Головна  / Блог / Куди поїхати? / 5 міст Західної України, які варто відвідати

5 міст Західної України, які варто відвідати

Відпочинок в колоритних містах і селищах Західної України більш популярний у зимовий сезон, проте влітку та восени тут можна провести час не менш цікаво. Оздоровчі комплекси Карпат і красиві міста на заході України – хороший варіант як для сімейного відпочинку з дітьми, так і для активних вихідних компанією друзів. Подобова оренда житла тут розвинена більше, ніж добре, тому проблем з проживанням не виникне.

Найкрасивіші міста на Заході

Буйна природа західної частини нашої країни вражає своєю красою і в літній, і в осінній період. Але природні пам'ятки – не єдина родзинка цього краю. Красиві міста та селища можуть здивувати своєю архітектурою, багатою історією та культурною спадщиною. Пропонуємо вирушити на віртуальну екскурсію Західною Україною.

Чернівці нерідко називають «маленьким Парижем». Головна архітектурна перлина цього міста – Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича. Крім того, гуляючи Чернівцями, обов'язково варто пройтися головними площами та побачити будинок-корабель, музично-драматичний театр імені Ольги Кобилянської, собор Святого Миколая, готичний костел.

черновцы.jpg

Чимало культових споруд, що вражають своєю архітектурою, можна побачити й в Луцьку. Лютеранська кірха, Покровська церква, Свято-Троїцький кафедральний собор, Єзуїтський монастир – багато сакральних споруд розташовано на території історико-культурного заповідника «Старий Луцьк». Але головна туристична принада міста – замок Любарта. Крім стандартних екскурсій в замку проводять лицарські турніри та нічні театралізовані екскурсії.

У старовинному Кам'янці-Подільському найбільш колоритним є Старе місто. Саме там височіє середньовічна фортеця. Відпочивати тут можна в будь-яку пору року. А ось, наприклад, в Ужгород краще приїжджати навесні. Саме в цей період тут цвіте знаменита алея сакур. Це перше, що подивитися в Ужгороді потрібно обов'язково. Познайомитися з усіма визначними пам'ятками міста за один день складно, краще зняти квартиру в Ужгороді подобово та зупинитися тут хоча б на вихідні.

Приїжджаючи на відпочинок в Закарпаття, туристи часто зупиняються в Івано-Франківську, як в транзитному місті. Але тут теж є чимало цікавих локацій. Центральна вулиця Незалежності, на якій знаходяться безліч кафе, Площа Ринок з ратушею, кріпосна галерея «Бастіон» – лише мала частина красивих місць, де погуляти в Івано-Франківську буде приємно в будь-яку пору року. Зняти квартиру в Івано-Франківську подобово також можна у великому каталозі оренди Doba.ua.

Ивано-франковск.jpg

Львів – місто для туристів

Львів – одне з найпопулярніших міст України. Взимку сюди приїжджають за особливою атмосферою свята, а в теплий період – за легкими прогулянками красивими вуличками, ароматною кавою та солодким шоколадом. Серед найвідоміших пам'яток Львова можна виділити площу Ринок, театр опери та балету імені Соломії Крушельницької, Вірменський квартал, Палац Потоцьких, Личаківський цвинтар і гору «Високий замок».

львов.jpg

Карпати в будь-яку пору року

Карпати привабливі як влітку, так і взимку. У зимовий період тут можна кататися на лижах і сноубордах, грітися в лазнях і чанах з видом на гори. А влітку та восени – влаштовувати піші походи, кататися на конях, рибалити та насолоджуватися красивою природою.

Вибираючи, куди поїхати в Україні, рекомендуємо звернути увагу на нерозкручені міста. У них можна відчути особливу атмосферу Західної України та спокійно відпочити без великих черг і натовпів туристів.

Дрогобич

Одне з найцікавіших міст Львівської області. У XIV столітті воно було одним із центрів солеваріння. Сіль тут добувають і донині та роблять це тим самим старовинним способом. Спробувати страви з місцевою сіллю можна в кафе та ресторанах Дрогобича.

Дрогобыч.JPG

Трускавець

Поєднати відпочинок в красивому місті з оздоровленням можна у Трускавці. Це бальнеологічний курорт, відомий своїми оздоровчими можливостями. Зупиняючись тут на кілька днів, обов'язково варто відвідати Музей історії Трускавця та Музей води. Житло в Трускавці можна знайти та забронювати на сайті Doba.ua.

Дубно

Перше місце, куди потрібно відправитися в Дубно, – це Дубенський замок, один з найстаріших в Україні. Цей форт ні разу не був захоплений. У музеї замку можна побачити старовинні книги, ікони, зброю та картини. Недалеко від Дубно розташований Тараканівський форт – закинута оборонна споруда, оповита містичними легендами.

Заліщики

Це курортне місто лежить на лівому березі Дністра, в дуже мальовничій долині. Річка омиває його з трьох сторін, створюючи цілий півострів. Один з берегів височіє більш, ніж на 100 метрів. Звідти відкривається неповторний вид на місто та околиці.

Залещики.jpg

Стрий

Красива природа та гостинна атмосфера чекають туристів в Стрию. Крім природних красот здивує й архітектура. Чого тільки варті храми, наприклад, костел Марії Магдалени, костел Різдва Богородиці та костел святого Йосипа.

Вижниця

Невелике місто в Чернівецькій області, на кордоні з Івано-Франківською. Місцеві пейзажі зачарують навіть найвибагливішого туриста, а відсутність великої кількості людей дозволить спокійно насолодитися відпочинком без суєти. Один Вижницький природний парк вартий того, щоб сюди приїхати.

вижницкий парк.jpg

Затишні міста, села на Західній Україні та численні курорти в Карпатах роблять цей напрямок одним з найцікавіших для відпочинку, як в літній період, так і взимку. Визначившись з містом і датами відпочинку, підібрати квартиру або будиночок подобово можна в каталозі сайту Doba.ua.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки