Головна  / Блог / Куди поїхати? / Київ інстаграмний: красиві місця для світлин 2023

Київ інстаграмний: красиві місця для світлин 2023

Київ – це сучасний мегаполіс зі скляними багатоповерхівками, дизайнерськими закладами та охайними парками. Разом з цим в місті збереглося чимало старовинної архітектури та важливих пам’яток. Гуляючи центром, робити інстаграмні світлини можна буквально на кожному кроці. Але якщо маєте не так багато часу, пропонуємо добірку з десяти інстаграмних локацій столиці. 

Костел святого Миколая

Після пожежі, яка сталась у 2021 році, внутрішнє оздоблення костелу постраждало, проте зовні він досі вражає. Високі гостроверхі вежі Миколаївського костелу видно здалеку. Готичний вигляд цього храму стане хорошим фоном для світлин в будь-яку пору року. Найкращий огляд – з боку бізнес-центру навпроти, звідси можна захопити фасад будівлі цілком. 

До речі, з настанням темряви костел стає ще більш казковим – будівлю прикрашає яскраве підсвічування. Якщо ваша камера оснащена функцією нічного режиму, фотографії вийдуть красивими й вдень, і вночі.

Де: Київ, вулиця Велика Васильківська, 75

николаевский костел.jpg

Колесо огляду на Контрактовій площі

Ще одна столична атракція, яку часто можна помітити на фотокартках в Інстаграмі, – колесо огляду на Контрактовій площі. Цей білосніжний атракціон був привезений до Києва з Парижа. На тлі його витонченої конструкції можна зробити багато романтичних знімків в різному ракурсі. Крім цього, придбав квитки, можна піднятись в скляній кабінці на висоту в 43 метри та сфотографуватись на тлі запаморочливого краєвиду старої частини Києва. Якщо матимете в запасі пару зайвих годин, красиві знімки також вийдуть на Поштовій площі та Андріївському узвозі – обидві локації знаходяться в пішій доступності від колеса огляду. 

Де: Київ, Контрактова площа

колесе обозрения.jpg

«Скляний» міст

Пішохідно-велосипедний міст – одне з найбільш вдалих місць для панорамних світлин, оскільки звідси відкриваються неймовірні краєвиди на Дніпро та місто. Крім цього, на мосту є прозорі скляні елементи, які допоможуть зробити кілька оригінальних знімків. Нерідко тут можна застати музикантів, які створюють особливу романтичну атмосферу.

У літню пору приходити за фотографіями краще вранці, оскільки в інший час на мосту дуже багато людей. Але взимку робити атмосферні знімки краще з настанням темряви, коли панорама міста починає мерехтіти тисячами маленьких вогників. З обох кінців мосту розташовані доглянуті парки, всередині яких також можна зробити гарні світлини.

Де: Київ, Арка дружби народів або парк Володимирська гірка

стеклянный мост.jpg

Milk Bar 

В столиці є безліч закладів, інтер'єри яких будуть красиво виглядати в будь-якому профілі в Інстаграм. Однак, серед всіх особливо виділяється Milk Bar на Шота Руставелі. Інтер'єр цього закладу досить лаконічний, а ось його фасад завжди заслуговує окремої уваги. Вхід до Milk Bar особливо змінюється в період свят. Взимку гостей зустрічають пряникові чоловічки, як в мультфільмі про Шрека, і локації для загадування бажань.

Де: Київ, вулиця Шота Руставелі, 16

милк бар2.jpg

Кловський сад

Ще одне місце, фасад якого ідеально підійде для романтичних і стильних інстаграмних фото – «Кловський сад». Тут складають букети з неймовірно красивих квітів та створюють казкові локації для фотосесій. Тематика декорацій може бути різна – від прив’язки до конкретного свята, так і просто до зміни сезонів чи періоду цвітіння певних рослин. Так в різні часи фасад «Кловського саду» прикрашали кущі лаванди, гортензії, хризантеми та навіть соняшники. Але через велику популярність цього місця, фотосесія тут платна й охочих сфотографуватись просять заздалегідь бронювати час. 

Київ, Кловський узвіз, 11

Святкові вітрини в ЦУМі

Розбавити стрічку стильними фотографіями можна в торговому центрі ЦУМ. Вхід в торговий центр є популярною локацією для фото. Взимку вхідні двері прикрашені аркою з ялинкових гілок з безліччю маленьких вогників. Також окремої уваги заслуговують вітрини. Крім манекенів зі стильним одягом, на вітринах часто виставляють рухомі святкові композиції. В період свят всередині торгового центру красиві фотографії можна зробити завдяки новорічним вітринам і тематичним локаціям. А в інші дні інстаграмну локацію слід шукати на останньому поверсі торгового центру біля кінотеатру. 

Де: Київ, вулиця Хрещатик, 38

Приїхавши до столиці на вихідні, рекомендуємо зупинитися ближче до центру міста. Локацій в центрі більше, ніж достатньо. А щоб не витрачати час на дорогу, заздалегідь забронюйте відповідну квартиру подобово на Правому березі на сайті Doba.ua.

цум.jpg

ВДНГ

Якщо попри те, що зима доходить кінця, хочеться наповнити стрічку святковими світлинами, радимо запланувати прогулянку територією Національного комплексу «Експоцентр України». Різдвяна локація «Зимова країна на ВДНГ» з усіма її розвагами чекатиме гостей до 17 березня. 

Тут в зимові свята діє тематичний парк-фестиваль «Зимова країна на ВДНГ». Барвисті знімки можна зробити, катаючись на великій ковзанці просто неба, в кабінеті ельфа-чарівника на «Різдвяній фабриці мрій» або на великій експозиції з яскравими інсталяціями.

Де: Київ, проспект Академіка Глушкова, 1

Оранжерея на ВДНГ

Оранжерея також розташована на території ВДНГ, але вона заслуговує окремої уваги. Павільйон, в якому розміщена оранжерея, має хол і два просторих приміщення, в яких представлені рослини різних кліматичних зон: тропіків, субтропіків та пустелі. Між величними та загадковими рослинами прокладені алеї та встановлені невеликі фотозони. Хол також прикрашений рослинами та має красиві зони для інстаграмних знімків. В окремій кімнаті павільйону розташований заклад «Kvitkova. Оранжерея», де можна відпочити, випити ароматної кави або пряного глінтвейну. 

Де: Київ, проспект Академіка Глушкова, 1

78_main-v1584449346.jpg

КПІ імені Сікорського

Якщо полюбляєте старовинну архітектуру, варто відправитися в парк Київського політехнічного інституту. А точніше, до самої будівлі КПІ. І взимку, і влітку на тлі цього старовинного університету виходять казкові фотокартки в дусі романів Джоан Роулінг про Гаррі Поттера. Будинки університету побудовані з елементами готичної архітектури, головний корпус прикрашають дві невеликі вежі. Тут можна легко уявити себе учнем знаменитої школи Гоґвортс, який поспішає на святкову вечерю.

Де: Київ, проспект Перемоги, 37

кпи.jpg

Воздвиженка

Однією з найбільш інстаграмних локацій Києва є житловий мікрорайон Воздвиженка. Розташований він у Подільському районі, між Андріївським узвозом та вулицею Верхній Вал. Будинки тут самих різних кольорів і дивовижних форм, а вулиці вимощені бруківкою. Створюється враження, що цей казковий район був створений спеціально для красивих знімків в Інстаграм.

Де: Київ, Подільський район

воздвиженка.jpg

Плануючи провести кілька днів в столиці, заздалегідь подбайте про вибір житла. Враховуйте, що в період свят проживання в готелі буде недешевим, бюджетніше винайняти квартиру в Києві на добу.

Київ – неймовірно фотогенічне місто, локацій для красивих кадрів тут безліч. Плануючи влаштувати фотопрогулянку містом, беріть з собою друзів і не забудьте зарядити телефон.




Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки