Головна  / Блог / Куди поїхати? / Що подивитися в Києві за 1 день – закохуємося в столицю

Що подивитися в Києві за 1 день – закохуємося в столицю

Столиця користується популярністю не тільки серед українських туристів, закордонні гості також вельми шанують це золотоверхе місто. Адже буквально на кожному кроці тут таїться історія, архітектурний шедевр або культурна пам'ятка. Дізнатися всіх секретів столиці за один день неможливо, але цього цілком вистачить для знайомства. Ми постаралися зібрати всі цікаві місця в Києві в маршрут одного дня. Знімайте кришки з об'єктивів – ми вирушаємо.

Ранкова кава біля залізничного вокзалу

Знайомство з Києвом починається переважно з залізничного вокзалу. І ми також візьмемо цю точку за відправну, звідси ми вирушаємо за пригодами.

Будьте уважні, як і на будь-якому іншому вокзалі, інакше безтурботно провести день навряд чи вдасться. Вийшовши з головної будівлі, звертайте вліво та прямуйте до входу в метро. Вам необхідно дістатися до станції метро Університет. Вона наступна від Вокзальної, тому шлях займе не більше 5-7 хвилин.

Киев вокзал.jpg

До речі, через дорогу від будівлі вокзалу є McDonalds, де можна перекусити або випити кави. Але попереду буде ще багато закладів, де можна буде відпочити та де поїсти в Києві.

Сніданок біля Ботанічного саду Фоміна

Вийшовши з метро, можете перейти через дорогу до кафе Green 13, щоб смачно поснідати. Якщо почуття голоду ще не з’явилось, вирушайте на променад в Ботанічний сад імені Олександра Фоміна. Він знаходиться прямо за входом до метро.

Цей ботанічний сад є найстарішим в Україні та займає чималу площу. З моменту створення сад зібрав у своїй колекції більше 9000 різних рослин. Особлива заслуга в цьому належить ботаніку Олександру Фоміну, який у важкі для саду часи зберіг багато рідкісних екземплярів та ініціював будівництво оранжереї.

ботсад имени фомина.jpg

Минулого року сад був відреставрований. Тепер прогулюватися його стежками стало ще приємніше. Якщо пощастить, тут можна застати вуличних музик, які періодично радують своєю творчістю городян і гостей міста.

Червоні стіни легендарного КНУ

Робимо коло ботанічним садом і виходимо через той самий центральний вхід. Повертаємо вправо та прямуємо до легендарного червоного корпусу Київського національного університету імен Тараса Шевченка. Цей найстаріший корпус головного університету країни фігурує на багатьох світлинах туристів.

Корпус приймає студентів з далеких 40-х років позаминулого століття. Тоді, з ініціативи імператора Миколи I, було споруджено будинок ще Імператорського університету Св. Володимира. Були витрачені чималі кошти та запрошений відомий італійський архітектор Вінченцо Беретті. Нинішню будівлю було відтворено за оригінальними кресленнями після Другої світової війни. Тут розташовуються кілька факультетів, ректорат, музеї та галерея. Потрапити всередину можна за пропуском, що оформлюється на вході. Але навіть зовні КНУ вражає.

кну.jpg

Від парку Шевченка до театру Лесі Українки

Навпроти головного входу в університет, розкинувся Парк імені Тараса Шевченка. Його заснували в 1890 році, ледь не віддавши в приватні руки. Врятував іноземний гість, відзначивши, яка вдала думка створити парк навпроти університету. Міська влада не зважилася зізнатися, що земля готується до продажу, і майже відразу почали організацію парку.

Стоячи спиною до університету, ви побачите пам'ятник Тарасу Шевченку, який викладав в КНУ. Але там він стояв не завжди. До нього тут височів засновник університету імператор Микола I. Після революції парк сильно постраждав, багато архітектурних особливостей було зруйновано. Але зараз він перебуває в розквіті, крім зелених насаджень тут є кафе, спортивні та ігрові зони. У парку часто виступають музиканти, влаштовують читання та пікніки.

парк шевченко.jpg

Виходимо з парку на Бульвар Тараса Шевченка та прямуємо вулицею Пушкінською вгору, до станції метро Театральна. Доходимо до метро, повертаємо вправо та бачимо будівлю Національного академічного театру імені Лесі Українки. Повз театр проходимо прямо, на розі вулиць Богдана Хмельницького та Хрещатика беремо на пробу легендарну київську перепічку. Дегустуємо, оцінюємо, фотографуємо в Інстаграм і виходимо на головну вулицю столиці.

Романтичним Хрещатиком на Майдан

На Хрещатику розташовуються адміністративні будівлі, дорогі бутики та ресторани. Тут завжди багатолюдно, шумно та цікаво. Орендувавши апартаменти подобово на Хрещатику, буде зручно добиратися до будь-якого місця з нашого маршруту.

крещатик.jpg

Закладів тут безліч, поїсти можна як в дорогому ресторані, так і в сімейному кафе. Наприклад, тут відкриті точки мережевих закладів «Пузата Хата», «Файна Фамілія» та «Рукола». Популярністю також користується «Білий налив», де подають сидр, устриці та пироги за єдиною ціною – 1 євро.

Уздовж Хрещатика виходимо на Майдан. Праворуч – стела з Берегинею, ліворуч – Лядські ворота з Архангелом Михаїлом. А ще вуличні художники, сувенірні лотки та багато аніматорів в костюмах. Звернувши вліво, в бік Лядських воріт, йдемо вулицею Михайлівською вгору.

Михайлівський собор біля Володимирської гірки

Піднявшись до Михайлівської площі, звертаємо праворуч, проходимо Сквер Небесної сотні та бачимо перед собою Михайлівський собор. Це перший в Київській Русі собор, куполи якого позолотили. Він діючий, хоч і був побудований ще на початку XII століття онуком Ярослава Мудрого. Пік собору – дзвіниця, висотою 40 метрів. Туди можна піднятися, звідти відкривається гарний краєвид на місто. Зліва від собору встановлено пам'ятник Княгині Ользі, Апостолу Андрію, Кирилу та Мефодію.

Михайловский собор.jpg

Обходимо Михайлівський собор з правої сторони, вуличкою Трьохсвятительською та входимо в парк Володимирська гірка. З настанням весни тут стає неймовірно красиво. Заснований парк був в 40-х роках XIX століття, а в 1905 році тут запустили фунікулер. Нинішню назву він придбав після установки пам'ятника Володимиру Великому. Скульптура хрестителя підноситься на 21 метр вгору, а монумент біля підніжжя прикрашений барельєфами на тему хрещення Русі. Парк недавно був реконструйований, поруч з пам'ятником є ​​альтанка, з оглядового майданчика якої гарно видно Поділ.

Андріївський узвіз і церква

Робимо коло парком, знову виходимо до Михайлівського собору, який тепер знаходиться зліва. По правій стороні бачимо колони Міністерства закордонних справ. Проходимо повз нього і рухаємося прямо вулицею Десятинною. Вона приведе нас на Андріївський узвіз.

На початку легендарної туристичної вулички височить Андріївська церква, біля входу в яку знімався фінал фільму «За двома зайцями». Про те що тут знімалося кіно, каже  пам'ятник Проні Прокопівні та Голохвастову.

Памятник проне.jpg

З оглядового майданчика Андріївської церкви відкриваються гарні краєвиди, але вхід на неї платний. Трохи далі є безкоштовний оглядовий майданчик, правда, щоб потрапити туди, доведеться піднятися крутими сходинками.

Протяжність Андріївського узвозу всього 720 метрів. Уздовж нього розташувалися музеї, галереї, ресторанчики, сувенірні намети та багато красивих будинків. Шанувальникам творчості Михайла Булгакова рекомендуємо заглянути в будинок під номером 13, де він жив. Там знаходиться музей з відтвореним інтер'єром і безліччю збережених деталей.

Якщо є охота бажання, можна зняти квартиру на Андріївському узвозі подобово та насолодитися красою історичної частини міста максимально. Але ціни на житло в цьому районі не найдоступніші.

андреевский спуск.jpg

Контрактова площа на заході сонця

Спускаємося Андріївським узвозом і потрапляємо на один з найстаріших районів Києва – Поділ. А саме – на Контрактову площу. До XIX століття через близькості до порту центр столиці перебував саме тут. Колись на площі влаштовували ярмарки та торгували «заморськими» товарами. Тепер це розважальна пішохідна зона з великим колесом огляду, фудкортами та сквером.

Праворуч – вулиця Петра Сагайдачного з низкою ресторанів на будь-який смак і гаманець. Для шанувальників домашньої кухні працює «Пузата Хата». Тут же височіє шпиль храму Святої Катерини, трохи лівіше – занедбаний Гостинний двір. А навпроти нього – легендарна Києво-Могилянська академія. Трохи далі, біля пам'ятника Григорію Сковороді, часто виступають музиканти або поети, продають сувеніри ручної робіти.

контрактовая площадь.jpg

Прощаємося з Києвом на вокзалі

Проходимо Контрактову площу та виходимо до трамвайної зупинки. Прийшов час закінчувати свою подорож і повертатися на вокзал. Зробити це можна двома шляхами – на трамваї або на метро. Якщо віддасте перевагу трамваю, то вам потрібен маршрут №18. Шлях займе приблизно 30 хвилин. Якщо більше підходить метро, ​​то потрібно пройти прямо через трамвайні колії та справа буде вхід до метро. Від станції Контрактова площа слід проїхати до станції Майдан, звідти перейти на станцію Хрещатик і доїхати до станції Вокзальна. Такий шлях займе близько 30-35 хвилин.

Скільки коштує оглянути Київ за один день

Суму візиту ми розрахували за середніми цінами квитків і чеків в ресторанах на двох дорослих людей.

Проїзд

Пам'ятки

Харчування

Ж/Д квитки до Києва – 422  грн

Дзвіниця Михайлівського собору – 40 грн    

Сніданок – 290 грн

Громадський транспорт – 40 грн    

Андріївська церква – 40 грн

Обід – 250 грн

Ж/Д квитки з Києва – 439 грн

Музей Булгакова – 100 грн

Вечеря – 500 грн

 

 

Кава – 80 грн


За все: 2 193  грн/2 особи.

Маршрут одного дня складено та при нагоді вже не повинно виникнути питань, куди сходити в Києві. Але якщо захочете затриматися на довше, то можете орендувати житло біля Майдану або в будь-якому іншому районі Києва на сайті Doba.ua.




Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки