Головна  / Блог / Для владельцев квартир / Залучаємо постояльців - кілька порад для дизайну маленької квартири

Залучаємо постояльців - кілька порад для дизайну маленької квартири

Здача квартир в оренду – це не просто модель «заселив – взяв гроші – перевірив – виселив». Орендарі як споживачі добре відчувають, коли власник квартири до них небайдужий. А сама квартира – обличчя орендодавця. Тому хороший ремонт і продуманий інтер'єр можуть залучити нових клієнтів і забезпечать постійних гостей. Особливо коли сама житлоплоща не має у своєму розпорядженні багато квадратних метрів. Ось кілька порад, як зробити квартиру для подобової оренди більш привабливою. 

Управління простором

Найчастіше в подобову оренду здаються невеликі однокімнатні квартири. Вони відмінно підходять для туристів і відрядних, але разом з цим не мають великих площ. Нагромадження деталей, масивні меблі радянського виробництва і шпалери з об'ємним малюнком обтяжують інтер'єр і «муляють очі».

Найкращий варіант – позбутися усього зайвого. Зняти зі стін килими та драпірування, прибрати не доцільні журнальні столики, важкі тіньові штори. Замість цього використовуйте легку шифоновий тюль і дзеркала. Це візуально розширює простір. А ще замість дверей із загартованим склом або мозаїкою можна використовувати розсувні. Панелі або полози відмінно зіллються із плінтусом, а двері-купе звільнять трохи дорогоцінного місця.

 Вся справа у кольорі

Колірна гамма здатна не тільки візуально збільшити або зменшити простір, але і створити правильний настрій. Пам'ятайте, що яскраві кольори стомлюють, а туристу хочеться відпочити й розслабитися. Використовуйте зелені, бежеві, ясно-сірі кольори. Найкращий варіант – пастельні відтінки, які не привертають до себе зайвої уваги.

У невеликій квартирі можна створити відчуття простору, зробивши стелю світліше стін. Не обов'язково грати на контрасті, використовуйте різницю в два-три тони.

Також на самих стінах краще однотонне покриття. Наприклад, в Європі багато орендодавців фарбують стіни білою фарбою. Вона більш універсальна і зручна у догляді. Її легко мити, а в критичному випадку зафарбувати пляму простіше, ніж переклеїти шпалери.

Меблеве питання

Використовуйте у квартирі складні дивани-ліжка. Їх поставити в кімнаті можна кілька, що створить більше простору для гостей. Відмовтеся від лакованих радянських стінок-шаф. Якщо не хочете витрачатися на покупку нових шаф-купе, купите матову самоклейку під темний дуб і вдихніть нове життя в меблі. Так можна надати всьому гарнітуру єдиний стиль і оригінальність.

Можна прикупити кілька крісел-мішків, заповнених пінопластом. На них можна з комфортом відпочити після піших прогулянок по місту, а при непотрібності крісла легко прибираються в шафу. 

Кожна деталь має значення

У спробі не перевантажувати маленьку квартиру, можна вдаритися у крайність і прибрати зовсім все. Не поспішайте і залиште деякі деталі – вази з квітами, яскраві подушки, незвичайний посуд, строкаті картини. Можна підібрати постери в стилі коміксів чи поп-арту, яких в інтернеті маса.

Слідкуйте за трендами, підглядайте в інтернеті. Це підкаже, який стиль зараз актуальний. Квартири з лаконічним і стильним інтер'єром знімають не тільки для проживання, а й для фотосесій або тематичних зібрань. Так що увага до деталей також розширить вашу аудиторію.

Поставтеся до квартири як до макету. Здійсніть свої художні ідеї, порадьтеся з дизайнерами і не скупіться на ремонт. Повірте, клієнти будуть вам вдячні. І стильна квартира з доброзичливим орендодавцем швидко стане популярною!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки