Головна  / Блог / Куди поїхати? / Пам'ятки Ізмаїла: куди сходити?

Пам'ятки Ізмаїла: куди сходити?

Найпівденніше місто Одеської області не надто обмиловане туристами. Вся справа в його важкодоступності. Однак воно заслуговує на те, щоб його відвідати. Сьогодні розповімо, чим цікавий відпочинок в Ізмаїлі.

Місто Ізмаїл – що подивитися?

Не кожен українець зможе відразу відповісти, де знаходиться місто Ізмаїл. А знаходиться воно прямо на кордоні з Румунією. Дві країни розділені Дунаєм, поруч – безліч озер.

Дунай.jpg

Місто славиться деякими пам'ятками:

  • Мала мечеть, відома як Ізмаїльська фортеця, сьогодні є частиною Ізмаїльського музею Суворова. Усередині зберігається видовищна діорама «Штурм фортеці Ізмаїл». У минулі часи мечеть була частиною потужної турецької фортеці, про яку зараз нагадують лише земляні вали, залишки фортифікаційних укріплень і рів, що досягає 11 метрів в глибину.

  • Парк на березі річки Дунай, біля якого стоїть Мала мечеть, також становить інтерес. Гуляючи його алеями можна побачити цікаві архітектурні споруди, серед яких Свято-Успенська церква, Миколаївський храм і Кілійські ворота.

ворота.jpg

  • Ізмаїльський порт – локація, обов'язкова до відвідування. Цей міжнародний торговий порт не входить в число найбільших в Україні, але це важлива частина історії міста, його атмосфери;

  • Свято-Покровський собор – головний храм Ізмаїла, побудований у 30-х роках XIX століття. Його особливістю є овальна колонада. Добудована вона була через 100 років, але органічно вписалася в архітектуру будівлі та доповнила його. Поруч можна побачити пам'ятник полководцю Олександру Суворову і міський сад;

собор.jpg

  • Музей історії Українського Дунайського пароплавства – розміщується в Управлінні пароплавства. Буде цікавий всім, хто цікавиться даною тематикою. У музеї представлені моделі судів, різні морські прилади, фотографії. Під час екскурсії гостей знайомлять з історією розвитку судноплавства, розповідають про перші судноплавні спільноти.

Це не всі розваги в Ізмаїлі. Хоч місто відносно невелике, у ньому є кілька розважальних центрів, де можна відпочити з дітьми, цікаві пам'ятники (наприклад, морякам-дунайцям у вигляді корабля) та інше. Але найголовніше – це те, що Ізмаїл дуже зелене і затишне місто, яким просто приємно без поспіху прогулятися.

измаил1.jpg

Відпочинок в Ізмаїльському районі

Тепер про те, що подивитися в Одеській області. Поблизу від міста чимало місць, які можна рекомендувати до відвідування. За 20 кілометрів знаходиться озеро Ялпуг -– найбільше в Україні природне озеро. У довжину воно досягає майже сорока кілометрів. Озеро добре зариблено, тому це справжня знахідка для рибалок.

Також практично «під боком» Дунайський заповідник і «українська Венеція» – Вилкове. Екскурсія у Вилкове з Ізмаїла і водні прогулянки дельтою Дунаю не залишать байдужими навіть вимогливих туристів.

вилково.jpg

Моря в Ізмаїлі немає, але для поціновувачів пляжного відпочинку завжди доступний маршрут Ізмаїл – Приморське, де є велика кількість баз відпочинку і Чорне море, або відпочинок у Затоці. Для ізмаїльця він трохи важко доступніший, проте для туристів, що приїжджають у це місто цілеспрямовано, Затока якраз по дорозі.

До речі, дорога з Ізмаїлу у Вилкове та Приморське пролягає через Кілію – місто, засноване ще до нашої ери. І хоч пам'яток в ньому небагато, проте потім ви зможете хвалитися друзям, що доторкнулися до історії та побачили найдавніше місто України.

море.jpg

Де зупинитися на ніч?

Резюмуємо. Познайомитися з Ізмаїлом, зазнати його маленькі вулички та оцінити портове місто ви встигнете за день. Але поряд з ним – маса цікавих локацій. Тому проробляти чималий шлях заради одного тільки міста було б неправильно. Найкраще – зупинитися на кілька діб і вже з Ізмаїла планувати поїздки за різними напрямками.

порт.jpg

Благо варіантів для оренди вистачає: винайняти квартиру в Ізмаїлі подобово можна на сервісі Doba.ua – у вашому розпорядженні 15 пропозицій від 300 до 600 гривень за ніч.

Приємної подорожі!





Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки