jpg

Крім Одеси, популярністю користуються Чорноморськ, Грибівка, Кароліно-Бугаз, Затока. Вигідно зняти житло в Затоці або будь-якому іншому курорті можна на Doba.ua.

  • Львів

Ще одним лідером в списку туристичних місць в Україні є Львів. На відміну від морських курортів, це місто приймає велику кількість гостей круглий рік. Старовинна архітектура, брущаті вулички, затишні кав'ярні і численні вуличні фестивалі створюють у Львові теплу гостинну атмосферу. Плануючи поїздку в період свят, рекомендуємо зняти квартиру у Львові подобово якомога заздалегідь. Попит на житло в цьому місті великий навіть в маленький сезон.

  • Яремче

До кращих місць в Україні для відпочинку можна віднести і Карпати. Зняти будиночок в горах Карпат, познайомитися з гуцульською культурою і добре відпочити тут можна і влітку, і взимку. Популярним туристичним центром є місто Яремче. Звідси починається маршрут на найвищу вершину України - Говерлу, поруч знаходиться популярний гірськолижний курорт «Буковель». Крім цього, туристичними магнітами Яремче є Сувенірний ринок і водоспад Пробій.  

Otdyh-v-yaremche.jpg

  • Харків

Місто студентів і перша столиця України - популярне місце серед любителів міського відпочинку. У Харкові знаходиться найвідоміший парк атракціонів з величезним колесом огляду, найбільша площа країни.Також гордістю цього регіону є Крейдяні гори, національний парк «Гомільшанські ліси», старовинні садиби і сімейний парк «Фельдман екопарк». 

  • Запоріжжя з островом Хортиця

Індустріальне місто Запоріжжя приваблює не тільки масштабної Дніпровської ГЕС. Туристи сюди приїжджають, щоб познайомитися з історією українського козацтва, відвідати найбільший музей техніки «Фаетон» і прогулятися по найбільшому острову на Дніпрі - Хортиці. На острові, крім екскурсій по відтвореній Козацькій Січі, популярні такі активності як піші прогулянки туристичними стежками, скелелазіння, водні прогулянки на каяках і байдарках. 

c995619da527a1dafdf10b530b1c40a9.jpg

  • Херсонська область з заповідником «Асканія-Нова»

Дивовижні рожеві чи цілющі солоні озера, острів Бірючий, виноробне господарство Князя Трубецького - подорож по Херсонщині може бути вельми різноманітним. Але головне місце, куди прагнуть потрапити туристи в теплу пору року - заповідник «Асканія-Нова». У ньому живуть і вільно розгулюють по території коні Пржевальського, зебри, бізони, благородні олені і багато інших красивих тварин.  

  • Київ

Столиця України - місце, куди варто поїхати хоча б раз в житті. Тут приймаються найважливіші рішення для країни, проходять головні спортивні змагання, організовують гучні концерти та фестивалі. А список пам'яток Києва можна продовжувати нескінченно. Києво-Печерська лавра, Золоті ворота, вулиця Хрещатик, Майдан Незалежності, Батьківщина-Мати, Андріївський узвіз, Миколаївський костел - лише мала частина обов'язкових для відвідування місць. Одного дня для знайомства з містом точно не вистачить, плануйте поїздку з ночівлею, а подобова оренда житла допоможе зробити відпочинок комфортним.

kyiv.jpg

В які країни їдуть Українці?

Незважаючи на зростаючу популярність відпочинку в Україні, подорожі за кордон за відсутності суворого карантину не втрачають актуальності. 

За даними прикордонної служби на першому місці за відвідуваністю українськими туристами за останній рік знаходиться Польща. Нетривалий переліт, можливість недорого відпочити, великий вибір активностей і тепла європейська атмосфера робить цю країну вельми приваблива для відпустки в будь-який сезон.

Серед інших країн лідируючі позиції займають Угорщина, Росія, Туреччина і Єгипет - кожну з них відвідало близько мільйона туристів. Трохи менший туристичний потік був спрямований до Румунії, Білорусь, Словаччину, Молдову і Німеччину. 

Такі країни як Італія, Іспанія, Великобританія, Грузія, Болгарія, Греція також були відкриті для українських гостей, але число відпочиваючих там не перевищувало 60 тисяч. 



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки