Головна  / Блог / Куди поїхати? / Путівник Луцьком: що подивитися

Путівник Луцьком: що подивитися

Луцьк – місто з багатою історією, цікавою архітектурою та неповторною атмосферою. Місто, що володіє середньовічною чарівністю та молодіжним духом. І хоча центр Волинської області не надто «розкручений» як туристична Мекка, поступаючись Львову, Києву та Одесі, це не привід відсувати його на другі ролі.

До вашої уваги – гід Луцьком. У цьому матеріалі вас чекає розповідь про найцікавіші місця Луцька та відповіді на деякі популярні питання.

Луцк фонтаны ф.jpg

Луцьк за 2 дні: пам'ятки міста

Перше питання – як дістатися столиці Волині. Тут проблем бути не може, оскільки це місто – великий залізничний вузол країни.

Питання номер два – що подивитися в Луцьку? Безумовно, почати потрібно з замку Любарта. Це один з найбільших і найбільш збережених замків України, домінанта історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» і гордість міста. Перша згадка про замок відноситься XI століття.

замок любарта.jpg

Безпосередньо на місці можна замовити екскурсію, відвідати кілька музейних експозицій (наприклад, у музеї книги або музеї дзвонів), піднятися на В'їзну вежу та просто побродити територією. Замок Любарта – це місце, з якого потрібно починати своє знайомство з Луцьком, щоб закохатися в нього.

Заразом можна відвідати вежу Чорторийських – це частина оборонних мурів Окольного замку, яка майже не збереглася.

территория замка Луцк.jpg

Ще однією значущою спорудою є костел апостолів Петра і Павла, що знаходиться неподалік від замку, на вулиці Кафедральній. Це центр духовного життя міста протягом багатьох століть. Попри те, що за радянських часів, як і інші храми, цей був відданий під склад, він дійшов до наших днів у автентичному вигляді.

Під костелом, до речі, проходять знамениті луцькі підземелля – всім любителям містичних легенд однозначно рекомендуємо.

костел апостолов Петра и Павла.jpg

Поруч з костелом стоїть симпатичний двоповерховий будинок родини Косачів, в якому пару років жила Леся Українка (Косач – дівоче прізвище поетеси).

Список пам'яток Луцька продовжує Лютеранська церква, що стоїть на однойменній вулиці. Раніше вона була одним з головних храмів Волині. Зараз побудована в неоготичному стилі кірха з 24-метровим шпилем є окрасою Старого міста.

лютеранская церковь 1.jpg

Є в Луцьку і незвичайна, але впізнавана будівля – будинок скульптора Голованя. Це справжній витвір мистецтва, який належить його творцеві. В цьому будинку на березі річки Стир він і живе, стабільно поповнюючи його новими цікавими роботами. Якщо пощастить, ви зможете застати за роботою автора цього шедевра та поспілкуватися з ним.

дом голованя луцк.jpg

Також в «Старому Луцьку» радимо відвідати синагогу. «Малий замок» довгий час був покинутий, але в 80-х роках минулого століття будівлю реконструювали та відкрили в ньому спортивний клуб.

А ось Домініканський монастир, що знаходиться поблизу, своє призначення зберіг – зараз тут розміщується Волинська духовна семінарія.

Доминиканский монастырь ф.jpg

Огляд сакральних споруд закінчимо згадкою про найстаріший православний храм міста – Покровську церкву та приголомшливий Свято-Троїцький собор.

свято-Троицкий собор луцк.jpg

Якщо ви любите музеї, то Луцьк відкриється з зовсім іншого боку. Наприклад, в місті діють аптека-музей, музей волинської ікони та музей історії сільського господарства просто неба – експозиції на будь-який смак!

аптека-музей луцк.jpg

І, звичайно, не забудьте відвідати центральний парк культури та відпочинку імені Лесі Українки, що розкинувся на величезній території з водними каналами (їх навіть називають «луцькою Венецією»), алеєю скульптур і парком атракціонів, а також Луцький зоопарк, в якому мешкають ведмеді, леви, олені, лами, павичі, дикобрази та інші тварини.

луцький зоопарк.jpg

Де недорого поїсти?

Третє питання винесемо в окремий пункт. За співвідношенням ціна/якість можна виділити Skybar Family з європейською кухнею. Помірні ціни можна знайти також в закладі «Фелiчiта» (італійська кухня).

Біля замку Любарта знаходиться ресторан «Корона Вітовта» – він теж має позитивні відгуки. Якщо бажаєте покуштувати середземноморської кухні, то вам в «Базилік»; якщо ж хочете розслабитися та випити смачного пива – загляньте в «Бравий Швейк» на пішохідній вулиці.

где поесть луцк.jpg

Де зупинитися в Луцьку на ночівлю?

В цьому плані рятує подобова оренда житла – це дешевше готелів та вибрати можна будь-який варіант виходячи зі свого бюджету. Зняти квартиру в Луцьку подобово нескладно – вибір апартаментів великий. Ціни – плюс-мінус середні по Україні: від 400 гривень за добу можна зняти симпатичний варіант. Але є і трохи дешевше.

В середньому 1-кімнатна квартира в Луцьку подобово обійдеться в 300-700 гривень за ніч.

луцк вокзал.jpg

Якщо підбити підсумки, потрібно визнати, що в процентному співвідношенні пам'ятки Волинської області більшою мірою знаходяться безпосередньо в самому Луцьку. Емоцій і вражень це місто подарує чимало.

Приємного відпочинку на Волині!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки