Головна  / Блог / Поради туристам / Особливості подорожей з улюбленими вихованцями

Особливості подорожей з улюбленими вихованцями

Разом з друзями будь-яка поїздка стає цікавіше і приємніше. Для взаємного комфорту достатньо запастися подушками, смакотою і прихопити гроші. Але от якщо ваш кращий друг - це домашня тварина, то готуватися до поїздки потрібно ретельніше. Адже брати наші менші не можуть подбати про себе в належній мірі. Тому слід проявити участь і підійти до питання більш серйозно. Ось вам кілька порад.

Збираємо документи для тварин

Для того, щоб ваш вихованець міг безпроблемно пересуватися в громадському транспорті як в Україні, так і за кордоном, йому необхідні документи. Так само, як ви берете з собою паспорт і візу, ваші Шарик і Мурка потребують паспорти.

Будь-яка державна установа ветеринарної медицини видає тваринкам ветеринарний паспорт. У ньому вказані ваші дані як власника і дати щеплення. За кілька днів до поїздки загляньте в ветеринарну службу з цим паспортом - вам видадуть Ветеринарне свідоцтво №1. Якщо ви їдете закордон, на кордоні вам вже слід обміняти ветсвідоцтво на міжнародний сертифікат.

Обидва ці документи дозволять вашому вихованцеві вільно їздити в поїздах, літаках, автобусах та іншому транспорті.

Летимо в літаку з вихованцем

В першу чергу, уточніть, чи можна взагалі вашого друга взяти з собою. Деякі авіакомпанії не передбачають перельоти з тваринами.

Якщо ж це дозволено, то дотримуйтесь внутрішніх правил. Якщо ваш звір важить до 8 кілограмів, його можна перевозити з собою у салоні літака. Для цього знадобиться спеціальний контейнер для перевезення. Це відмінний варіант для тих, хто переживає за свого маленького друга. Якщо ваш вихованець мало подорожував, переліт може стати для нього стресовим, а для вас – зайвм клопотом.

Якщо ж собаку або кота ви розміщуєте у багажному відділенні, придбайте правильну клітку. Вона повинна дозволити встати в повний зріст і вільно повертатися. При довгому перельоті вам же теж хочеться витягнути ніжки, ось і у собачки схожі бажання.

Подорожуємо на автобусі

У деяких інтернет-джерелах поширюють інформацію, що заборонено перевозити тварин у міжнародних автобусах. Однак, ця інформація неправдива. Конвенція про міжнародні автоперевезення дозволяє вам перевозити вихованця на основі того ж ветеринарного свідоцтва.

Невеликих тварин можна безкоштовно перевозити на руках у контейнерах або комбінезонах. Великих же тварин розміщують на задніх сидіннях автобуса. Тримайте вихованця в чистоті і всіляко його заспокоюйте. Іноді тварину може нудити, йому може стати жарко - приготуйте воду і вологі серветки.

Ваш чотириногий товариш схожий на маленьку дитину, чиї примхи і крики в салоні можуть дратувати сусідів. Тому гарне виховання і увага тут необхідні.

Їдемо з вихованцем у поїзді

Для подорожей в поїзді існує свій регламент. Проїзд тварин оплачується по спецквітанціі після пред'явлення ветеринарного паспорта у касі. За тварину платять як за людину або як за багаж вагою 20 кілограм.

Рекомендуємо викупити все купе для вашого більшого комфорту. Оскільки якщо ваші попутники будуть проти сусідства з твариною, вихованця слід перевозити в тамбурі першого вагона. Для великих собак необхідно обзавестися повідцем і намордником. І не кидайте друга на піклування провідника. Ми відповідаємо за тих, кого приручили, так що приділіть Шарику достатньо уваги.

Їдемо відпочивати на машині

Зрозуміло, що у громадському транспорті тварині не можна переміщатися по салону. Але навіть у вашій особистій машині краще, щоб вихованець не заважав, не кидався під педалі і не метався по салону. Для більшої безпеки придбайте спеціальні крісла для перевозки або клітку для багажника.

В машині може бути душно, навіть якщо працює кондиціонер. Тому відкрийте вікно, а щоб звір не вистрибнув у вікно або НЕ висунув туди мордочку, прикріпіть на вікно сітку. Також не забудьте про воду.

Якщо ви перевозите тварину без переноски, не пристібайте його за поводок. Це може привести до травми при різкому гальмуванні або повороті. Краще використовуйте шлейку і ремінь безпеки.

Не забувайте зупинятися кожні 2-3 години і дозволяти вихованцеві розім'ятися хоча б протягом 15 хвилин. Але після прогулянки обов'язково оглядайте дружка, щоб далі з вами в поїздку не вирушили кліщі або купа бур'яну.

Що взяти з собою для подорожі із твариною

Збираючись в поїздку з вихованцем, поставтеся до його багажу так само відповідально, як до свого.

В обов'язковому порядку візьміть з собою підстилку зі знайомим тварині запахом. Також не забудьте про мисочку, запасіться водою і їжею. Бажано тримати при собі рушники і чохол для сидіння, на випадок, якщо під час вигулу вихованець вимокне або вимажеться.

Зберіть похідну Ветаптечка, куди увійдуть репеленти,  нашийник, краплі на холку, знеболювальне, протизапальне.

Берете для себе плеєр і чіпси? І для дружка припасіть улюблені іграшки та ласощі, щоб все було по-чесному.

За кілька тижнів до поїздки постарайтеся підготувати вихованця до переїзду. Привчіть до контейнера або кошика, заспокойте, перевірте його реакцію. Нехай поїздки асоціюються у чотириногого не із стресом, а з приємною компанією і відвідуванням цікавих місць.

Не годуйте і не поїть вихованця приблизно за 4 години до поїздки, щоб в дорозі не трапився неприємний казус. Навіть якщо ваш дружок активний або неспокійний, не використовуйте транквілізатори. Це може викликати нудоту, слабкість і подальше погіршення самопочуття. Краще постарайтеся вигуляти його - від втоми вихованець найімовірніше буде спати всю дорогу і менше переживати.

Навіть до такої незначної поїздки, як візит до батьків в сусіднє місто, важливо ставитися серйозно, якщо ви їдете з вихованцем. Зрештою, догляд за домашнім вихованцем - не робота на півставки, це відповідальність. Безпека і комфорт чотириногого товариша стане запорукою спокою господаря. І ми сподіваємося, що наші поради зроблять вашу подорож безтурботною і захоплюючою.




Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки