Головна  / Блог / Куди поїхати? / Підземні шедеври: 10 найкрасивіших станцій метро України

Підземні шедеври: 10 найкрасивіших станцій метро України

Сьогодні для вас десятка станцій метро, ​​на яких в щоденному поспіху ми радимо на хвилину затриматися, перетворивши дорогу на цікаву екскурсію. На що звернути увагу – читайте в нашій добірці.

«Золоті ворота», Київ

Ця елегантна станція київського метрополітену неодноразово була в списку найкрасивіших станцій не тільки України, а й світу. Магічний проєкт Миколи Жарікова сьогодні представлений для жителів і гостей столиці у вигляді райдужних мозаїк із зображеннями князів, символіки та пам'ятних місць Київської Русі. Крім того, зачаровують оригінальні зліпки та металеві люстри. Столична підземка однозначно заслуговує звання найкрасивішого метро.

Станція знаходиться в центрі міста. Плануючи поїздку в Київ, сміливо вбивайте запит «квартира подобово Золоті ворота» та бронюйте житло. У пішій доступності знаходяться цікаві пам'ятки, музеї та кафе.


«Славутич», Київ

Біло-блакитна кольорова гамма, химерні світильники на стелі, що зображують примхливість Дніпра, сталеві колони – все це створює нетрадиційну, але водночас гармонійну картинку. Сучасні інтер'єри «Славутича» створені, щоб показати настрій і енергію Дніпра. Річище річки зображено на композиції в торці.


«Київська», Харків

Варто відзначити, що красою станцій відрізняється не тільки столична підземка. Дивовижно гарною в харківському метро була названа станція «Київська». Оформлення склепінь, незвичайні світильники, барельєфи та квіти на підлозі підносять станцію до рівня справжнього витвору мистецтва. Світлину саме цієї станції щорічно вибирають для постерів і білбордів.

Дізнатися більше цікавого можна в Музеї харківського метрополітену. Він займає кілька залів будівлі адміністрації КП «Харківський метрополітен». Зупинившись в місті на кілька днів, винайняти житло в Харкові подобово можна на сайті Doba.ua.


«Бориспільська», Київ

Станція, яка відрізняється космічним мінімалізмом. А якщо вам пощастить побачити її ще й без пасажирів - естетичну насолоду від Бориспольскої гарантовано!


«Академіка Барабашова», Харків

Тут просто необхідно підняти погляд вгору: екстравагантні люстри разом з блакитними стінами залишають чарівне враження. Станція нагадує льодовий замок.


«Олімпійська», Київ

Якщо на станції метро «Олімпійська» ви вперше, зверніть увагу на композицію у вигляді олімпійських кілець, виготовлену зі смальти червоного і синього кольорів. Вона є візитною карткою станції.


«Теремки», Київ

Блискучий гранітна підлога, а також ідеальна чистота – не найцікавіше, з чим ви зіткнетеся на станції «Теремки». Родзинкою вважаються геометричні мозаїки різних кольорів і незвичайні ліхтарі, що створюють ефект святковості.


«Заводська», Дніпро

Дніпровський метрополітен не відрізняється особливою естетикою, але станція «Заводська» досить-таки атмосферна: сіро-блакитні склепіння доповнені стильними світильниками.

Метро - не головна родзинка цього міста, але йому є чим здивувати. Приїжджаючи в місто на вихідні, винайняти квартиру в Дніпрі на добу можна в каталозі подобово житла Doba.ua.


«Хрещатик», Київ

Станція, на якій був кожен, який відвідав столицю. Зайшовши всередину в черговий раз, зверніть увагу на майолікові панно художниці Оксани Грудзінської.


«Театральна», Київ

Фото київського метрополітену можна нерідко побачити в Instagram, а все тому, що практично на кожній станції є щось таке, що хочеться закарбувати. «Театральна» прикрашена 3D-графіті – досить незвично для київського метро. Картина – подарунок від художників студії WallStreet.


Подивіться по-новому на свої звичні маршрути – краса поруч з нами!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки