Головна  / Блог / Поради туристам / Як змінилися ціни на оренду житла після літнього сезону?

Як змінилися ціни на оренду житла після літнього сезону?

Літо закінчилося, а разом з ним підійшов до кінця і туристичний сезон. Чи означає це, що ціни на оренду квартир повинні стати більш доступними? Як змінюється вартість добового житла з приходом осені в Києві, Одесі та Львові, читайте на Doba.ua.

Динаміка цін на знімання квартир 

Щоб зрозуміти, як зміняться ціни на нерухомість в осінній період, потрібно зрозуміти, чому ціни на квартири ростуть і коли це відбувається.

Динаміка цін на оренду квартир в Києві, Одесі, Львові та інших великих містах залежить від декількох факторів. Першим і найбільш значущим фактором є сезонність - влітку ціни на добове житло різко зростають. Простежити це легко на прикладі морських курортів. Якщо в холодний сезон середня ціна оренди квартири в Одесі - 500 гривень на добу, то влітку зняти квартиру в Одесі подобово можна в середньому за 800 гривень.

odessa.jpg

Наступним фактором, що впливає на ціноутворення є наповненості. У період свят та фестивалів вартість добового житла може підвищуватися. Особливо сильно це помітно під час різдвяних і новорічних свят - щоб зняти відповідне житло не за всі гроші світу, зайнятися пошуком і бронюванням потрібно як мінімум за місяць, а краще - за два.

Важливу роль у формуванні цін грає і епідеміологічна ситуація. З початком пандемії і введенням строгих карантинних обмежень, цінники на оренду квартир знизилися. Це торкнулося як подобової, так і довгострокової оренди квартир.Частина власників, які здавали житло подобово, через зниження туристичного потоку стали пропонувати довгострокову оренду за ціною нижче ринкової. Внаслідок цього знизилися ціни і в довгостроковому сегменті.  

Як змінилися ціни в Києві, Одесі та Львові?

Всі три міста - великі туристичні центри, які беруть велике число туристів щороку. Але динаміка цін на житло в цих містах різна. 

Київ унікальний тим, що стрибків цін на орендоване житло тут практично немає і з приходом осені вартість добових квартир не змінилася. Це столиця України, куди в першу чергу прилітають всі іноземні туристи. Крім того, в цьому місті постійно проходять великі заходи - концерти, фестивалі, спортивні змагання та ігри, бізнес-конференції, виставки. Гарячий сезон оренди квартир в Києві триває цілий рік. Але це не означає, що житло в столиці завжди дороге. При бажанні зняти житло подобово Києва можна і за бюджетні гроші, якщо доглядати квартири не в центральних районах, а наприклад в Дарницькому, Дніпровському або Святошинському. В цілому вартість на квартири в столиці починається від 500 гривень.

Dostoprimechatelnosti-Kieva-za-2-dnya.jpg

Одеса - місто контрастів, якщо говорити про вартість житла. Це морський курорт, де найгарячіший сезон припадає на літо. Вартість на квартири в Одесі починає рости вже з травня, пік цін припадає на середину і кінець літа, а восени знову йде на спад. Зняти квартиру на добу в Одесі восени можна всього за 300 гривень. Влітку цей цінник виростає мінімум в два рази і можуть з'явитися додаткові умови, наприклад, деякі власники здають житло мінімум на три доби, а деякі вказують вартість проживання, враховуючи тільки одного гостя (за більше число гостей потрібно доплачувати окремо).

Динаміка цін на добове житло Львова не надто відрізняється від Києва. Культурна столиця популярна серед туристів протягом усього року. І осінь не є винятком. У цей період тут проходять різні фестивалі, в числі яких «Свято сиру і вина», Coffee, Books & Vintage Festival, театральний фестиваль «Золотий лев», Lviv Coffee Festival. Незалежно від сезону, зняти квартиру Львів на добу можна від 350 гривень. Винятки можуть бути тільки в дні зимових свят - в цей час вартість житла може зрости в кілька разів.


Добова оренда житла восени

Прийнято вважати, що сезон відпусток - це літо. Але відпочинок восени теж може бути дуже цікавим, активним, а головне - менш витратним, ніж влітку. Особливо відчутно це буде у всіх морських містах. Плануючи купатись в морі, періодом коли краще шукати квартиру в оренду буде перша половина вересня - в цей час цінники на житло вже знизилися, а умови для відпочинку ще залишилися колишніми. У більш пізню осінь зняти квартиру на будь-якому морському курорті можна дуже дешево, але купання зі списку занять доведеться прибрати.

За винятком морських курортів, вартість на добову оренду в різних містах України восени залишається незмінною.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки