Головна  / Блог / Куди поїхати? / Як оглянути Львів за 1 день – короткий путівник

Як оглянути Львів за 1 день – короткий путівник

Подорожі вчать більше, ніж що б то не було. Іноді один день, проведений в інших місцях, дає більше, ніж десять років життя вдома.

Анатоль Франс

З настанням весни в Україну приходить і новий туристичний сезон. Не секрет, що велика кількість туристичних стежок ведуть саме до Львова. Романтичний та історичний, сучасний та автентичний, європейський і максимально колоритний. Львів поєднує в собі всі грані захопливого відпочинку. Ми підібрали для вас маршрут на один день, зібравши всі цікаві місця Львова, і підрахували, у скільки обійдеться поїздка в європейську столицю.

львов панорама.jpg

Що подивитися у Львові за один день

Театр починається з вішалки, а туристичне місто – з вокзалу. Прибувши до Львова на поїзді, не забудьте зачекінитись та викласти в Instagram або Facebook пару фотографій на тлі перону. А потім сідайте на трамвай №1 і поспішайте вивчити Львів за 1 день. Поїдьте до зупинки Площа Ринок. Ласкаво просимо до Львова!

Площа Ринок

Приїхавши до Львова на вихідні, прогулянку містом потрібно починати саме з площі Ринок. У цьому районі розташовані всі основні визначні пам'ятки міста. І, що не менш важливо, ресторани та кафе. Деякі з них працюють цілодобово, так що вгамувати голод можна буде в будь-який час. Найпопулярніший цілодобовий заклад Львова – «Криївка». Там можна смачно поїсти, але якщо хочеться чогось спокійного, то тримайте шлях на вулицю Валова, до ресторану «Велика тарілка». Тут подають як національну кухню, так і піцу або снеки.

Якщо вирішите приїхати до Львова на довше, ніж один день, для проживання рекомендуємо вибирати квартири біля Площі Ринок.

площадь рынок львово.jpg

Вулиця Театральна

Смачно поснідавши, вирушаємо на вулицю Театральну. Звідси починається маршрут найкрасивішими архітектурними спорудами. Тут височить Храм Святих Апостолів Петра і Павла, який вважається найбільшим у Львові. А трохи далі – Палац Дідушицьких. Спочатку граф Дідушицький побудував собі просто красивий будинок, а згодом перетворив його в природознавчий музей. Якщо буде бажання, то можете поцікавитися експозиціями.

улица театральная Храм Петра и Павла.jpg

Вірменська вулиця

Біля музею-палацу звертаємо направо, в бік Вірменської вулиці. Вона чимось нагадує італійські дворики, з їх квадратними фасадами та лаконічними віконними прорізами. Доріжка уздовж будиночків проводить прямо до Вірменського кварталу, в якому розташований Вірменський собор. Це унікальна споруда, у дворі якої знімався епізод фільму про мушкетерів. У собор також можна зайти та за невелику плату оглянути внутрішнє оздоблення.

З Вірменської вулиці звертаємо та знову потрапляємо на Площу Ринок. Зупиніться та озирніться. Все тут якесь трохи іграшкове, музейне, ніби несправжнє. Здається, що всі ці красиві фасади намальовані або зійшли з декорацій кіно.

Чорна кам'яниця

На очі однозначно потрапляє чорна кам'яниця – буквально чорний фасад XVI століття з майстерно виконаними білосніжними скульптурами. У пік популярності серіалу «Готель Галіція» деякі туристи вважали цей фасад однією з локацій зйомок, але це лише максимальна схожість. Однак сама будівля не менше містична та фотогенічна.

Палац Бандінеллі

Поруч з чорним будинком, через один фасад, видніється білосніжний Палац Бандінеллі з вивіскою «Музей». У XVII столітті в цій будівлі відкрили перше львівське поштове відділення, але з часом перетворили його в Історичний музей. Через це місце проходять майже всі екскурсії Львовом. Якщо є бажання, можна заглянути всередину.

Черный дом и дворец бандинелли.jpg

Обідня перерва у Львові

Після прогулянки час пообідати. Вибирайте будь-який заклад, тут всюди годують смачно, ситно, а каву подають виключно ароматну, бо це ж Львів. Обираючи з численних гастрономічних резидентів, зверніть увагу на один з таких:

  • Паб «Кумпель» – молодіжний заклад з авторським пивом і чималим меню галицьких страв;

  • Ресторан «Пструг, хліб та вино» – візитною карткою закладу є страви з річкової форелі;

  • Кафе «Під золотою розою» – традиційна єврейська кухня, нетривіальний інтер'єр і унікальна специфіка виставлення рахунку (цін в меню немає, за суму в рахунку можна та навіть потрібно торгуватися);

  • Ресторан «Пошта на Друкарській» – заклад-музей з українською та європейською кухнею, зазначене нагородою Ревізора.

пошта на друкарской.jpg

Львівська ратуша 

Покуштувавши вареників, юшки та форелі, довго не засиджуємося в ресторані.  Платимо по рахунку та продовжуємо екскурсію. Ще раз прогулявшись Площею Ринок, обов'язково підніміться на Ратушу. Звідси відкривається неймовірний панорамний краєвид на околиці.

До речі, оренда квартири подобово у Львові біля Ратуші, також буде хорошим варіантом, якщо вирішите затриматися в місті на кілька днів. Звідси зручно добиратися до головних туристичних точок.

Домініканський собор

Оглядаємося та відзначаємо для себе наступний пункт, Домініканський собор. Щоб до нього потрапити, йдемо від Площі вулицею Ставропігійською до Музейної Площі. І ось він, величний і масивний собор. А поруч з ним, за рогом, встановлено пам'ятник першому українському друкареві – Івану Федорову.

Доминиканский собор.jpg

Музейна площа

Натхненні назвою площі, загляньте в один з музеїв. Наприклад, в Національний музей Андрея Шептицького. В його стінах зберігаються найстаріші ікони XIX-XVIII століть. Або прогуляйтеся між високих, акуратно оформлених фасадів.

музей шептицкого.jpg

Після музею, в сутінках Львова прогуляйтеся парком імені Івана Франка. На 11 гектарах природної краси затишно, мальовничо та спокійно.

Вечеряємо перед від'їздом

Перепочивши, повертаємося на Площу Ринок і йдемо вечеряти в паб. Наприклад, в легендарний заклад «Мазох». Тематика закладу відповідає назві, але також тут ситно годують і пригощають коктейлями.

Інший варіант – паб «Хмільний дім Роберта Домса». На хвилі дегустацій пивних напоїв не пропустіть свій поїзд – сідайте на трамвай або викликайте таксі. Прощайтеся зі Львовом, обіцяйте повернутися ще раз. Щасливої дороги!

Хмельной дом Роберта Домса.jpg

Скільки коштує з'їздити до Львова

За основу підрахунків взята середня вартість квитків і чеків, з розрахунку на двох туристів.

Проїзд

Відвідування пам'яток

Харчування

Ж/Д квитки до Львова з Києва – 340 грн

Музей Шептицького – 18 грн

Сніданок – 250 грн    

Громадський транспорт – 60 грн

Вірменський кафедральний собор – 10 грн    

Обід – 350 грн

Ж/Д квитки зі Львова до Києва – 305 грн

Музей пивоваріння – 162 грн

Вечеря – 580 грн

Всього: 2075 гривень за двох на 1 день.

Одного дня недостатньо, щоб дізнатися всі секрети цього старовинного міста, але цілком вистачить, щоб закохатися в нього раз і назавжди. Прогулянка затишними львівськими вулицями та знайомство з його головними визначними пам'ятками подарує приємні емоції в будь-яку пору року. Гостям тут завжди раді. А якщо вирішите затриматися на довше, квартири подобово у Львові завжди можна підібрати в великому каталозі на Doba.ua.




Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки