Головна  / Блог / Поради туристам / Проживання в хостелі – поради для новачків

Проживання в хостелі – поради для новачків

Проживання в хостелі – хороший варіант для бюджетної подорожі. Але щоб відпочинок пройшов без неприємних сюрпризів, потрібно знати особливості цього варіанту економного житла. У чому його плюси та мінуси і як його правильно вибирати, читайте на Doba.ua.

Як заощадити на подобовому житлі?

Подобове житло, будь це квартира, окрема кімната в хостелі або ліжко-місце на добу – це вже бюджетний варіант житла. Номер в готелі коштуватиме дорожче. Але при грамотному плануванні, заощадити можна всюди.

  • Раннє бронювання. Чим раніше ви займетеся пошуком житла, тим вигіднішу пропозицію зможете знайти. Особливо актуально це в період свят і в гарячі сезони. Орендувати будиночок в Карпатах або винайняти квартиру у Львові подобово недорого вдасться тільки при ранньому бронюванні.

  • Винаймайте житло трохи далі від центру та відомих пам'яток. Квартири та хостели в спальних районах будуть коштувати значно дешевше. А для впевненості перед поїздкою розплануйте маршрут своїх пересувань і дізнайтеся інформацію про місцевий громадський транспорт.

хостел кровати.jpg

  • Відмовтеся від додаткових вигод. Вартість подобового житла залежить і від наповнення квартири. Наявність кондиціонера, джакузі, великого телевізора та інших побутових зручностей збільшують ціну за оренду.

  • Вибираючи житло, користуйтеся перевіреними сервісами без участі посередників. Таким є сайт Doba.ua. Котеджі в Карпатах, квартири подобово в Моршині, будиночки в Одеській області – в каталозі представлені прямі пропозиції від власників з усієї України. А завдяки наявності опису, фотографій і відгуків можна порівняти різні варіанти та вибрати найбільш відповідний.

ноутбук.jpg

Переваги та недоліки хостелів

Хостел являє собою гуртожиток подобово. З англійської слово «hostele» так і перекладається – гуртожиток. Це кімнати на 6-10 осіб із загальною кухнею, ванною і туалетом. Попри дешевизну, умови в хостелах можуть бути цілком комфортними. Розберемо основні плюси та мінуси.

Переваги

  • Ціна. Головна перевага – бюджетна вартість. Ціна за ліжко-місце менша, ніж за номер дешевого готелю. А в сучасних хостелах часто є окремі кімнати. Ціна на них також зазвичай дешевша готельної.

  • Розташування. Найчастіше хостели знаходяться в центрі міста або поряд із зупинками громадського транспорту. Але найприємніше, що це не дуже відбивається на вартості.

центр города.jpg

  • Дешеві послуги. Користування пральною машиною, зберігання багажу, Wi-Fi – як і проживання, різні додаткові послуги в хостелі коштують дешевше, ніж в готелі.

  • Знайомства. У хостелі часто зупиняються гості, які подорожують поодинці. Тому тут легко завести нові знайомства. Необов'язково зупинятися в загальній кімнаті. Майже скрізь є вітальні, де відпочивають всі постояльці.

  • Ігрові кімнати. Це можуть бути вітальні з книгами, настільними іграми та ігровими приставками, користуватися якими можуть все.

знакомства.jpg

Недоліки

  • Мінімальна кількість вигод. Ліжко та шафка для зберігання речей – все, що входить у вартість ліжко-місця. У хостелі не видають халати й капці, а в кімнатах не буде телевізора або мінібару. За скромні гроші ви отримуєте скромні умови.

  • Брак особистого простору. Орендуючи ліжко-місце, потрібно розуміти, що з вами поруч перебуватимуть незнайомі люди зі своїми звичками та особливостями характеру.

  • Перерваний відпочинок. Розраховуючи на нічліг недорого, потрібно бути готовим до того, що ваш сон може бути перерваний. Якщо ви зупинитеся в загальній кімнаті, інші гості можуть йти та приходити в будь-який час.

хостел комната.jpg

  • Загальна кухня. Це означає, що в потрібний час чайник, мікрохвильова піч або плита можуть бути зайняті, і чистого посуду може не вистачити. Краще мати з собою свій мінімальний столовий набір.

  • Загальна ванна і туалет. Тут схожа ситуація - в потрібний час ці дві кімнати можуть бути зайняті, і гаряча вода може закінчитися в будь-який момент. Розраховуйте час на збори з запасом.

Правила проживання

Щоб відпочинок приніс лише позитивні емоції, потрібно заздалегідь ознайомитися з негласними правилами, як жити в хостелі.

Перше правило – позитивний настрій. Хостел – це бюджетне житло, але не потрібно заздалегідь налаштовуватися на те, що там буде незатишно або брудно. В сучасних хостелах стежать за порядком і чистотою не гірше, ніж в деяких готелях. І зупиняються тут часто культурні та виховані люди, спілкування з якими не доставить ніяких турбот.

номер в хостеле.jpg

Друге правило – грамотна підготовка. Якщо ви плануєте зупинятися в хостелі, доведеться додати у свою валізу кілька додаткових речей. Змінне взуття, вушні затички, рушник, мінімальний набір посуду – все те, що робить ваш відпочинок комфортним в будь-яких умовах.

Третє правило – уважність. Навіть якщо зупиняєтеся в окремій кімнаті, стежте за особистими речами. Не залишайте телефон і ноутбук без нагляду. Для зберігання документів та інших важливих речей часто є сейфи або шафки на замках.

шкафчики.jpg

У кожному хостелі, як і в готелях, можуть бути свої правила, яких потрібно буде дотримуватися. Але де б ви не орендували житло на добу – проявляйте повагу. Якщо у вас ранній виїзд, зберіть речі з вечора, слухайте музику і фільми в навушниках, будьте чемними з персоналом і гостями й тоді відпочинок залишить лише приємні спогади.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки