Головна  / Блог / Поради туристам / Стріт-арт по-українськи: найяскравіші настінні шедеври

Стріт-арт по-українськи: найяскравіші настінні шедеври

З кожним днем ​​галерея стріт-арту поповнюється новими експонатами. Для України це хоч і порівняно новий напрямок вуличної творчості, але воно вже щільно вкоренилося в нашій культурі. Своєрідний настінний живопис виконує не тільки естетичну функцію, але і несе величезне смислове навантаження, піднімаючи гострі соціальні питання, що хвилюють сучасність.

Кожен мурал особливий і заслуговує на увагу, але сьогодні ми зробили підбірку графіті, які зачепили нашу увагу найбільше. Так що читайте, беріть фотоапарат і вирушайте на пошук хороших кадрів або просто милуйтеся класними графіті, які прикрашають міста України.

Київський «Лабіринт»

Одним з останніх муралів столиці є творіння Рустама Кубика (Qbic) під назвою «Лабіринт». Він знаходиться в Шевченківському районі, по вул. Дмитрівській, 62/20. Ця 24-метрова настінна картина увійшла в топ-10 арт-об'єктів світу. Автор зобразив людину, яка парить над містом та шукає вихід з лабіринту проблем. У руці вона тримає жука-скарабея в якості орієнтира.


Символ свободи думки людини у Львові

Цей проект був створений з ініціативи Львівського Інституту міста і прикрашає стіну по вулиці Заводська, 39 (Шевченківський район). Малюнок символізує бажання людини бути вільною в своїх думках. Ця ідея втілена в абстрактних формах і авторському стилі художників студії Kickit Art Studio.


Харківська «Фантазія»

Це сюрреалістичне графіті є житловим будинком в розрізі. У кожній його кімнаті живуть незвичайні мешканці – риба, восьминіг, пінгвін і космонавт, який збирається полетіти з верхнього поверху. Виконаний малюнок на стіні чотириповерхової будівлі в Слобідському районі (Комінтернівському), навпроти стадіону «Металіст».


Мурал в Черкасах

Неймовірний арт-об'єкт з'явився в Придніпровському районі Черкас. Португальський вуличний художник Антоніо Коррейя прикрасив величезними ластівками фасад школи №15. Це справжня окраса для всього міста, адже такі проекти для нього рідкість.


«Сівач снів» в Кам'янець-Подільському

Фантастична картина з'явилася на будинку №2, по вул. Лермонтова, що в центрі міста. Відомий донецький колектив «Добрі люди» зобразив трьох чарівників, які дарують нічному місту яскраві сновидіння. Це прекрасна прикраса міста потрапило в багато світові рейтинги арт-мистецтв.


Будинок Бабеля в Одесі

Познайомитися з визначними пам'ятками міста можна не тільки в музеях і галереях. Гігантська графіті в центрі Одеси, по вул. Рішельєвській, 17 – яскраве тому підтвердження. Місце вибрано автором не випадково, адже тут жив одеський письменник Ісаак Бабель. У всю висоту будівлі художник зобразив відомі місця Одеси і пам'ятники. Цей двір відвідують багато туристів, щоб зробити яскраві фото. Український стріт-арт з'явився не так давно, але за кілька років дуже розвинувся. Вітчизняні картини нічим не поступаються закордонним, а місцеві таланти прикрашають будівлі по всьому світу.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки