Головна  / Блог / Поради туристам / 12 лайфхаків, як правильно вибрати квартиру для відпочинку влітку

12 лайфхаків, як правильно вибрати квартиру для відпочинку влітку

Цілий рік ми чекаємо літо, щоб відправитися на відпочинок. Хтось планує провести його на морі, хтось — підкоряючи гірські вершини, а хтось просто мріє про риболовлю на березі тихого озера. Але куди б ви не зібралися, завжди буде стояти питання добового житла. Doba.ua ділиться простими порадами, як вибрати його правильно.


По-перше, про житло потрібно подбати завчасно. Наприклад, в березні. Нехай таке раннє бронювання й буде спочатку здаватися зайвою обережністю, ви будете впевнені, що підібрали на літо кращий варіант. Ніколи не розраховуйте на бабусь, які зустрічають поїзди на вокзалі з табличками «здаю житло». Як правило, ціна за житло, яке вони вам запропонують, не буде відповідати якості.


По-друге, уточніть вартість проживання на дати, які вас цікавлять, а також наявність необхідних меблів, побутової техніки, сейфа та кондиціонера.


Також дізнайтеся про додаткові послуги: трансфер з вокзалу, послуги пральні та т. д.





Влітку важливо враховувати тіньовий та сонячний боки будинку, наявність москітних сіток на вікнах, а також вид з них: на центральну площу міста, море або ж на стіну сусіднього будинку.


Уточніть у господаря відстань до моря, центру міста, супермаркетів та парків, а також інших цікавих місць міста.

Прочитайте коментарі про орендодавця та житло, на якому ви зупинили свій вибір: якщо є негативні відгуки, краще розглянути інші варіанти.


Зверніть особливу увагу на фотографії. Якщо зображень санвузла або кухні немає, попросіть, щоб власник їх надіслав. Таким чином ви забезпечите себе від ймовірних незручностей.


Якщо запропонований варіант вас повністю влаштовує, сміливо бронюйте, поки його не забронював хтось інший. Уже на місці уважно огляньте житло щодо справності побутових приладів, сантехніки, лампочок, розеток. Перевірте наявність гарячої води, інтернету (якщо це було обіцяно).


Протестуйте ключі та ставайте тимчасовим господарем квартири.


Оренда квартири — це більш зручний і бюджетний варіант проживання, ніж готель або хостел. На Doba.ua представлений широкий вибір приватного житла у кожному регіоні України.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки