Головна  / Блог / Куди поїхати? / Вихідні в серпні 2021: як провести?

Вихідні в серпні 2021: як провести?

Останній місяць літа завжди оповитий легкою ноткою смутку за теплом, що минає. Фестивальні майданчики відзначають закриття літнього сезону, а морські курорти готуються до недовгого оксамитовому періоду.

Doba.ua пропонує відкинути смуток і використати теплі вихідні з максимальною користю. Тим більше завдяки святам у серпні їх буде чимало. Які державні свята України припадають на останній місяць літа та де можна добре відпочити в серпні, розповідаємо в цьому матеріалі.

Скільки відпочивають українці в серпні?

2021 рік уже подарував чимало додаткових вихідних, велика частина яких випала на травень. Але і серпень не буде скупий – 24 числа в Україні відзначається День Незалежності. Цього року він припадає на вівторок, роблячи цей день вихідним.

А щоб відпочинок не розривався і туристичні поїздки на День Незалежності могли відбутися, понеділок (23 серпня) також оголосили вихідним днем. Виходить, відпочивати українці будуть з 21 до 24 серпня. Але замість понеділка попрацювати доведеться в суботу, 28 числа.

ракетки.jpg

Довгі вихідні – відмінна можливість організувати невелику подорож. Махнути на море на вихідні або провести свій відпочинок у горах Карпат – вирішувати вам. Нижче ми зібрали кілька варіантів, куди поїхати на День Незалежності України.

Куди поїхати в кінці літа?

Першим за популярністю напрямком в літній період є морський відпочинок. Україна омивається відразу двома морями – Чорним і Азовським Кожне з них пропонує великий вибір курортів. Тим, хто віддає перевагу активному відпочинку, любить нічні клуби та всілякі розваги, варто їхати в Одесу і курорти Одеської області. А для любителів спокійного відпочинку більше підійдуть курорти Херсонської та Миколаївської області.

Є в Україні умови й для «дикого» відпочинку на морі. Відпочити з наметами в умовах дикої природи можна на острові Джарилгач, що в Херсонській області, або на Кінбурнській косі в Миколаївській області.

море.jpg

Відпочинок на Азовському морі більше підійде для сімейних пар. Це море дуже дрібне, прогрівається швидко і добре. Курорти на Азовському морі розвинуті не гірше чорноморських, є великий вибір готелів і пропозицій від приватного сектора, працюють розважальні центри, аквапарки, дитячі майданчики. Вибираючи, куди поїхати на 24 серпня з дітьми, зверніть увагу на цей варіант. Серед популярних курортів Азовського моря – Кирилівка, Генічеськ, Бердянськ, Арабатська Стрілка.

ребенок.jpg

Якщо літня спека і сонячні ванни не приносять задоволення, тоді хорошим варіантом буде поїздка в гори. Найпопулярнішим місцем в Українських Карпатах є «Буковель». Це всесезонний курорт з басейнами, оглядовими підіймачами, SPA-центром і всілякими розвагами. Відпочинок тут буде до смаку і молоді, і сімейним туристам. Єдиним мінусом «Буковеля» є високі ціни та велика кількість відпочивальників.

За більш розміреним і бюджетним відпочинком варто їхати в інші гірські курорти й селища. Наприклад, у Славське, Ворохту, Східницю або Мигове. Винайняти житло тут можна за більш скромну суму, а розваг – не набагато менше. Поїздки на конях, катання на квадроциклах, рибалка, походи в гори, екскурсії – все це доступно для туристів.

квадроциклы.jpg

Любителям екстриму також є, де «розгулятися». Наприклад, вирушити в село Мигія, де природа створила ідеальні умови для рафтингу. На території ландшафтного парку «Гранітно-степове Побужжя» протікає річка Південний Буг, над берегами якої підносяться мальовничі скелі. Рафтинг на Південному Бузі може бути як екстремальним, так і спокійним – є маршрути різної складності. А вода трохи тепліша, ніж в гірських річках, тому відпочивати сюди приїжджають і з дітьми.

рафтинг.jpg

Крім того, серпень вельми багатий на цікаві події. Традиційними для останнього літнього місяця є такі заходи як Koktebel Jazz Festival, музичний фестиваль «Схід-Рок», військово-історична реконструкція «Остання столиця УНР», «Сорочинський ярмарок», «Zaxidfest», фестиваль української середньовічної культури «Ту Стань», фестиваль «Джаз на Дніпрі». Чимало подій організовують в різних містах і на честь Дня Незалежності.

фестиваль.jpg

Але у зв'язку з карантинними обмеженнями, стежити за датами заходів потрібно більш уважно. Якщо епідеміологічна ситуація буде в межах норми, то фестивалі проведуть згідно з карантинними обмеженнями, а якщо ситуація погіршиться – їх можуть перенести або скасувати. Тому, перед поїздкою обов'язково перевіряйте актуальність інформації на офіційних джерелах.

День Незалежності – як святкується?

Останні кілька років День Незалежності в Україні відзначався без параду військової техніки. Але цей рік стане винятком. У 2021-му Україна відзначатиме тридцяту річницю незалежності з великим масштабом.

Головним заходом у Києві 24 серпня стане військовий парад за участю авіації, оркестру та кінних підрозділів. На Михайлівській площі буде організована виставка військової техніки. А ввечері у святковий день відбудеться великий концерт за участю зіркових артистів на НСК «Олімпійський». Так само масштабні військові паради пройдуть на воді в Дніпрі та Одесі.

парад.jpg

Плануючи приїхати в столицю на відпочинок на 24 серпня, краще бронювати квитки та житло заздалегідь. Найбільш вигідним варіантом в цей період буде орендувати добове житло. Винайняти на добу квартиру в Києві можна на Doba.ua.

Приємного відпочинку!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки