Головна  / Блог / Куди поїхати? / Де зустріти світанок в Одесі?

Де зустріти світанок в Одесі?

Одеса – місто смачної їжі, широких пляжів, гучних вечірок і найкрасивіших світанків. Побувати в Одесі та не побачити схід сонця – велика помилка. А щоб встати до світанку було легше, Doba.ua підготувала добірку місць з красивим видом, які надихають.

Перш ніж перейдемо до списку локацій, відповімо на запитання, коли світанок в Одесі настає влітку. У літній період в Одесі схід сонця починається близько п'ятої ранку. Точний час можна дізнатися в інтернеті. Але попереджаємо, краще приїжджайте на локацію мінімум за пів години до зазначеного часу.

рассвет море.jpg

ТОП 5 місць для зустрічі світанку в Одесі

Є багато місць, де можна зустріти світанок. Одеса – щедре на колоритні локації місто. Але якщо час обмежений, відвідайте хоча б одне з перерахованих нижче.

  • Пляж «Ланжерон»

Зустріти світанок на морі можливо на будь-якому пляжі міста. Але Ланжерон є центральним і одним з популярних пляжів серед відпочивальників. Вдень і у вечірній час тут складно знайти вільне місце, але рано вранці ніщо не перешкодить насолодитися першими променями сонця.

А ще тут встановлений артоб'єкт «Дім Сонця» – популярна інстаграмна локація Одеси.

ланжерон 1.jpg

  • Пляж «Аркадія»

Це найгучніший туристичний район міста, де влітку збираються всі любителі активного нічного життя. Можна танцювати всю ніч на різних майданчиках нічних клубів під зоряним небом. А вранці зустріти красивий світанок прямо на місці.

аркадия.jpg

  • Потьомкінські сходи

Потьомкінські сходи – візитна картка столиці гумору. З неї відкривається приголомшливий вид на море і порт. До того ж сходи розташовані за п'ять хвилин ходьби від вулиці Дерибасівської – питання, куди піти в Одесі вранці після світанку, не виникне.

Потемкинская лестница.jpg

  • Морський порт

З цієї точки світанок виглядає особливо романтично. Довгі причали, білосніжні яхти, величезні теплоходи та безкрає море, над яким підіймається сонце. Такий краєвид не переплутати ні з одним іншим містом України.

порт.jpg

  • Яхта

Ще один незабутній варіант – зустріти світанок на яхті у відкритому морі. Організовують такі поїздки в яхт-клубі Одеси. Програма включає в себе вихід у море перед світанком, медитацію на тлі сонця, що сходить, та купання у відкритому морі. А після повернення на берег, всіх охочих пригощають індійським чаєм.

яхта 1.jpg

Схід сонця на море

Побачити, як прокидається місто на світанку, можна з будь-якої його точки. З вікна готелю, гуляючи центральними вулицями, з оглядового майданчика – цей момент завжди наповнений магією. Але відпочиваючи в Одесі, не пропустіть можливість насолодитися сходом сонця безпосередньо на пляжі.

Популярні пляжі ми перераховували вище, в цьому розділі розповімо про безлюдні місця Одеси.

безлюдные места.jpg

Відразу кілька диких пляжів розташовані уздовж Траси здоров'я, між «Аркадією» і пляжем «Відрада». Один з таких – пляж колишнього санаторію «Росія». Він піщаний, з невеликою кількістю каменів, людей тут зазвичай небагато. Дійти до пляжу зручніше, спускаючись з Французького бульвару. Приїжджаючи до Одеси на вихідні, винайняти квартиру на Французькому бульварі подобово можна на Doba.ua.

Далі знаходиться «Чкаловський» пляж, також небагатолюдне місце. Але приходити сюди краще без дітей, бо він популярний серед нудистів.

пляж россия.jpg

Ще далі в бік «Відради», знаходиться пляж «Собачий». З його назви зрозуміло – тут відпочивають одесити зі своїми домашніми улюбленцями. Якщо на відпочинку в Одесі ви перебуваєте зі своєю собачкою, то зустріти світанок разом можна на цьому пляжі.

На Трасі здоров'я є ще багато невеликих пляжів. Якщо захочеться зустріти світанок в самоті – проблем з локацією не буде. Безлюдні пляжі також є на 9-й станції Великого Фонтану та поруч із санаторієм імені Горького.

собака.jpg

Місць, де можна зустріти світанок в Одесі, – багато, а ось насолодитися гарним заходом – завдання із зірочкою. Оскільки заходить сонце за горизонт з боку суші. Але зробити барвисті кадри заходу на тлі води все ж можна, ідеальним місце для цього буде Лиман Куяльник.

Світанок на каяках

Вихід в море на каяках – хороший варіант для романтичного побачення на пляжі з видом на схід. Каяки в оренду можна взяти будь-якому пункті прокату. Зустріти світанок на каяках пропонує Одеський центр каякінгу. У вартість також входить оренда страхувального жилета і весел, користування камерою схову, фотографування, користування аптечкою.

каяк.jpg

Літо – ідеальний час для зустрічі світанків на морі. Сміливіше плануйте відпочинок і бронюйте в Одесі житло біля моря. На Doba.ua є варіанти на будь-який бюджет і смак.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки