Головна  / Блог / Куди поїхати? / Красиві місця півдня України

Красиві місця півдня України

Морський відпочинок не обмежується пляжами і купанням в солоній воді. Є чимало цікавих пам'яток на півдні України, які можна відвідати під час відпустки на морі. Про красиві місця Одеської, Миколаївської та Херсонської області читайте на Doba.ua.

Південні області України та їхні пам'ятки

Запорука гарної відпустки - приємна компанія і красиві місця біля моря. Україна омивається відразу двома морями, завдяки чому варіантів для літньої подорожі є багато. 

Почнемо розповідати про найкрасивіші місця на море в Україні з Херсонської та Миколаївської області, а на десерт залишимо Одеську.

Херсонська область омивається Чорним і Азовським морями. Крім материкової частини в цьому регіоні є острова, найвідоміший з яких - Джарилгач. Він майже безлюдний і його нерідко називають «українськими Мальдівами». Сюди приїжджають за самотою і дикою природою. Зупинитися можна в будиночках або в наметовому таборі.

630.jpeg

Крім «Мальдів», Херсонська область може похвалитися і пустелею. Великий піщаний масив з барханами і оазисами є частиною Національного природного парку «Олешківські піски». Самостійно бродити по ним небажано, краще скористатися послугами досвідченого гіда. 

Ще одна родзинка - біосферний заповідник «Асканія-Нова», який об'єднує невинну природу, дендропарк і зоопарк. Для туристів тут організовують екскурсії, під час яких можна побачити таких тварин, як коні Пржевальського, європейські лані, муфлони, бізони, зебри і верблюди.

Плануючи відпочинок на Азовському морі, так само обов'язково відвідайте і рожеві озера. Ці водойми приваблюють незвичайним яскраво-рожевим кольором і білосніжними від солі берегами. В області є кілька таких водойм, але найпопулярнішим є Лемурійське озеро, Генічеське, поруч з селом Приозерне, і озеро Сиваш в селі Іванівка.


Подорожуючи з Херсонської в Миколаївську область, не можна не побувати в Чорноморському біосферному заповіднику. Він розташований на кордоні цих областей. Особливо оцінять заповідник любителі бердвотчінгу. Перелітні і гніздові птахи - головна його визначна пам'ятка.

Серед відомих курортів Миколаївської області - Коблево з великим аквапарком, довгим пляжем і винзаводом, Очаків, Чорноморська коса, Кінбурнська коса. Остання є не тільки місцем відпочинку, а й відомою пам'яткою. На Кінбурн з'їжджаються всі любителі «дикого» відпочинку, щоб насолодитися первозданною природою, побачити рідкісних тварин і птахів і відобразити місце, де зустрічається солоне Чорне море і прісний лиман.

Ще однією туристичною родзинкою Миколаївській області є Національний історико-археологічний заповідник «Ольвія». Це руїни давньогрецького міста, що збереглися недалеко від села Парутине на березі лиману. 

А якщо будете проїжджати повз села Актово, обов'язково відвідайте Актовський каньйон. Місцевість з величезними скелями вулканічної породи - одна з найдавніших ділянок суші, частина національного парку «Бузький Гард».

iov.jpg

Куди поїхати в Одеській області?

Насамперед, що потрібно відвідати в Одеській області - це сама Одеса. Це місто не схоже ні на одне інше. Сучасні пляжні комплекси, старі колоритні дворики, гігантські катакомби, незрівнянний гумор місцевих жителів і завжди свіжа чорноморська рибка. Тільки побувавши в цьому місті, можна почати вивчати цікаві місця біля Одеси.

Якщо в пріоритеті пляжний відпочинок, можна зупинитися в Грибівці, Санжейці, Кароліно-Бугазі або зняти житло в (Іллічівську) Чорноморську. А якщо є бажання побачити незвичайні і красиві місця Одеської області,тоді доведеться відправитися трохи далі.

Наприклад, в сторону Білгород-Дністровського району. Тут можна відвідати відразу дві цікаві пам'ятки: «Центр культури вина Шабо» в однойменному селі і Акерманську фортецю в Білгород-Дністровському. Перша знайомить з тонкощами створення винних напоїв, а друга занурює в епоху середньовіччя.

Ще далі від Одеси можна зануритися в світ етнографічного, зеленого, сільського туризму. Все це об'єднано в центрі «Фрумушика-Нова». Ідеальне місце для сімейного відпочинку. Тут можна поплавати в басейні і попаритися в чані, порибалити і пополювати, пограти в міні-гольф, поспостерігати за зірками і продегустувати місцеве вино. Також на території діють кілька музеїв.


Є ще багато цікавих місць, в числі яких «українська Венеція» місто Вилкове, найбільше озеро України природного походження Ялпуг, устрична ферма «Устриці Скіфії», де вирощують першу українську устрицю. Подорож по південним регіонам України може бути дуже насиченою і різноманітною. Єдине, що повинно бути постійним - комфортне проживання. Для цього рекомендуємо заздалегідь подбати про місце зупинки. Підібрати та забронювати квартири в Південному подобово, апартаменти в Одесі або будиночки в будь-якому іншому морському місті можна на Doba.ua.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки