Головна  / Блог / Куди поїхати? / 10 місць, які варто відвідати в Харкові

10 місць, які варто відвідати в Харкові

В Україні є безліч місць, які вражають своєю масштабністю та красою. Один з яскравих прикладів – найбільше місто Східної України Харків. Кожен знайде тут щось своє. А ми радимо відвідати 10 місць, які зроблять ваше знайомство з цим містом незабутнім.

1. Площа Свободи

У 10-ку топ місць Харкова однозначно потрапляє Площа Свободи. Це найбільша площа України та шоста за величиною в Європі. На окрему увагу заслуговує архітектура на площі, яка створює гармонійний ансамбль. Саме на Площі Свободи часто проводяться всі масові гуляння і святкування.


2. Канатна дорога

Півтора кілометра транспортної системи, яка простягається від вулиці Сумської до мікрорайону Павлово Поле, відкриє вам панораму всього міста і подарує масу вражень. Не забудьте зробити пару знімків на пам'ять, пейзаж з 30-метрової висоти просто чудовий.

Винайняти квартиру подобово Харків (Павлово поле) – хороший варіант для тих, хто планує приїхати в місто студентів на вихідні.


3. Дитяча залізниця

Дитяча залізниця – одна з харківських пам'яток, яку не можна обійти увагою. Вузькоколійна дорога довжиною майже 4 кілометри примітна тим, що всі провідники, машиністи, стрілочники та інші залізничники – діти, які навчаються в тематичному гуртку та обізнані в пасажирських перевезеннях не гірше дорослих.


4. Держпром

Будинок Державної промисловості розташований на центральній площі міста. Перший 13-поверховий радянський хмарочос визнаний символом конструктивізму в усьому світі.


5. Сад Шевченка

Тихе, романтичне місце в центрі Харкова, куди приходять усамітнитися і відпочити. В саду знаходиться один з найвідоміших пам'ятників видатному українському письменнику Тарасу Шевченку. Там же розташований і пам'ятник футбольному м'ячу, улюблене місце всіх футбольних фанатів.


6. Зоопарк

Харківський зоопарк – один з найстаріших в Україні й двадцятий у світі, він залишається одним з найбільш відвідуваних об'єктів міста. Тут можна побачити різних тварин, які є не у всіх зоопарках України.

7. Фонтан «Каскад»

Фонтан у вигляді каскаду спускається по крутому схилу з парку імені Шевченка в сторону вулиці Клочківської. У літню пору гості міста і самі харків'яни приходять сюди заради порятунку від спеки, а взимку тут насолоджуються прекрасними видами міста.


8. Дзеркальний струмінь

Скляний струмінь – це ажурна альтанка і фонтан в Харкові, один із символів міста. Розташований по вулиці Сумській в сквері Перемоги. Вечірнє підсвічування фонтану надає місцю ще більшої загадковості та романтичності.


9. Площа Архітекторів

Площа Архітекторів унікальна тим, що тут знаходяться 7 чудес Харкова, правда, в мініатюрі. Макети споруд відбиралися за результатами опитування харків'ян. Це Успенський собор, фонтан «Скляний струмінь», Держпром, пам'ятник Тарасу Шевченку, Благовіщенський собор, будинок зі шпилем на площі Конституції та Покровський собор. На площі знаходиться ще знаменитий пам'ятник-фонтан всім закоханим.


10. Стадіон «Металіст»

Один з найсучасніших стадіонів в Україні. Він відповідає всім стандартам УЄФА і має краще газонне покриття в країні. Через неординарних металевих опор, які нагадують павукові лапки, стадіон називають павуком.


Харкову сьогодні є чим пишатися, тому що більше століття архітектори намагалися зробити це місто масштабним – зводили найвищі дзвіниці, радянські хмарочоси, експериментували зі стилями. Всі старання не були марними.

Плануючи приїхати сюди на вихідні, подбайте про свій комфорт, забронювавши для відпочинку квартиру в Харкові подобово.




Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки