Головна  / Блог / Куди поїхати? / Наодинці з природою: кемпінгові табори України

Наодинці з природою: кемпінгові табори України

Останнім часом все більшої популярності набирають кемпінги – спеціальні обладнані табори для автотуристів і просто цінителів відпочинку на природі. Сьогодні розповімо вам про деякі з них, розташовані в різних куточках України.

Чи варто говорити про те, що кемпінги – благо для туристів, що віддають перевагу мандрівкам країною на машині. У цих таборах є парковки, туалети та душові, майданчик для установки намету, доступ до електромережі, іноді – магазини. Загалом, все необхідне для стоянки. Але головне – це вид бюджетного відпочинку.

Кемпінгів по країні безліч, тому для зручності розділимо їх на декілька блоків: кемпінги Київської області, а також кемпінги в найбільш популярних з точки зору туризму літніх регіонах – Карпатах, Шацьких озерах і на узбережжі Чорного моря.

первое фото кемпинг.jpg

Кемпінги Київської області

«Рибальський стан»

Найближчий до столиці кемпінг знаходиться в мальовничому місці на березі Київського моря. Київське водосховище – це не тільки романтика, сосновий ліс і пісочний пляж, але й багата інфраструктура. Зокрема, прибережна територія обладнана альтанками, є майданчик для волейболу та футболу, туалети, душові кабінки, парковка (в тому числі для водного транспорту), зона Wi-Fi, а також продуктовий і рибний магазини та кафе. Територія закрита. Для постояльців є місця, де можна поставити намет, а також дерев'яні будиночки. Доступна оренда банана, гідроциклів і прогулянкового катера. Якщо є бажання можливо порибалити.

Розташування: кемпінг розташовується за 20 кілометрів від Вишгорода в сторону села Ровжі.

Точка на карті: 50.758985, 30.599237

киевская область.jpg

«У Івана»

Кемпінг за 18 кілометрів від Києва по трасі Е-40. Серед послуг: електроенергія, вода і всі зручності для охочих  відпочити на природі. Поблизу є озеро, де можна скупатися і порибалити. Є можливість як зняти кімнату в будинку, так і встановити намет.

Розташування: Київська область, село Шпитьки, вул. Перемоги, 3.

Точка на карті: 50.415219, 30.112181

«Кемпінг №1 Київ»

Цей кемпінг знаходиться в межах міста, на території Національного комплексу «Експоцентр України». Велика територія на 300 місць для автобудинків, наметове містечко, електроживлення, заправка чистою водою, туалети та душові, міні-кухня, Wi-Fi та навіть відкритий басейн – в розпорядженні відпочивальників. Правда, на цей час кемпінг тимчасово закритий, відновлення роботи необхідно уточнювати.

Розташування: м. Київ, вул. Ак. Заболотного, 11

Точка на карті: 50.366034, 30.472056

рыбацкий стан 1.jpg

«Чайка»

Кемпінг поблизу Києва, в якому можуть розміститися до 17 автобудинків, мікроавтобусів і фургонів. Інфраструктура на середньому рівні, але все необхідне для ночівлі є: електрика, вода, Wi-Fi, туалет, альтанка, мангал, за додаткову плату – пральня та душ. Територія закрита та охороняється.

Розташування: Київська область, Чайки, вулиця авіаконструктора Антонова, 4/1

Точка на карті: 50.436767, 30.305267

Кемпінг «Київська Русь»

За 34 кілометри від Києва, біля «парку Київська Русь», в мальовничих місцях розташовується однойменний кемпінг. Правда, проживання на його території передбачається виключно в наметі. Запис здійснюється мінімум за три дні до передбачуваної дати приїзду.

Якщо ж цікавий сам «Парк Київська Русь», але в наметі ночувати бажання немає, зупинитися можна, знявши одну з квартир подобово в Обухові.

Розташування: Київська область, Обухівський район, село Копачів

Точка на карті: 50.14564, 30.47413

Киевская русь.jpg

 «Пірс»

Кемпінг «Пірс» порадує гостей красивими пейзажами, змішаним лісом і озером. В наявності дитячий майданчик, продуктовий магазин, ресторан і безліч альтанок з мангалами. Окремо треба сказати про риболовлю – любителі посидіти з вудкою будуть в захваті. Відвідувачі також відзначають чистий пляж і в цілому доглянутість території.

Розташування: Київська область, село Забір'я.

Точка на карті: 50.313258, 30.246265

кемпинг девочка.jpg

Кемпінги на Шацьких озерах

Озеро Світязь, що входить до групи Шацьких озер, є одним з семи чудес України. І з кожним роком цей напрямок набирає все більшу туристичну популярність. Для мандрівників тут також є кілька наметових містечок.

 «Незабудка»

Найбільше наметове містечко, яке, до того ж має найкращу інфраструктуру з усіх. Це огороджена територія з сосновим лісом і виходом до озера Світязь. З послуг відзначимо велику кількість альтанок, освітлення, колонки з водою, туалети, душові кабінки, кілька магазинів, бар. Територія доглянута, сміття регулярно вивозиться.

Розташування: Волинська область, с. Підманове Шацького району.

Точка на карті: 51.473170, 23.818423

незабудка.jpg

 Кемпінг на озері Пісочне

Це наметове містечко трохи простіше, але і дешевше. Воно знаходиться в 300 метрах від озера Пісочне. Магазинів на території немає, тому продуктами необхідно запастися заздалегідь. Але у вашому розпорядженні будуть туалети, альтанки, колонки з водою, електрика та урни. Дрова для мангала можна як набрати самостійно, так і купити за межами кемпінгу.

Розташування: Волинська область, озеро Пісочне, неподалік від бази відпочинку «Медик»

Точка на карті: 51.571982, 23.901292

«Пульмо» на Світязі

Це наметове містечко розташовується буквально в 50 метрах від озера Світязь. Пляж обладнаний, територія велика, є прокат катамаранів. Для постояльців безкоштовні альтанки, столики з лавками, туалети, смітники, є питна вода. Дрова купуються за додаткову плату, як і вагончики для проживання. Є торгові намети, де продаються хот-доги, сушена риба, напої.

Розташування: Волинська область, село Пульмо Шацького району.

Точка на карті: 51.500613, 23.794226

пульмо ночь.jpg

Кемпінг в Карпатах

 «Білий слон»

Затишний готель з дерев'яними бунгало, в яких є власна ванна кімната (в бунгало певної категорії, треба уточнювати). Є безкоштовний Wi-Fi, ресторан, сауна. На території – дитячий та ігровий майданчики, є оренда спорядження для рафтингу (готель стоїть на березі річки Чорний Черемош), можливі велосипедні прогулянки. Плануючи їхати в Карпати з дітьми, можна сміливо зупинятися в кемпінгу «Білий слон».

Розташування: Івано-Франківська область, Верховинський район, село Дземброня.

Точка на карті: 48.105905, 24.730132

База відпочинку «Карпати»

Це наметове містечко також знаходиться на річці Чорний Черемош і відмінно підійде для походів в Карпати з наметами. Є гостьовий будинок, гостям пропонується маса розваг: катання на квадроциклах, рафтинг, прогулянки туристичними стежками, купання в чанах та інше.

Розташування: Івано-Франківська область, Верховинський район, село Красник, вул. Івана Франка 1

Точка на карті: 48.144306, 24.757839

Белый слон карпаты.jpg

 Кемп-табір «Рив'єра»

Ще одні місця для кемпінгу в Карпатах на все тій же річці Чорний Черемош. Табір надає можливість зупинитися як в дерев'яному котеджі (місткість кожного – до 12 осіб), так і в наметі на вулиці. Гірські пейзажі, чисте повітря та дзюрчання річки додадуть романтики вашій ночівлі. На території є невеличкий дитячий майданчик і волейбольне поле. Звичайно ж, на цій базі відпочинку також передбачені численні послуги: рафтинг, квадроцикли та інші розваги, можна замовити тур.

Розташування: Івано-Франківська область, село Ільці Верховинського району

Точка на карті: 48.151316, 24.769905

«Гуцульський двір»

Кемпінг знаходиться в селі Криворівня за 45 кілометрів від Татарова. На території, крім котеджу і двоповерхового будинку, є сад. У вартість розміщення входить зберігання багажу, користування мангалом, дрова, Wi-Fi, за додаткову плату – пральна машинка. Похід в гори, катання на конях, риболовля, сауна – розваг також вистачає.

Розташування: Івано-Франківська область, село Криворівня Верховинського району.

Точка на карті: 48.168063, 24.874209

 «Кемпінг під Маковиці»

Велика зелена територія (більше 1 гектара), 7 наметів, літній душ, доступ до електромережі, подушка і матрац, санвузол, альтанка, мангал – все це надає кемпінг в Яремче, який знаходиться прямо біля підніжжя гори Маковиця. Холодна вода подається безперебійно, з приводу гарячої необхідно домовлятися. Дрова для мангала платні. З мінусів: найближчі кафе та магазин знаходяться на відстані двох кілометрів від наметового містечка. Проте всього в кілометрі від нього – знаменитий водоспад Пробій.

Розташування: Івано-Франківська область, Яремче

Точка на карті: 48.46364 24.57944

кемпинг карпаті.jpg

Кемпінги на морі

«Солов'їний гай»

Ця база відпочинку працює з 10 травня по 25 вересня. З неї відкривається чудовий краєвид на море. Це справжній рай для рибалок: любителі риболовлі ловлять тут мідій, бичків, креветок. На території кемпінгу працює Wi-Fi, є більярд. Територія охороняється. «Солов'їний гай», за відгуками постояльців, більше підійде тим, хто шукає єднання з природою, ніж нестримної веселості та гульні.

Розташування: Миколаївська область, село Рибаківка Березанського району.

Точка на карті: 46.609486, 31.312765

 «Кароліно»

Кемпінг знаходиться між Чорним морем і Дністровським лиманом. Працює він з травня по вересень. Велика територія, кафе і стоянка. Є номери з вигодами (душ, туалет, умивальник, холодильник), з частковими зручностями (без душу) і зовсім без зручностей (всі вони – на території). Поруч знаходяться ринок, магазин, пошта.

Розташування: Одеська область, селище Затока, вул. Вокзальна, 52

Точка на карті: 46.141245, 30.522634

каролино.jpg

«Південний»

Кемпінг розташовується в Сергіївці. Територія велика і зелена, огороджена. Є басейн, тенісний корт, більярд, лавки та альтанки. Для дітей на території є «живий куточок». Проживання здійснюється в 3-поверхових корпусах. У кожному номері, крім традиційних шафи, столу, стільця, ліжка є холодильник і санвузол. Кондиціонери доступні для номерів класу «люкс». На всій території працює Wi-Fi, є прокат велосипедів.

Розташування: Одеська область, селище Сергіївка, вул. Гагаріна, 1В.

Точка на карті: 46.017380, 30.352885

 «Примор'я»

Кемпінг знаходиться в курортному містечку в 500 метрах від Чорного моря. Пляж широкий, піщаний, вхід в море зручний. На території стоїть готель (кухня загальна), а також є місця для наметів і вагончики для знімання. Парковка, технічна вода і душ безкоштовні. Це бюджетний варіант і чекати від нього чогось особливого не варто. Всі розваги – безпосередньо на пляжі.

Розташування: Одеська область, село Грибівка, вул. Середня

Точка на карті: 46.199195, 30.578294

кемпинг море.jpg

База відпочинку «Фантазія»

Цей кемпінг знаходиться прямо на узбережжі Чорного моря, тому для відвідувачів відкриваються всі переваги першої лінії. На вибір три варіанти розміщення: намет на території табору, трейлер або літній будиночок. У трейлери та будиночки проведені електрика, газ і водопостачання, на території кемпінгу – туалети та загальні душові кабінки. Під боком знаходяться кафе, бари, атракціон та інше.

Розташування: Одеська область, село Сичавка

Точка на карті: 46.625547, 31.153157

 «Сосновий кемпінг»

Це чисто наметове містечко на березі, для любителів дикого відпочинку на морі. З назви видно, що на території ростуть сосни, що ще більше впливає на і без того свіже морське повітря. Вхід в море дуже плавний, тому місце ідеально підійде для сімей з маленькими дітьми. Територія велика, є умивальники, туалети, електрика, магазин.

Розташування: Миколаївська область, село Рибаківка

Точка на карті: 46.621894, 31.401297

сосновый компинг.jpg

«Два береги»

Наметове містечко на Кінбурнській косі, звідки відкривається розкішний вид на Дніпро-Бузький лиман з одного боку і Чорне море – з іншого. Проживання можливе в наметах або автотрейлерах. Територія чиста, є баки для сміття, причому сміття сортується. Столики, лавки та парасольки надаються власниками, є два душа, два туалети та умивальники, а також мангал. Харчування триразове. Для дітей встановлено дитячий майданчик, для дорослих – волейбольний.

Розташування: Миколаївська область, Кінбурнська коса, неподалік від причалу «Нібулон»

Точка на карті: 46.558218, 31.528031

 «Кінбурнській простір»

Ще одне наметове містечко на Кінбурнській косі. Тут також пропонується повний набір для «дикого» туризму: намет, мангал, казанок, посуд, туалет, душ, постільна білизна (щоправда, з точки зору санітарії краще брати з дому свою особисту). Відмінний пляж і в пішої доступності бар.

Розташування: Миколаївська область, село Покровське

Точка на карті: 46.529615, 31.566234

кинбурнский кемпинг.jpg

«Дружба»

Кемпінг з такою миролюбною назвою знаходиться в селі Приморське Херсонської області. Це прекрасний куточок, віддалений від промислових підприємств на добру сотню кілометрів. Так що дихається в цьому місці просто приголомшливо. Поруч – курортна зона і Чорноморський заповідник. Сам кемпінг пропонує стоянку на 150 автобудинків, парковку, можливість підключення електрики та питної води, санвузли та душові, їдальню, Wi-Fi.

Розташування: Херсонська область, селище Приморське, вул. Таврійська.

Точка на карті: 46.086466, 32.434998Р

кемпинг херсон.jpg

Звичайно, це далеко не всі кемпінги, наметовий туризм в Україні стрімко розвивається. З неописаних в даному матеріалі радимо також ознайомитися з такими кемпінгами як «Дельфін», «Стеллер» і Оазис »(всі – Одеса),« Кльове Місце» і «Яхт-клуб» (обидва – Затока). Кожен зможе вибрати для себе найбільш привабливий табір з будь-якими параметрами. Приємного відпочинку!




Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки