Головна  / Блог / Для владельцев квартир / Подобово VS довгостроково: як вигідніше здавати квартиру

Подобово VS довгостроково: як вигідніше здавати квартиру

Ні для кого не секрет, що здавати вільні квадратні метри в оренду – це вигідно і прибутково, особливо в курортних містах і мегаполісах. Як раціонально розпорядитися житлоплощею? Здавати квартиру подобово або довгостроково? Який варіант більш прибутковий, а який найменш трудомісткий? Які умови повинні бути між орендодавцем і орендарем в обох випадках?

Ці питання в топі серед новачків на форумах орендодавців. Спробуймо знайти відповіді та розглянемо всі переваги й підводні камені даного бізнесу.

Добова оренда: ризик виправданий надприбутками

Якщо ціни на проживання у квартирі та в готельному номері приблизно однакового рівня, то вартість в першому випадку значно нижче. Це перша причина, з якої подобова оренда квартир має попит. Житло часто винаймають короткостроково для заходів, романтичних зустрічей та в туристичних цілях. Для орендарів важливий комфорт, хороші умови, ремонт, наявність побутової техніки, конфіденційність і простий процес бронювання.

Величина прибутку за місяць від здачі житла подобово може бути в десятки разів вища, ніж від довгострокової оренди, – це факт. Розглянемо, в яких випадках теорія працює на практиці:

1. Вигідне розташування: центр міста, курортна зона, невеликі відстані до туристичних об'єктів і пам'яток, недалеко від вокзалу чи аеропорту, хороший район з розвиненою інфраструктурою;

2. Ви проживаєте в тому ж місті, маєте вільний час та ресурси, бажано особистий транспорт, щоб займатися подобовою орендою як бізнесом;

3. Готовність до фінансових вкладень в облаштування та ремонт, а також до додаткових витрат на підтримання чистоти, порядку і належного стану квартири;

4. Ви легко знаходите спільну мову з різними людьми, вмієте швидко вирішувати поточні завдання та суперечки, відчуваєте в собі підприємницьку жилку.

Посуточная аренда: риск оправдан сверхприбылью.jpg

Здача квартир подобово: тонкощі бізнесу

Якщо у вас і квартира хороша, і район відповідний, а від туристів відбою немає – короткострокова здача житла саме те, що вам потрібно. Але приготуйтеся працювати постійно, щоб заробляти більше. Адже, щоб здати квартиру подобово, вам буде необхідно зустрічати й проводжати гостей, спілкуватися з потенційними клієнтами, займатися рекламою, облаштуванням житла, пранням і прибиранням.

Благо, зараз є багато сервісів, які полегшать ваші зусилля та заощадять час: оголошення розмістіть на сайті Doba.ua й орендарі будуть самі вас знаходити.

Для прання та прибирання можна періодично користуватися послугами клінінгової компанії та пральні.

Щоб уникнути можливих ризиків, беріть часткову передоплату за оренду, страхову заставу при в'їзді та працюйте офіційно, тоді закон буде на вашому боці.

Коли можна добре заробити?

Однозначно, на новорічні свята і в розпал туристичного сезону, адже ціни завжди «скачуть» у 2-3 рази й більше, при цьому попит не падає. Затишні котеджі, квартири з дизайнерським ремонтом і додатковими «плюшками» у вигляді джакузі, мінібару, незвичайного оформлення, красивих терас – також коштують значно дорожче на ринку і мають попит серед відповідної аудиторії. «Однушки» середнього цінового діапазону – одна з найпопулярніших категорій для стабільного доходу.

Когда можно хорошо заработать?.jpg

Довгострокова оренда – синиця в руках

Якщо у вас є джерело постійного заробітку й здачу квартири в оренду ви не розглядаєте, як бізнес – виберіть довгострокову оренду. Знайшовши хороших постояльців, ви будете мати стабільний дохід без зайвого клопоту. Можна здавати квартиру без меблів, техніки або в повній комплектації – на кожен з варіантів є попит. Турбота про чистоту й порядок лягає на плечі орендарів. Але врахуйте, що прибуток буде в рази нижчий, ніж при добовій оренді.

Долгосрочная аренда – синица в руках.jpg

Ми розглянули всі можливі при здачі квартир подобово плюси та мінуси, відповіли на питання хто такий орендодавець і які труднощі на нього чекають. Рішення, як здавати квартиру, залишається за вами. Якщо ви маєте на меті побудувати бізнес у сфері короткострокової оренди житла, зазирніть у нашу рубрику «Для власників квартир» – тут ми публікуємо поради, лайфхаки та корисну інформацію.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки