Головна  / Блог / Куди поїхати? / Шацькі озера: що подивитися?

Шацькі озера: що подивитися?

З кожним роком відпочинок на Шацьких озерах вибирають все більше туристів. Де відпочити та зупинитися на Шацьких озерах і чим зайняти себе на відпочинку – читайте в цьому матеріалі.

Шацькі озера: найкращі місця

Найкраще місце для відпочинку з маленькими дітками – це озеро Світязь, яке входить у список семи чудес України. Якщо вбити в пошуку «Світязь що подивитися», то напевно можна дізнатися про Світязький острів, або Острів любові, який вважається одним з найкращих островів країни. Проплисти до нього на катамарані або човні – чим не чудова ідея?

остров.jpg

Також великою популярністю користуються озеро Пісочне, що знаходиться в селі Мельники. Воно має природний пляж, до берега підходить сосново-березовий ліс. Світязь же має в основному трав'яний берег. Для обох озер характерний зручний захід у воду. Це в цілому вигідно виділяє Шацькі озера. Пам'яток є небагато, основною є Петропавлівський монастир XIX століття – кам'яна церква, яка отримала чинний статус у 2006 році.

Але все ж туристи їдуть на Волинь швидше за розвагами. А розваги на Шацьких озерах представлені в достатку. У селі Світязь є кілька магазинчиків, кафе, їдалень, невеликий ринок, а також безліч турбаз і кемпінг. В урочищі Гушово працюють дайвінг-клуб і парк активного відпочинку, де всі охочі можуть орендувати веломобілі, велосипеди або байдарки, пограти в шашки, підкорити мотузковий парк або просто полежати на гамаку.

гамак 1.jpg

Бари, дискотеки та магазини та інший «движ» пропонується в урочищі Гряда. Це місце цілком складається з баз відпочинку, розташованих на березі озера. Людей тут очікувано найбільше, але і послуг теж трохи більше.

Взагалі Шацькі озера ідеально підходять для сімейного відпочинку шляхом пологого входу до води – батьки можуть не переживати за своїх дітей: навіть найглибше озеро України Світязь дуже мілководне біля берега і має довгий захід. Вода, до речі, чистісінька.

Чоловіків на Шацьких озерах зазвичай привертає уловиста рибалка; любителів поєднати приємне з корисним – грязьові ванни; спортсменів – дайвінг, кінні прогулянки, водні гірки, човни та катамарани; ну, а хтось збирає гриби або просто бродить лісом, вдихаючи його аромати.

рыбалка.jpg

Як дістатися?

Найпростіший варіант – подорожувати на особистому автомобілі. В цьому випадку можна паралельно відвідати Рівненську область і центр області Волинської. Під Рівним, зокрема, знаходиться Клеванський замок (щоправда, в напівзруйнованому стані) і знаменитий Тунель кохання. Подобові квартири Рівного шукайте на сервісі Doba.

тонель любви.jpg

У Луцьку ж обов'язково відвідайте замок Любарта, будинок Голованя і, якщо є бажання, міські підземелля. Квартири подобово в Луцьку коштують від 200 гривень за ніч.

Якщо ж у вас немає машини, то слід спочатку доїхати до Ковеля на поїзді, а вже звідти – на автобусі до місця призначення, Шацьких озер. Автостанція в Ковелі знаходиться поруч із залізничним вокзалом, що дуже зручно. Від міста до озер їхати приблизно півтори години.

шацкие озера.jpg

Відпочинок у Шацьку: куди піти?

Поруч зі Світязем знаходиться місто Шацьк, а якщо бути точніше, селище міського типу з населенням трохи більше п'яти тисяч осіб. Зупинитися можна і в ньому. Житла Шацьк теж пропонує більш ніж достатньо.

Населений пункт буквально оточений озерами. Крім Світязя і Пісочного, що знаходяться трохи віддалік, до нього примикають також досить великі Люцимир і Велике Чорне озеро. Але, приїхавши в Шацьк, пам'ятки можна побачити не тільки природні.

церковь.jpg

Так, інтерес поціновувачів історії напевно викличе церква Різдва Пресвятої Богородиці. Крім того, при Шацькому лісовому коледжі з 1978 року щодня крім суботи та неділі працює Музей фауни, в якому представлено понад 400 експонатів тварин і птахів.

Відпочинок на Волині може бути вельми різноманітним, приїжджайте і переконайтеся в цьому особисто!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки