Головна  / Блог / Для владельцев квартир / Ідеальна спальня в квартирі подобово: якою вона має бути

Ідеальна спальня в квартирі подобово: якою вона має бути

Після кількох виснажливих годин в дорозі нам так хочеться тепла і спокою. Скинути рюкзак, залізти в м'який халатик або опинитися під картатим пледом у затишній спальні. Тому так важливо, щоб інтер'єр спальні квартири подобово дійсно сприяв тому, щоб всі труднощі дня залишалися за її порогом.

spalnya_doba.ua.jpg

Спальна кімната – це ключове місце, одне з найбільш важливих приміщень у кожному будинку. Так як, саме під час сну організм відпочиває і відновлюється, місце для сну повинно бути максимально комфортним.

Переваги подобових квартир у порівнянні з проживанням в готелі – це затишок, комфорт і відчуття захищеності. Тому основне завдання власників, кому цікава подобова оренда квартир без посередників, забезпечити гостям ці блага.

Три правила ідеальної спальні у квартирі подобово

Існує три основних правила ідеальної спальні - це колір (освітлення), матеріали і меблі. Якщо свідомо і розумно підійти до цих складових інтер'єру, Вашу спальну кімнату можна буде назвати досконалою.

1. Кольорова гама

При ремонті в квартирі, яку ви плануєте здавати подобово, ви повинні спиратися не тільки на свої переваги, а враховувати сучасні тенденції, уникаючи будь-яких кардинальних рішень і дотримуючись єдиного стилю.

Спальні краще оформляти в м'яких, спокійних тонах.

При виборі кольору, слід звертати увагу на бік, куди виходять вікна. Виходячи із ступеня освітленості кімнати, рекомендується використовувати різну кольорову гаму.

Ідеальним фоном для спальні будуть різні відтінки бежевого: від кольору слонової кістки до кремового і пісочного, або досить блідо-жовті і блакитні. Вони діють на психіку заспокійливо.

В інтер'єр можна додати більш яскраві та насичені акценти: подушки, покривала, килимки, торшери.

spalnya_doba.ua.jpg

Якщо ви схиляєтесь до більш практичних темних тонів, то для спальні можна розглянути коричневий колір, що зігріває, робить приміщення затишним і викликає почуття спокою. Відтінки шоколадного кольору добре виглядають на стінах особливо в тандемі зі світлими меблями.

Дуже часто в спальні роблять одну акцентну стіну – в голові. Обраний для цієї стіни колір можна підтримати в аксесуарах і текстилі, але в більш спокійних відтінках.

spalnya1_doba.ua.jpg

2. Меблювання

Красиві, обрані зі смаком меблі для спальні повинні відрізнятися зручністю використання, а також функціональністю.

У комплекті меблів для спальні обов'язково повинна бути ніша (шафа, комод) для зберігання всього запасу постільної білизни, одягу; тут же повинен знаходитися і туалетний столик з дзеркалом, в якому можна бачити повністю своє відображення, пуф і двоспальне або односпальне ліжко.

Ліжко - головний предмет меблювання спальних кімнат.

Його треба вибирати, виходячи, перш за все, з його якості. Настрій гостей безпосередньо залежить від їх сну, наскільки комфортно їм було засинати і прокидатися.

Нормальне двоспальне ліжко має бути розміром від 160х200 см, заввишки не більше 45 см для зручності сидіння і розташовуватися на відстані від підлоги не менше 10 см, що б апартаменти було легко прибирати.

spalnya2_doba.ua.jpg

Давно застарів кричущий декор: різьблення, елементи слонової кістки, ліплення, кування. Зараз актуальний принцип «просто і зі смаком», що не може не радувати наш гаманець.

Найпоширеніші ліжка - дерев'яні. На їхню користь говорить і екологічність, і широка можливість стильового вибору.

Особливу увагу варто приділити матрацу. Добре, якщо він буде з натуральних матеріалів і ортопедичний. Занадто м'яке, або навпаки занадто жорстке ліжко, може призвести до поганого сну і болю в спині на ранок. 

3. Матеріали

Облаштовуючи спальню в подобовій квартирі, слід віддати перевагу натуральним матеріалам. Вибираючи шпалери можна придбати такі, що призначені для фарбування, які не будуть відволікати на себе увагу від головних елементів декору.

Для підлоги краще всього вибрати ламінат, на який потім кинути м'який килимок.
Зі стелею краще не морочитися: світла стеля (на тон-два світліше, ніж стіни) візуально збільшить приміщення і ідеально впишеться в інтер'єр. Для тих, хто переживає за здоров'я, не рекомендується монтувати натяжні стелі через випаровування, а від дзеркальних слід відмовитися через клієнтів, які вірять у забобони.

Текстиль майже завжди визначає інтер'єр спальні, тому поставтеся до цього питання серйозно.

Тактильні відчуття мають значення під час сну, тому вибирайте постільну білизну з натуральних тканин: сатин, лляне, бавовна, шовк, яке не електризується і не линяє при пранні.

Ідеально зробити два комплекти текстилю: зима і літо.

Взимку можуть використовуватися вовняні тканини, хутряні покривала спокійних і темних кольорів. Влітку – шовк, льон і яскравіша колористика. Матеріали - тільки натуральні.

Ось кілька важливих моментів, на що варто звернути увагу в дизайні спальні:

  • з ліжка має бути видно вхідні двері, вікно;
  • картини та елементи декору повинні бути романтичні, які викликають заспокоєння;
  • тумбочки з боків ліжка – це практично;
  • комбінуйте джерела світла: загальний, точковий і приглушений;
  • купуйте натуральний текстиль, який приємний на дотик.
Перед тим як давати оголошення: «Здам квартиру подобово в Києві, Одесі, Львові», рекомендується перевірити, чи немає в спальні елементів, від яких бажано відмовитися. 

До таких предметів можуть відноситься:

  • гострі предмети в інтер'єрі;
  • дзеркала навпроти ліжка;
  • громіздкі предмети над головою та інше.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки