Головна  / Блог / Куди поїхати? / Наймолодші міста України

Наймолодші міста України

Старовинні маленькі міста України не вимагають додаткової промоції. Вони приваблюють туристів архітектурою, старовинною історією, легендами. Однак нові міста України можуть бути не менш цікаві. Doba.ua зібрала підбірку семи молодих населених пунктів, привабливих для поїздки на вихідні. 

Славутич 

  • Київська область. Рік заснування - одна тисяча дев'ятсот вісімдесят шість

Наймолодше місто України зовсім невелике, але дуже доглянуте і затишне. Засноване воно після аварії на ЧАЕС для проживання працівників станції та їх сімей. Прогулюючись уздовж будинків, пам'ятників і високих сосен, Славутич можна обійти за годину.



Подорожуючи по невеликим містам України, найзручніше зупинятися в добових апартаментах. Цей варіант заощадить не тільки кошти, а й час, оскільки знайти подобову квартиру можна в будь-якому зручному районі. Підібрати і зняти житло в Київській області можна на Doba.ua.

Південне

  • Одеська область. Статус міста з 1993 року

Селище Південне було засноване в 1978 році, і тільки в 1993-му отримало статус міста.  Відпочинок в Південному буде цікавий любителям індустріального туризму, оскільки тут знаходиться один з найбільших портів країни і Одеський припортовий завод. Крім того, відпочинок в Південному привабливий морем. У місті є чисті пляжі, набережна, парк кованих фігур.

Южноукраїнськ

  • Миколаївська область. Рік заснування - 1975


Розкинувшись на березі Південного Бугу, місто-супутник Південно-Української атомної електростанції підкорює туристів скелястими пейзажами. Поруч знаходиться регіональний ландшафтний парк «Гранітно-степове Побужжя». Крім мальовничих краєвидів Южноукраїнська, пам'ятками міста також є Музей військової техніки, Римсько-католицька церква, парк скульптур. 

Енергодар

  • Запорізька область. Рік заснування - 1970


Ще одне місто з гарними видами лежить на узбережжі Каховського водосховища. Засноване воно було у період, коли починалося будівництво найпотужнішої теплової електростанції України. Зараз це дуже зелене місто, але так було не завжди. Зводився Енергодар на піщаному березі, і чорнозем сюди завозили спеціально. Хоч це і невеликий населений пункт, тут непогано розвинений подієвий туризм. В Енергодарі проходять регати, змагання з пауерліфтингу, шахові турніри, змагання з веслування і турніри з боксу.

Прип'ять 

  • Київська область. Рік заснування - 1970

Прип'ять - покинуте місто, розташоване в межах Чорнобильської зони відчуження. Відвідати його можна тільки в складі екскурсії або в супроводі гіда. До моменту аварії на Чорнобильській АЕС, місто активно розросталось, тут відкривалися кінотеатри, парки, працював палац культури, готель. В наші дні спорожнілі вулиці вселяють одночасно страх і захоплення міццю природи.

Горішні Плавні 

  • Полтавська область. Статус міста з 1972 року

До 2016 року Горішні Плавні іменувалися Комсомольському, на в'їзді до сих пір можна побачити цю назву. Міський парк з лебедями, Свято-Миколаївський собор, пам'ятник бабусі, що продає насіння, - обов'язкові для відвідування локації Горішніх Плавнів. А любителям індустріального туризму варто проїхати до кар'єру Полтавського ГЗК - марсіанські види з крихітними БелАЗ вражають.

Нова Каховка 

  • Херсонська область. Рік заснування - 1950

Місто було засноване з початком будівництва Каховському ГЕС на березі Дніпра. Крім красивих видів, в Новій Каховці є виноробне підприємство «Таврія», де проводять екскурсії з дегустацією, парк з дитячим майданчиком і зоопарком, набережна з яхт-клубом і зонами відпочинку і безліч джерел з холодною водою. Плануючи залишитися тут на ніч рекомендуємо зняти квартиру в Новій Каховці подобово.

У дванадцяти хвилинах їзди розташоване виноробне господарство Князя Трубецького. Тут можна не просто продегустувати вино, а й побувати на виноградниках, опуститися в винні підвали і зануритися в старовинну історію виноробства.

Населені пункти, зібрані в цьому матеріалі зовсім невеликі, але гідні туристичної уваги. Плануючи чергові вихідні, не виключайте можливість відвідати одне з найновіших міст України!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки