Головна  / Блог / Куди поїхати? / Київ як на долоні: 8 оглядових площадок

Київ як на долоні: 8 оглядових площадок

У всіх країнах світу найбільш відвідуваними місцями є оглядові майданчики. З висоти пташиного польоту можна оцінити всю красу міста, його архітектуру, милуватися заходом або сходом сонця. З оглядових майданчиків міста Києва можна насолоджуватися краєвидами Дніпра, київських пагорбів, правого і лівого берега столиці. Ми зробили невелику добірку найвищих точок Києва, з яких відкриваються неймовірні пейзажі.

Замкова гора

Знайомство з Києвом часто починається з прогулянки по жвавому старому району Києва – Подолу. Мальовнича Воздвиженка, Андріївський узвіз– колоритні куточки столиці, які найкраще занурять в атмосферу старого міста. Але якщо у вас зовсім мало часу, то кращого варіанту, ніж побачити це все з найвищої точки Подолу, Замкової гори, годі й шукати. Місце не облагороджене, але тим не менш воно ніколи не буває порожнім. Насолодитися панорамою, яка відкривається з гори, і зробити парочку гарних фотографій на тлі старого міста приходять сотні людей щодня.


Володимирська гірка

Це неймовірне місце знаходиться в самому серці столиці, звідки відкривається вид на околиці Поштової площі, набережну і на Труханів острів. На відміну від Замкової гори, тут створена повноцінна інфраструктура – є парк, лавочки, літні кафе. Поруч з Володимирською гіркою знаходиться Михайлівський монастир і Софійська площа. До переваг цього місця ще можна віднести наявність фунікулера, що теж дуже зручно для туристів.


Маріїнський парк

Панорама лівого берега найкраще відкривається з Маріїнського парку. Прогулюючись по цього мальовничого місця, можна побачити стадіон імені Валерія Лобановського і скульптуру Режисера-Спостерігача. Тут сховалося ще одне улюблене всіма місце – Міст закоханих, який приведе вас в Хрещатий парк.


Хрещатий парк

Через свє розташування в центрі Києва це місце є найпопулярнішим в місті. Вечорами тут можна побачити багато молоді. Такі місця як Арка Дружби народів, пам'ятник «Вічної любові», Музей води роблять парк різноманітним і цікавим.


Парк вічної слави

Усамітнитися і побути в тиші вам вдасться в Парку Слави. Тут немає гучних кафе і атракціонів, в цей парк приходять вшанувати пам'ять героям війни і для естетичної насолоди видами Києва з оглядового майданчика. Звідси відкривається вид на Русанівку, міст метро і Броварський проспект. Поруч з парком знаходиться духовна святиня Києва – Києво-Печерська Лавра, що надає цьому місцю ще більшого умиротворення.


Михайлівський монастир

На самому верху дзвіниці Михайлівського монастирязнаходиться оглядовий майданчик. Сюди може потрапити кожен бажаючий. З дзвіниці відкривається вид на Софійський собор і Михайлівську площу. Поруч знаходиться фунікулер, парк Володимирська гірка і Андріївський узвіз.


Батьківщина Мати

Потрапити на захоплюючу екскурсію на дві оглядові майданчики ви зможете на території «Музею історії України у Другій світовій війні». Перша оглядовий майданчик знаходиться в ногах статуї «Батьківщина-Мати» на висоті 36 метрів, а друга - на висоті майже 100 метрів, з якої Київ як на долоні.


Ботанічний сад Гришка

Ботанічний сад в квітні-травні – справжній рай для будь-якого туриста і справа не тільки в квітучих рослинах, але і дивовижному вигляді, який відкривається з цієї зеленої зони: Дніпро, Видубицький монастир, Гідропарк, міст Патона, Русанівка і лівий берег Києва.


Ці всі оглядові майданчики можна об'єднати в одну прогулянку, так як вони знаходяться відносно недалеко один від одного. Головне – прокласти маршрут, щоб зупинятися в потрібних місцях, звідки відкриваються мальовничі панорами прекрасного міста.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки