Головна  / Блог / Для владельцев квартир / Класифікація житла під подобову оренду типи і вимоги

Класифікація житла під подобову оренду типи і вимоги

Як визначити ціну на добове житло? Найчастіше власники, відповідаючи на це питання, формують вартість згідно сезонному попиту, а також попиту у вихідні та будні дні. Існує цілий ряд і інших, більш суб'єктивних, чинників. А як щодо того, щоб керуватися класом житла, що здається за готельним принципом?

Відзначимо, що з розвитком ринку короткострокової оренди таким класифікатором в першу чергу стали користуватися самі гості, так як в деяких випадках ціни на короткострокову оренду квартир і будинків стали прирівнюватися до готельних. Doba.ua склала перелік вимог до укомплектованості кожного з класів житла і розібралася, як це впливає на його вартість.

  

Економ

Найбільш невибагливий клас подобового житла. Його вибирають бюджетні туристи, які приїжджають в місто на кілька днів і не планують витрачати багато на оренду. Для цього відмінно підійдуть квартири в передмісті або віддалених районах міста в будинках старої панельної або цегляної будівлі, без передбаченого паркомісця на прибудинковій території. Як правило, це невеликі за площею однокімнатні квартири, іноді без балкона, з недорогим, але охайним ремонтом. З предметів інтер'єру тільки найнеобхідніше: ліжко або диван, шафа, стіл з парою стільців, невеликий кухонний гарнітур. Тут може не бути телевізора і підключення до інтернету. З побутової техніки: газова або електрична плита, чайник, холодильник, набір посуду на 2-3 чоловік, постільна білизна та рушники.

Стандарт

До добових квартир стандарт-класу вимоги трохи жорсткіше. Таке житло найчастіше знаходиться не в центральних районах, але з хорошим транспортним сполученням. Так, звідси зручно добиратися до вокзалу чи аеропорту. У будинку обов'язково повинен бути ліфт, а в квартирі – плита, холодильник, пральна машина, кондиціонер, бойлер, праска, фен, електрочайник, мікрохвильова піч, постільна білизна, ванні приналежності. Це вже повноцінні 1-2-кімнатні квартири з добротним сучасним ремонтом, де може розміститися до 4-5 чоловік, завдяки чому вартість за добу вище, ніж на економ-варіанти, в середньому на 15-20%. Таке житло користується попитом у туристів із середнім рівнем доходів.

Комфорт+

Житло комфорт-класу під короткострокову оренду – це житло в центральних районах міста біля головних визначних пам'яток, урядових установ і бізнес-кварталів. Тут обов'язково цілодобове відеоспостереження за прибудинковою територією і вільне паркомісце. Дизайн апартаментів повинен бути виконаний в єдиному стилі із застосуванням дорогих оздоблювальних матеріалів. Сантехніка - також дорога і високоякісна. До вже згаданої раніше побутової техніки додається посудомийна машина і укомплектована пральна кімната. На кухні є міні-бар. Квартири комфорт-класу відрізняє наявність окремої переговорної кімнати або робочого кабінету із засобами зв'язку та доступом до інтернету. Однак для комфортного перебування всієї родини тут повинні бути: окрема вітальня, спальня з вбиральнею і дитяча. Цей тип житла може забезпечити домашній затишок і можливість проводити ділові зустрічі і переговори. Звичайно, такий великий перелік послуг вимагає відповідної оплати. Так, ціни на апартаменти комфорт-класу традиційно найвищі на ринку.

Люкс

До квартир люкс-класу схожі вимоги, що і до квартир комфорт-класу, за винятком переговорної кімнати. Відрізняє їх перш за все те, що вони розраховані на гостей, які приїжджають в місто виключно відпочити. Як правило, таке житло розташоване на верхніх поверхах будівель з виходом на терасу, звідки відкривається панорамний вид на місто, і може бути багаторівневим. Тут також має бути дорогий дизайнерський ремонт, а інтер'єр – витриманий в єдиному стилі. Апартаменти можуть бути прикрашені предметами мистецтва. Вартість такого класу житла формується за тим же принципом, що і вартість житла комфорт-класу.




Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки