Головна  / Блог / Поради туристам / Відпочинок на дикій природі: плюси та мінуси

Відпочинок на дикій природі: плюси та мінуси

Відпочинок на березі моря в розпал сезону часто супроводжується переповненим пляжами, відсутністю вільних номерів в готелях і завищеними цінами. Уникнути цих нюансів можна, організувавши відпустку «дикуном» в безлюдних місцях України. Плюси та мінуси такого варіанту розбираємо в цій статті.

Поїздка «дикуном»: переваги

  • Свобода вибору

Головна перевага відпочинку в Україні «дикуном» – практично повна відсутність обмежень. Можна вибрати будь-яку локацію, виключаючи заповідні території, і затриматися там на будь-яку кількість днів.

Якщо є бажання, можна змінити місце зупинки, виїхати раніше або затриматися на довше, не залежно від чужих планів. Ви самі вибираєте «вид з вікна», відстань до моря, тіньову або сонячну сторону, час сніданку та вечері.

свобода.jpg

  • Економія грошей

Наступний плюс – значна економія коштів. Відпустка на природі в наметах передбачає мінімальну кількість покупок. Витратитися доведеться тільки при підготовці: закупити продукти та питну воду, орендувати намет, зібрати аптечку, заправити автомобіль.

Проживання – безплатне. Додаткові привілеї, перераховані в попередньому пункті, також доступні безкоштовно. Не потрібно доплачувати за ранній заїзд або пізній виїзд. Не потрібно платити за розваги.

поход.jpg

  • Користь для здоров'я

Відпочинок на свіжому повітрі завжди корисний, крім того, неминучі легкі фізичні навантаження і здорова їжа. В диких місцях України немає системи All Inclusive, тому переїдання виключено, також немає магазинів, в яких можна купити чипси, солодощі та іншу шкідливу їжу.

У вашому розпорядженні тільки ті продукти, які ви взяли з собою. А оскільки кількість речей в цілому обмежена, то з більшою ймовірністю з собою виявляться тільки корисні продукти.

сковорода.jpg

  • Романтична атмосфера

Відпустка в наметах просто неба асоціюється з романтикою і не дарма. Зоряне небо, яскраві світанки та заходи, відсутність метушні та людей – ідеальні умови для усамітнення зі своєю другою половинкою.

Якщо захочеться більш комфортних умов, встановіть намет на території кемпінгу або зніміть маленький будиночок на двох. Для романтичного відпочинку хорошим варіантом буде винайняти житло на Кінбурнській косі.

романтика.jpg

  • Відсутність людей

Відсутність людей і повне єднання з природою – те, заради чого люди зважуються на «дикий» туризм. Можна засмагати топлес, грати на гітарі, сидячи біля багаття, медитувати в тиші. Тихий відпочинок в Україні – можливість побути наодинці, зарядитися енергією природи та надихнутися.

без людей.jpg

  • Повне перезавантаження

«Дикий» відпочинок змушує відключитися від побутових і робочих питань і повністю зануритися в сьогодення. Вибір місця для встановлення намету, збір дров, приготування їжі, активні ігри, відсутність гаджетів – все це допомагає зосередитися тільки на своїх відчуттях і отримувати задоволення від простих речей.

топор.jpg

Недоліки відпочинку на дикій природі

  • Відсутність комфорту

Готуючись до відпустки в умовах дикої природи, будьте готові до відсутності будь-яких зручностей. Сон в наметі не зрівняється з м'яким ліжком, душ і туалет відсутні, проточної води немає. Також немає зручної кухні з поверхнями для готування, обіднього столу, стільців, плити. Готувати доведеться на багатті, а обідати на колінах або імпровізованому столику.

  • Залежність від погодних умов

Ще один важливий недолік – залежність від погоди. Вибиратися на «дикий» відпочинок найкраще тільки в теплі сезони, але навіть тоді немає гарантій, що дощ не зіпсує плани.

дождь.jpg

  • Відповідальність

Відпочиваючи в готелі, можна швидко отримати допомогу в будь-яких питаннях. Але на природі розраховувати можна тільки на себе. Ситуації бувають різні – сонячний чи тепловий удар, різке погіршення самопочуття, непрохані гості. Краще заздалегідь подумати про можливі форс-мажори та підготувати план дій.

  • Комахи

Останній вагомий мінус – комахи та різні плазуни. Комарі, павуки, змії, ящірки – якщо від одного виду цих істот стає погано, такий відпочинок точно не для вас.

насекомые.jpg

Куди поїхати в Україні «дикуном»?

Місць, куди поїхати з наметом в Україні є багато. Ми вже розповідали про кемпінгові табори в окремому великому матеріалі, зараз коротко перерахуємо напрямки, де можна відпочити «дикуном».

У список диких місць на Чорному морі можна віднести острів Джарилгач, що у Херсонській області. Підготуватися до відпочинку без зручностей потрібно заздалегідь. наприклад, винайняти квартиру подобово в Херсоні, щоб був час купити продукти, взяти в оренду намет і все необхідне.

джарылгач 1.jpg

Не менш мальовничий краєвид з намету буде, якщо зупинитися на Кінбурнській косі в Миколаївській області, в селі Санжійка або Лебедівка в Одеській області. А якщо захочеться більш комфортних умов, відпочинок в Одесі (приватний сектор) у вашому розпорядженні.

Відпочити «дикуном» на Азовському морі буде цікаво на Бирючому острові. Дика природа, тепле море, безлюдні пляжі – чим не ідеальні умови?

Місця для наметів можна знайти й на озері Світязь у Волинській області, і поблизу Актівського каньйону в Миколаївській області, і поруч із Бакотською затокою на межі Хмельницької та Чернівецької областей.

свитязь.jpg

Відпочинок на природі дарує повну свободу дій і покращує рівень витривалості. Локацій для нього багато, головне – бажання та правильна підготовка.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки