Головна  / Блог / Для владельцев квартир / Переробляємо квартиру в студію для подобової оренди

Переробляємо квартиру в студію для подобової оренди

Деякі орендодавці вважають, що новомодного дизайну і гарних фотографій недостатньо для вдалого продажу своїх послуг. Ще один варіант – сучасне архітектурне рішення. На ринку нерухомості популярність стрімко набуває квартира-студія.

Що таке квартира-студія

Такий вид квартир став популярним на початку минулого століття. У студіях селилися студенти й музиканти, які віддають перевагу відкритому простору. Крім цього, така житлоплоща була набагато дешевшою.

Відсутність стін і перегородок дозволяла розміститися у квартирах на порядок більшій кількості людей, ніж навіть в тій же однокімнатній квартирі. А ось архітектори дотепер не можуть підібрати академічного визначення квартирі-студії. Точно відомо, що в такій квартирі немає стін та дверей (за винятком, звичайно, вхідної та туалетної). Кухня, зал, спальня і кабінет - все це гармонійно співіснує в одному просторі. Зонально житлоплоща ділиться за допомогою кольору, освітлення або стелажів.

У чому плюси та мінуси студії

Зважитися на перепланування квартири в формат студії непросто. І перш за все слід зважити всі переваги й недоліки такого рішення.

Головний плюс квартири-студії – відкритий простір.
Площею можна розпоряджатися за власним бажанням, розставляти меблі як захочеться.

Другий плюс – така квартира підходить бездітним парам або компанії з кількох молодих людей. Студенти також зможуть комфортно співіснувати на такій території.

Ідея студії підходить для подобової оренди, коли в місто на відпочинок приїжджає компанія. А якщо дизайн квартири оформлений за останнім писком моди, висока ймовірність, що орендарі-фотографи теж не будуть обходити ваше житло стороною.

А ще такі квартири дуже подобаються представникам творчих професій – художникам, музикантам, дизайнерам. При хорошому оформленні квартири ви неодмінно привернете до себе клієнтів-естетів. Такі гості вважають за краще платити не тільки за комфорт, але і за стиль.

Як додатковий бонус для орендодавця відзначимо, що купити готову студію буде дешевше, ніж однокімнатну квартиру. Якщо ви маєте у своєму розпорядженні кілька квартир і подумуєте придбати студію в колекцію замість того, щоб самостійно переробляти, вам це з легкістю вдасться.

А ось мінуси квартири-студії в основному стосуються організаційних моментів.
Якщо квартира розташована в великопанельному будинку, домогтися дозволу не вийде. В ході перепланування ви ризикуєте знести опорну стіну, а ризик у таких справах – справа зовсім не благородна.

Якщо вже будинок вам і дозволяє зносити стіни, то отримати дозвіл відповідних органів (ЖЕК, головний архітектор) теж нелегко. Доведеться обійти кілька кабінетів, зібрати достатню кількість паперів. Задоволення сумнівне.

Також приготуйтеся сплатити всі необхідні послуги професіоналів. Це і проєкт хорошого архітектора або дизайнера, і знесення перегородок, і перекладка систем електрики, водопостачання, каналізації й далі за списком.

Створюємо квартиру-студію своїми руками

Якщо ви все ж наважуєтеся піти на зміни, то ретельно складіть план необхідних дій.

Обов'язково встановіть витяжку, щоб неприємні запахи та жир з кухонної зони не осідали на шторах і меблевій оббивці. Та й взагалі, вся побутова техніка повинна бути вбудованою, для економії дорогоцінного простору.

Територію бажано розділити освітленням або кольором. Кухня передбачає яскраві кольори та більш приглушене точкове освітлення. В зону відпочинку слід розташувати велику люстру і використовувати пастельні кольори. А робочу зону, ймовірно відокремлену стелажем або ширмою, можна оформити в більш строгих кольорах, встановити бра або торшер.

Невелика підказка - спальну зону можна виділити подіумом. А в сам подіум вбудувати невеликі висувні ящики або просто заховати дроти.
Відмовтеся від важких штор і громіздких меблів. Краще зупинити свій вибір на дзеркалах, легкому тюлі та фотошпалерах. До речі, останні відмінно оформлять квартиру і поділять зони між собою.

Квартира-студія б'є всі рекорди популярності, хоча і вимагає від орендодавця певної сміливості. Але якщо ви готові йти в ногу з часом, то гості повернуть вам сторицею. Головне – співпрацювати з професіоналами та не боятися експериментів.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки