Головна  / Блог / Поради туристам / Куди піти з дівчиною у Львові: підказка для романтиків

Куди піти з дівчиною у Львові: підказка для романтиків

Старовинні вулички, що зберігають таємниці і історії кохання, затишні кав'ярні та сквери – це місто наповнене духом романтизму і особливим шармом. Ми розповімо про найцікавіші місця Львова для побачень і прогулянок. Можливо, саме вони надихнуть вас на божевільні вчинки в ім'я любові?

Зустріти світанок на Високому замку

Замкова гора розташована недалеко від історичного центру Львова. З оглядового майданчика відкривається захоплююча панорама міста. Але щоб опинитися на ній, слід подолати висоту більше 120 метрів. Запросіть свою половинку зустріти світанок на Замковій горі і насолоджуйтеся тишею, милуючись містом в світанкових променях. А спільне підняття крутими сходами ще більше зблизить вас.


Посидіти на лавці закоханих

За легендою, якщо пара, взявшись за руки, одночасно сяде на лавку, то їх серця з'єднаються, а любов буде довгою і міцною. Два леви, які тримають лавку, охороняють закоханих. Ідеальне місце для пропозиції руки і серця, чи не так?


Попросити щастя у античних богів

Скульптури греко-римських богів прикрашають серце Львова – Площа Ринок. За повір'ям, у давні часи саме ця частина міста залишилася надовго без води, але боги відчули любов городян і подарували їм фонтани. Закохані на цьому місці можуть попросити у богів, щоб їхні почуття ніколи не вщухали і котилися як вода.


Прислухатися до тиші Італійського дворика

З цим місцем пов'язана історія прихованої закоханості польського короля Яна Собеського до француженці Марії Казмірі. Але сам дворик був побудований італійськими майстрами і передає дух Венеції і Риму. Теплим літнім вечором тут можна послухати живу музику. Цікаво, що дворик повністю ізольований від міського шуму, що дозволить вам цілком насолодитися його атмосферою і затишком. Кажуть, що прислухаючись до тиші, можна навіть почути шепіт закоханих.


Насолодитися природою Стрийського парку

Прекрасне місце для романтичних прогулянок в невимушеній обстановці. Навесні тут все потопає в зелені і квітах, а восени набуває жовто-багряний забарвлення. Гуляючи по парку, можна сховатися від сторонніх поглядів, насолодитися безтурботним настроєм і, можливо, зважитися на перший поцілунок.


Зустрітися у годин Бернардинського костелу

У XVII столітті один монах врятував Львів від татарської навали. Він побачив, як до міста наближається загін кочівників і перевів стрілки годинника на 5 хвилин наперед – точно на той час, коли повинні закриватися головні ворота. І коли вони закрилися, не давши можливість ворогам проникнути в місто, Львів було врятовано. З тих часів годинник на вежі, яка примикає до будівлі костелу, поспішає рівно на 5 хвилин на знак пам'яті про цього ченця. А серед закоханих прижилася традиція там зустрічатися, щоб перевірити свої почуття. Якщо ви не помітите, що годинник поспішає – значить ви закохані, адже «щасливі годин не спостерігають».


Прогулятися по вечірньої вуличці Ференца Ліста

Колись один житель Львова побудував цю вуличку для своєї коханої – англійської неприступної красуні. Завдяки цьому вона змогла залишитися жити в місті поруч зі своїм коханим, одночасно відчуваючи себе як вдома. Вулиця досі зберігає атмосферу ніжності і романтики. Тому всім закоханим слід хоч раз по ній прогулятися.


Якщо ви плануєте провести тут романтичні вихідні, то завжди можете забронювати житло заздалегідь через інтернет-сервіс Doba.ua. Львів – це чарівне і дивовижне місто, можливо, саме тут почнеться ваша казка для двох?



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки