Головна  / Блог / Куди поїхати? / Де покататися на санчатах у Києві?

Де покататися на санчатах у Києві?

Катання на санчатах та сноутюбах – одна з найпопулярніших розваг у Києві взимку. Як тільки випадає достатня кількість снігу, гірки у всіх парках заповнюються охочими покататися з вітерцем. Doba.ua зібрала найкращі гірки для катання на санках у Києві та області в одну добірку.

Зимові гірки: ТОП-7 місць

  • ВДНГ

Вже традиційним місцем для активного відпочинку в Києві стала «Зимова країна» на ВДНГ. Щороку на території національного комплексу відкривається святкове містечко. З 9 грудня тут почали працювати виставка-казка крижаних скульптур, різдвяний ярмарок, великий фудкорт та безліч атракціонів. А для більш активних розваг – ковзанка та драйвові гірки, де в Києві покататися на тюбінгу зможуть і дорослі, і діти.

652b6dd2ceec00f27b4846978ce91336_1000x1000.jpg

  • Ботанічний сад імені Фоміна

Старий ботанічний сад біля метро «Університет» – одне з найулюбленіших місць відпочинку киян. Навесні тут розквітає сад магнолій, а взимку в сніжну погоду утворюються близько десяти снігових гірок. Більшість гірок у ботанічному саду не надто високі, але є й кілька екстремальних варіантів. Сад знаходиться в центрі міста, поряд із залізничним вокзалом, тому зняти квартиру подобово Ботанічний сад – гарна ідея для туристів.

  • Оболонська набережна

У Києві є багато природних пагорбів, які взимку перетворюються на ідеальне місце для катання на санчатах. Оболонська набережна – одне із таких місць. Алеї набережної знаходяться на височині, тому щойно випадає достатній рівень снігу, забетоновані схили відразу заповнюються дорослими та дітьми на льодянках. Рівень висоти гір невеликий, але якщо сильно розігнатися, можна опинитися у воді, тому потрібно бути обережним. 

Плануючи приїхати на зимові канікули до столиці, поруч із набережною можна зняти квартиру подобово Київ. Оболонь – не центральний район, але в ньому є свої родзинки: гарна набережна, великі торгові центри та парки.

  • Парк Вічної Слави

Ще одне місце, де можна з'їхати із засніжених схилів. Гірки тут переважно високі та довгі, але ближче до спуску, на нижніх рівнях парку, можна знайти й варіанти для дітей. На додаток до веселих емоцій парк дарує красиві краєвиди на лівий берег Києва. Поруч знаходиться Києво-Печерська лавра.

423049683.jpg

  • Голосіївський парк 

Парк імені Максима Рильського розташований біля лісу. Кияни тут люблять проводити час як улітку, влаштовуючи пікніки, так і взимку, організовуючи активний відпочинок. Крім природних схилів, де можна покататися на льодянках, у парку є гірськолижний комплекс GoloseevSkiPark з професійними трасами для катання на лижах та сноубордах. Також на його території діє гірськолижна школа.

Київ – місто не з дешевих, але заощадити під час подорожі можна навіть тут. Як мінімум – орендувати житло не в центрі міста, а в спальних районах, наприклад, зняти квартиру подобово Київ Голосіївський район.

  • Батиєва Гора 

Ця локація також розташована у спальному районі – між Протасовим яром, де знаходиться гірськолижний комплекс, та Кучминим яром. Але якщо в Протасовому яру можна кататися тільки на лижах і сноубордах, то Батиєва гора – місце для веселих спусків на санчатах. Тут є і круті схили, і пологі гірки. Але їхати сюди варто лише у сніжні дні.

  • Пейзажна алея

Влітку ця зелена зона відпочинку – улюблене місце батьків з маленькими дітьми. А взимку сюди приходять найвідважніші кияни, щоб покататися з вітерцем із високих схилів. Гірки на Пейзажній алеї – не для новачків та дітей. Спускатися з них краще лише досвідченим та дорослим любителям гострих емоцій.

  • Парк партизанської слави

Покататись на санчатах та розважитись з дітьми можна і на лівому березі. Великий парк, розташований на Харківському масиві, є гарним місцем для сімейного відпочинку. Він має горбисту місцевість та з усіх боків оточений великими сосновими деревами – тут приємно гуляти та дихати свіжим повітрям в будь-яку пору року. Влітку для дітей працюють атракціони, а взимку, коли сніг накриває пагорби, найкращою розвагою стають санчата.

3f90ee31af8e9744ba4510646780d7cfa5f4115d.jpeg

Де покататися на санчатах під Києвом?

Не тільки столиця багата на місця, придатні для катання на «ватрушках». Багато веселих розваг для дітей просто неба відкрилось у парку «Добропарку» неподалік від Києва. Найголовніша причина приїхати сюди – величезний парк ілюмінацій з мерехтливим полем тюльпанів, великою ялинкою та сінгапурськими деревами.

Крім цього, для дітлахів обладнали велику тюбінгову гірку, яскраву карусель та різноманітні атракціони.Відпочити та зігрітись можна в обладнаних теплих зонах, а смачно підкріпитись – в зоні фудкорту. Новорічне містечко «Зима за містом у Добропарку 2024» працюватиме до 21 січня. 

Якщо зима й надалі буде сніжною та морозною, то проблем із тим, щоб знайти ідеальну гірку для катання на санчатах, не виникне.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки