Головна  / Блог / Поради туристам / Нетуристичний Львів: 7 маловідомих цікавинок

Нетуристичний Львів: 7 маловідомих цікавинок

Львів – дивовижне місто. Крім костелів, популярних ресторанів і музеїв, у Львові є незвідані стежки для допитливих мандрівників: вулиця, яка щорічно змінює назву, аптека, в якій продаються таблетки для щастя або двір з закинутими іграшками. Якщо вам набридли звичайні пам'ятки, у нас є пропозиція, куди піти і що подивитися у Львові, що б відкрити для себе незвідане.

Шахта, де видобувають каву

Це тільки в Бразилії або на Ямайці кавові зерна ростуть на деревах. А у Львові їх видобувають в шахтах. І одна з них розташована на Площі Ринок, 10.


На глибині 8 метрів, з молотком в руках, захисними касками на голові – все як у звичайних шахтах, ось тільки замість вугілля – кавові зерна. А ви ж можете стати свідками цього процесу, а також випробувати декілька видів кавових напоїв, аналогів яким немає в світі: «Ранковий», «Вечірній», «Бандерівський», «Жителям Донбасса», «Коли йде дощ», «На добраніч» та ін.


Арт-дворики

Недалеко від «копанки», десь в районі пл. Ринок, 13, розташований довгий коридор з інтригуючою табличкою «Щось цікаве». Не проходьте мимо, і ви виявите цілу галерею під відкритим небом з прикрасами зі скла, подушками з розмальованими камінчиками, акрилової продукцією.


Якщо трохи пройти в бік Старого Ринку, ви потрапите в не менш цікаві дворики. На вул. Льва колоритно розкинулися двір-галерея з картинами і портретами і двір втрачених іграшок: від радянських ляльок з довгими віями, величезних і крихітних пухнастих улюбленців до пластикових автомобілів і велосипедів.


У центрі двору працює крихітний фонтанчик з раритетним металевим містком.

Пам'ятник монаху-пивоварові

Львів славиться незвичними пам'ятниками. І ось ще один тому доказ – пузатенький монах-пивовар з бочкою пива, який «гуляє» по проспекту Свободи. Скульптори звели двометровий бронзовий пам'ятник «Бровари», які одними з перших в Україні, в 1715 році, почали варити хмільний напій у Львові.

Кожен день в «бочці» звучить гімн пиву, а також в неї вмонтовано годинник, які завжди «говорять правду». Якщо ви спробуєте зрушити стрілки на інші значення, вони магнітом повертаються на місце.


Італійський дворик

Романтичне прикрашання центральної частини Львова – палац Костянтина Корнякта – дивно схожий на типові будівлі Флоренції і Рима, виконаний в стилях ампіру, готики і ренесансу. А всередині палацу, в Італійському дворику, працює літнє кафе, а також проводяться джазові та класичні концерти.


Прохідний двір

Прогулюючись по Площі Ринок, ви можете виявити довгий коридор. Якщо зайти, ви потрапите на крихітну вулицю Федорова. Прохідний двір більше схожий на вузеньку вуличку. Якщо вдивлятися в стіни, можна побачити поглиблення в яких складали сувої Тори – в Середньовіччі тут жила єврейська громада.


Архівна вулиця

Це унікальна в Україні вулиця, яка раз на рік змінює свою назву під час кінофестивалю Кінолев, її називають ім'ям одного з великих кіномитців. Шукати цю пам'ятку варто в Галицькому районі, між вул. Валовою і вул. Братів Рогатинців.


До вулиці не прописано жодного будинку, вся забудова відноситься до сусідніх вулицях.

Таємна аптека

У самому серці Львова знаходиться інтерактивний музей «таємна аптека» – на пл. Соборній, 1. Тут під склом старовинних меблів зберігаються баночки і пляшечки зі старовинними рецептами краси столітньої давності. Після довгої реставрації аптека освіжила свій зовнішній вигляд і продовжує функціонувати в повну силу. Раритетні інструменти, колби, пробірки й загадкові рецепти стародавніх алхіміків розкривають свої таємниці. А після екскурсії не забудьте прикупити «таблетки від роботи», «таблеток для щастя», або спеціальне мило – для хабарників, щоб руки не свербіли.


Якщо вам набридла буденність і душа вимагає чогось нового – обов'язково вирушайте по незвіданих місць Львова. Це не тільки пізнавально, але і неймовірно весело. Переконайтеся в цьому, прочитавши статтю «33 причини приїхати до Львова».



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки