Головна  / Блог / Куди поїхати? / Сорочинський ярмарок – відпочинок по-українськи

Сорочинський ярмарок – відпочинок по-українськи

Якщо ваша душа вимагає свята, видовищ і веселощів – вирушайте на Сорочинський ярмарок. Прикупити оригінальну вишиванку, зробити селфі з Гоголем, покуштувати знаменитих полтавських галушок і натанцюватись під українську музику – програма мінімум для цього воістину колоритного куточка Полтавщини.

Унікальне дійство, яке має давні витоки, традиційно проводиться в серпні в Великих Сорочинцях Полтавської області. Ярмарок відображає всю сутність щедрої української душі, яка може навіть сірі торгові будні перетворили в незабутнє свято. Щоб зручніше було на неї добиратися, радимо зняти квартиру на добу. Полтава славиться своєю гостинністю, тому проблем з житлом точно не буде.


Кожен регіон України славиться своїми народними промислами, і їм є що показати широкому загалу. Тут продаються вишиванки, керамічні миски, розписна продукція, дерев'яні іграшки, ляльки-мотанки.


Всі товари не просто ручної роботи – вони зроблені з душею в українських традиціях, і тому можуть стати не тільки корисними в побуті, а й оберігати і приносити удачу.


Складно встояти перед спокусою придбати справжній решетилівський килим і гобелен, якість яких відомо далеко за кордоном. А унікальні хутряні та текстильні товари, представлені на ярмарку, можуть прикрасити гардероб будь-якої української модниці.

На ярмарку у вас буде можливість не тільки купити готові вироби, а й зробити їх власноруч. Більше 30 народних умільців щороку проводять різноманітні майстер-класи – гончарство, вишивка, лозоплетіння, виготовлення вінків, солом’яних капелюхів і так далі.


Відкриття традиційно починається з театралізованого дійства, в якому беруть участь персонажі гоголівських творів і навіть сам Гоголь власною персоною.


На ярмарку ви також зустрінете чумаків з волами. Колись вони виконували дуже важливу для України місію – доставляли хліб в морські порти на півдні, а звідти поверталися з мішками солі.


На території ярмарку обладнані кілька майданчиків: етнографічна садиба Хіврі, концертні майданчики «Млин» і «Верба», головна сцена, мала сцена і безліч інших.


Автентичний колорит свята надають пісні кобзарів і бандуристів, завзяті бубни «троїстих музик».

Під час Сорочинського ярмарку всі бажаючі можуть взяти участь у захоплюючих змаганнях. Наприклад, богатирі можуть випробувати свої сили в конкурсі з вільної боротьби, а українські красуні – попретендувати на володарку кращої дівочої коси.

Сорочинський ярмарок – справжній рай для любителів поїсти. Тут ви зможете спробувати смачні миргородські вареники, полтавські галушки. У повітрі витає аромат копчених ковбас і буженини, перед яким просто неможливо встояти. А у медового ряду господарі запрошують продегустувати медовуху власного приготування.

У Сорочинцях ви можете ще відвідати відомий будинок Гоголя, Спасо-Преображенську церкву в стилі бароко, проїхати по околиці Диканьки, Миргорода, Опішні або Гадяча. Поїздка на Сорочинський ярмарок може стати прекрасною традицією для вашої родини. Тут ви знайдете багато друзів, почерпнете для себе багато цікавого і просто відпочините душею та тілом. Щоб зупинитися переночувати, Ви можете зняти квартиру в Миргороді подобово.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки