Головна  / Блог / Їдемо до Львова восени

Їдемо до Львова восени

Осіння пора - ідеальний час для поїздки до Львова. Брущаті вулиці, старовинні собори і затишні кав'ярні створюють неповторну атмосферу гостинності. І якщо десь осінь наводить тугу, то у Львові це період картинних пейзажів і фестивалів. 

7 причин поїхати до Львова восени

Навіть якщо в розпорядженні є всього пара вихідних, цього достатньо, щоб купити квиток на поїзд, забронювати квартиру в центрі Львова подобово та провести два дні в самому яскравому місті Західної України. Ну а якщо в запасі є більше часу, то причин побачити осінь у Львові стає ще більше. 

  • Прогулятися осінніми парками

Львів - повна протилежність бетонним джунглям. Це затишне місто з маленькими вулицями і великою різноманітністю парків. «Високий замок», Парк імені Івана Франка, «Шевченківський гай», парк культури і відпочинку імені Богдана Хмельницького - всі ці місця роблять відпочинок у Львові восени мальовничим.

  • Повеселитися на міських фестивалях


Осінні свята у Львові - особливий час. У період фестивалів Львів стає ще цікавіше. Вже традиційними є літературний BookForum, Craft Beer & Vinyl Music Festival, «Свято вина і сиру». Але найбільш очікуваний - фестиваль «На каву до Львова». Цього року він проходитиме з 3 по 5 вересня в Палаці Потоцьких. Плануючи поїздку в цей період, готелі і квартири подобово Львів краще бронювати заздалегідь.

  • Відчути теплу атмосферу місцевих закладів 

Ресторани та кафе можна сміливо вважати львівськими пам'ятками. Їх настільки багато, що кожен зможе знайти заклад до душі. Деякі вражають вишуканістю, як наприклад «Амадеус» або Terrazza, а деякі - екстравагантністю, як Мазох-cafe. 

  • Підняти настрій гарячим шоколадом

Кава і шоколад - головні візитні картки Львова. Знайти заклад з великим вибором кавових напоїв і солодких десертів не складе труднощів. Але якщо захочеться особливої атмосфери, варто заглянути у «Львівську копальню кави».

  • Організувати фотосесію

Переймаючись питанням, коли краще їхати до Львова, подивіться на осінні фотографії цього міста і відповідь стане очевидною. Брущаті вулиці, старі трамвайчики, таємничі храми, посипані листям алеї парків - все це створює ідеальну картину для осінньої фотосесії. 


  • Побувати на екскурсії по сакральним спорудам

Львів може похвалитися не тільки європейською атмосферою, але і важливими релігійними спорудами. У їх числі Собор Святого Юра, Бернардинський монастир, Домініканський собор, Латинську і Вірменські собори.

  • Побачити осінню панораму Львова з Ратуші

Площа ринок з Ратушею - найбільш відвідуване туристами місце. У вежі ратуші є оглядовий майданчик з найкращим панорамним видом. Але щоб дістатися до неї, потрібно буде подолати понад триста дерев'яних сходів.

Осінній Львів: які місця варто відвідати

Виходячи з написаного вище, можна зробити висновок, що подивитися у Львові восени є на що. Це не найбільше місто України, але за кількістю красивих пам'яток він займає лідируючі позиції.

У список обов'язкових для відвідування місць не можна не додати площу Ринок. Це центр міста, тут знаходяться важливі історичні та архітектурні пам'ятники і проходять гучні культурні події. 


У десяти хвилинах ходьби - Палац Потоцьких. Якщо його внутрішнє оздоблення однаково красиво в будь-який час року, то зовнішній образ може виглядати по-різному. Восени на території замку пройдуть дві важливі культурні події, пропустити які не можна.

В іншій стороні міста знаходиться скансен «Шевченківський гай». Тут можна познайомитися з історією західних областей України, гуляючи вздовж стародавніх хат, церков, вітряних і водяних млинів.

І нарешті, приїхавши до міста Лева восени, обов'язково варто відвідати одну з відомих пам'яток Львівської області - «Личаківський цвинтар». Тут поховані представники впливових сімей, українські письменники та музиканти. Багато надгробків є витворами мистецтва, над якими працювали відомі скульптори та архітектори. 

Львів - найпопулярніше місто Західної України. Відпочинок восени якнайкраще познайомить з його романтичністю і затишною гостинністю. Плануючи поїздку до Львова або Львівську область і підбираючи житло, рекомендуємо звернути увагу на добову оренду. Підібрати квартиру у Львові, житло в Моршині подобово або кімнату в Трускавці можна на сайті Doba.ua.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки