Головна  / Блог / Куди поїхати? / Термальні джерела України – куди їхати?

Термальні джерела України – куди їхати?

Європейські SPA-курорти давно знайшли своїх шанувальників. Але не обов'язково їхати далеко, курорти України також можуть запропонувати туристам відпочинок у термальних басейнах. Чим корисний гейзер і куди піти на гарячі джерела, читайте на Doba.ua.

У чому особливості термальних джерел?

На відміну від класичних SPA, куди їдуть за релаксом, на гарячих джерелах відпочинок насамперед має оздоровчий характер. Термоджерела в Україні – це високомінералізовані термальні води, які мають оздоровчі властивості.

Процедури на базі лікувальних джерел України можуть застосовуватись при проблемах опорно-рухового апарату та серцево-судинної системи, при патологіях центральної та периферичної нервової системи та інших показаннях. 

termy.jpg

Вода може бути різною за температурою та складом. Мінімальна температура – ​​плюс 20 градусів, а максимальна – плюс 100. Залежно від місцезнаходження у складі може бути йод, натрій, бром, кальцій, магній, хлор та інші мінеральні елементи. 

До купання в термальних басейнах можуть бути протипоказання. Підбирати програму процедур та курорт, де є термальні джерела, потрібно індивідуально.

ТОП-8 популярних джерел

  • Берегово

Відпочинок у Берегові популярний, оскільки тут є кілька джерел, розташованих на території комплексів «Закарпаття» та «Жайворонок». Температура води – понад п'ятдесят градусів, але в басейнах вона охолоджується до 33 градусів для комфортного купання. Оздоровчі процедури можуть бути показані при порушеннях гормонального фону, проблемах серцево-судинної або нервової системи.

  • Косине

Закарпатське село Косине – ще один варіант, куди поїхати в Україні взимку по оздоровлення. Тут знаходиться сучасний рекреаційний комплекс з однойменною назвою. До послуг гостей басейни, наповнені термальною водою, кабінети для масажу, сауни та тренажерний зал. Гейзер піднімається із глибини 1190 метрів. У складі води є залізо, кальцій, калій, натрій, хлор, селен, хром, мідь та інші мікроелементи.

unnamed.jpg

  • Велятине

Закарпатська область – джерело джерел корисних вод та село Велятине – ще один тому доказ. Комфортні номери, ресторан, термальні ванни, лікувальні грязі – все це пропонує туристичний комплекс «Теплі води». Води у Велятині є з різним мінеральним складом – хлоридно-натрієві та борно-бромні.

відпочинок-на-термальніх-водах-взимку-800x400.jpg

  • Нижнє Солотвино

Це місце також знаходиться в передгір'ях Карпат і радує не лише гейзерами, а й краєвидами. Місцеві води можуть бути показані для нормалізації обмінних процесів, поліпшення стану шкіри, кісткової та хрящової тканини. У селі Нижнє Солотвине є свердловина з термальною хлоридно-натрієвою водою та свердловина з мінеральною кальцієво-натрієвою водою.

  • Довге

У селі Довге відпочиваючі зупиняються у санаторії «Боржава». Для оздоровлення є басейн та ванни, наповнені термальною водою «Теплиця». У її складі бром, йод, натрій, калій, кальцій, магній та інші активні компоненти. Також у списку послуг соляна кімната, душові процедури, масажі та апаратна фізіотерапія.

  • Виноградів

На околиці міста Виноградів знаходиться санаторій «Теплиця» із власними гейзерами. У списку послуг санаторію важливе місце приділяється процедурам із застосуванням термальної води «Теплиця». Вона має болезаспокійливу, протизапальну, антиалергічну та судинорозширювальну дію. 

  • Щасливцеве

Термальні води в Україні є і у південних регіонах. Наприклад, поєднати відпочинок з оздоровленням можна у селищах Стрілкове та Щасливцеве. Поблизу є два термальні джерела. Купання в них показано при проблемах з опорно-руховим апаратом для покращення стану шкіри.

  • Залізний порт

Ще одне гаряче джерело знаходиться за п'ятнадцять кілометрів від Залізного Порту. Тут обладнали кілька купалень з термальною водою та лікувальним брудом. Через насичення бором і йодом вода пофарбована в буро-коричневий колір. Плануючи їхати до джерела з Києва, Харкова чи Дніпра, зупинитись на відпочинок можна у Херсоні.заздалегідь зняти квартиру подобово в Херсоні можна в каталозі подобової оренди від власників Doba.ua.

В Україні є багато місць, які вражають красою та оздоровчими можливостями. Крім термальних існує велика кількість корисних мінеральних вод. Плануючи відпочинок у Трускавці, Поляні чи Східниці, житло можна підібрати та забронювати на Doba.ua.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки