Головна  / Блог / Поради туристам / Подорожі у 2022 і Covid-19 – які прогнози?

Подорожі у 2022 і Covid-19 – які прогнози?

Подорожі – одна зі сфер життя, яка змінилася найбільш сильно у 2020 році. Яким буде 2022 і чи стануть подорожі більш доступними, розбираємося в цьому матеріалі. 

Як коронавірус вплинув на туризм?

Коронавірус і туризм – одна з головних тем для обговорення в році, що настав. Минулий 2021-й був непростим, карантинні обмеження зробили подорожі за кордон практично неможливими. Багато країн продовжують обмежувати в'їзд і сьогодні. Але завдяки карантину піднявся попит на внутрішній туризм. Благо в Україні є досить цікавих і гарних місць, куди поїхати відпочити можна як з сім'єю, так і на самоті.

семейный отдых.jpg

Разом з внутрішнім туризмом набули популярності короткі подорожі машиною на невеликі відстані. Поїздки на вихідні до найближчих визначних пам'яток, природних парків і музеїв з локаціями на свіжому повітрі стали ідеальним варіантом, щоб розвіяти буденну нудьгу і відірватися від поганих новин.

Змінилися і деякі звички туристів. Наприклад, подобова оренда стала більш популярна. Більшість воліла зупинятися в орендованих квартирах, ніж в готелях. У подобових апартаментах набагато менше контактів з іншими людьми, там немає ресепшену, ресторану та інших загальнодоступних місць

отдых на море.jpg

Що стосується напрямків, не втратило свою популярність море. У літній період курорти Чорного та Азовського морів приймали відпочивальників повною мірою. Всі, хто звик проводити літню відпустку в теплих краях, шукали можливість відпочити в Україні як в Туреччині. За вартістю послуг українські курорти не відстають, а ось за якістю обслуговування сильно поступаються. За прогнозами багато українців проведуть відпустки в Україні, тому відпочинок на морі 2022 повинен стати якіснішим.

У зимовий період на піку популярності залишилися гірськолижні курорти. Сезон катання відкрився вчасно. Свіже повітря, активні розваги та можливість відпочити далеко від галасливих міст – ідеальний варіант для відпустки в карантинний час.

горы.jpg

Чи будуть люди подорожувати більше?

Можливість подорожувати у 2022-му сильно залежить від того, чи піде пандемія на спад і чи буде дієвою вакцина. Якщо число хворих буде зменшуватися, є ймовірність, що подорожі почнуть відновлюватися.

А якщо кордони будуть як і раніше закриті, люди продовжать подорожувати всередині країни. Минулий рік показав, що цікаві маршрути можна знайти навіть у своїй області, тому тенденція на відкриття нових локацій в рідній країні збережеться, а можливо і набере обертів.

машина.jpg

Багато компаній залишили своїх співробітників працювати віддалено, що дозволило подорожувати більше і частіше. Віддалено працювати можна з будь-якої точки, де є інтернет. І це вже стало новим туристичним трендом.

Туристичні тренди 2022 – що зміниться?

Один з головних трендів, який зародився в 2020 і перейде в наступні ріки – поєднання відпочинку і роботи. Для таких випадків є окремий термін – workation. Завдяки тому, що багато хто перейшов на віддалену роботу, стало можливим подорожувати частіше і довше. Робочі наради та ділові зустрічі проходять онлайн, тому головна умова в поїздці – наявність хорошого інтернету.

работа удаленно.jpg

Звідси виходить і наступний тренд – збільшився часу перебування на відпочинку. Якщо раніше туристи були обмежені кількістю днів відпустки, то тепер затриматися на довше в місці, що сподобалося стало легше і зручніше. Планування відпочинку вже може мати в собі додаткові дні на роботу або відпочинок.

Ще одним трендом стали раптові подорожі. Раніше планувати поїздку за довго до неї було природним. Зараз ніхто не хоче ризикувати та бронювати квитки або житло сильно заздалегідь, адже невідомо, яка буде епідеміологічна ситуація на той момент. Все частіше бронювання житла і покупка квитків відбуваються ближче до самої поїздки. Коли вже можна спрогнозувати приблизну картину.

внезапные путешествия.jpg

Коли відновлять авіасполучення і кордони відкриють за прогнозами на 2022 рік багато туристів відправляться досліджувати нові місця і локації далеко від великих туристичних центрів. Популярним стане саме регіональний туризм. Звичка тримати дистанцію, і обмежувати контакти збережеться. Міста, в яких зазвичай збиралися натовпи туристів, стануть менш завантаженими.

Як би не повернулись обставини, тренд на внутрішній туризм залишиться і буде тільки посилюватися. У 2020-му українці стали більше подорожувати своєю країною та переконалися, що цікаво провести відпустку можна, не виїжджаючи за кордон. Багато хто почав планувати свої поїздки самостійно, тому не виключено що тури по Україні 2022 будуть менш популярні, ніж індивідуально сплановані подорожі за допомогою сучасних додатків і тематичних сайтів.

онлайн планирование.jpg

Шукаємо оптимальні варіанти відпочинку в Україні

Якою буде епідемічна ситуація у 2022 році та коли знімуть масковий режим передбачити складно. Надія на те, що подорожі відновляться в найближчому майбутньому є, але покладатися на це не варто. Плануючи відпустку, рекомендуємо придивитися до українських курортів.

Туризм в Україні продовжує розвиватися. Якість доріг поліпшується, кількість цікавих туристичних локацій збільшується, відкривається більше туристично-інформаційних центрів. Число турів на 2022 рік буде збільшуватися, а їх програма буде ставати більш різноманітною.

турист.jpg

Продовжить набирати обертів екотуризм. Екскурсії в дендропарки, природні заповідники та музеї просто неба, походи екостежками – все це актуалізувалося у 2020 році та не втратить популярності.

Але і традиційні напрямки збережуть свою привабливість. Відпочинок в Карпатських горах в будь-яку пору року поєднує в собі усамітнення та активний відпочинок. Відпустка в Одесі влітку й у Львові взимку – усталена традиція для багатьох українців. Плануючи поїздку, винайняти житло на добу у Львові або в будь-якому іншому місті України можна на нашому сайті Doba.ua.

лыжный отдых.jpg

Подорожі продовжують займати важливе місце в нашому житті. Тільки організація тепер трохи інша. Більшість процесів при плануванні поїздок проходить онлайн, а вибір маршрутів тепер залежить від епідемічної ситуації в кожному окремому регіоні.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки