Головна  / Блог / ТОП-10 найкрасивіших місць у Волинській області

ТОП-10 найкрасивіших місць у Волинській області

Замок Любарта і Шацькі озера - головні туристичні магніти Волині. Але приїхати сюди варто не тільки заради них. Найдовший будинок, найдавніша храмова архітектура, красиві природні парки - відпочинок у Волинській області може бути різним.  

Туристичні міста Волинської області

Найпопулярніше у Волинській області місто - Луцьк. Замок Любарта з Музеєм дзвонів, Собор святих Петра і Павла, Свято-Троїцький собор, старовинна синагога, найдовший будинок в світі - головні відповіді на питання, що подивитися в Луцьку.

Плануючи провести уїк-енд в цьому місті, зупинитися можна в готелі або знімних апартаментах. Великий вибір добових квартир Луцька представлений на Doba.ua.

До Луцька однозначно варто приїхати хоча б раз, але це не єдине гідне уваги місто. У число історичних населених пунктів Волині також входить Берестечко, Володимир-Волинський, Ковель, Олика, Шацьк. 


У кожному з них є на що подивитися. Наприклад, Володимир-Волинський підкорює оборонними спорудами часів Київської Русі. В Олиці вартий уваги замок Радзивілів - багатющої сім'ї Литовського князівства. У місті Берестечко знаходиться костел Святої Трійці і каплиця Святої Теклі XVII століття. А в Ковелі - дерев'яний Успенський костел Святої Анни, парк імені Лесі Українки та меморіальний музей-садиба. Плануючи зупинитися в місті на вихідні, квартири подобово в Ковелі - у вашому розпорядженні.

Пам'ятки Волині

Щоб відпочинок на Волині був вдалим, рекомендуємо заздалегідь скласти маршрут подорожі, зазначивши цікаві локації і продумавши місця для зупинки. Про найважливіші і красиві пам'ятки Волинської області розповідаємо нижче.

Історико-культурний заповідник «Старий Луцьк»

Заповідник - головна перлина Луцька. На його території збереглися середньовічний замок, оборонна синагога і костел XVII століття. Також частиною заповідника є «будинок з химерами» - сучасна пам'ятка Луцька, яка заслуговує окремого пункту в нашому списку.


Будинок архітектора Голованя

«Будинок з химерами» належить волинському скульптору Миколі Голованю. Будівля настільки унікальна, що заслужила звання архітектурного пам'ятника. Стіни, дах і двір прикрашають десятки скульптур в різних стилях. А вхід вінчає барельєф, який зображає всіх членів сім'ї скульптора. 

Природний парк «Прип'ять-Стохід»

Національний парк об'єднує кілька заказників, а територія його складається з піщаних дюн, болотистих водойм, чистих озер і густих лісів. Річки тут переплітаються дивовижними лабіринтами, створюючи ідеальні умови для сплавів на байдарках. 

Резиденція князів Радзивілів

Замок Радзивіллів колись був резиденцією багатої родини Великого князівства Литовського. За легендою, сімейне золото до сих пір зберігається десь в його стінах. У наш час спорудження використовується як психіатрична лікарня, але частина території відкрита для відвідувачів. 


Шацький національний природний парк

Відпочинок на Волині в першу чергу асоціюється з Шацьким парком. Це місце відоме унікальним комплексом озер, найпопулярніше з яких - Світязь. Влітку сюди приїжджають купатися, а восени - збирати гриби і ловити рибу. Зупинитися можна в наметах на березі або зняти добове житло в Шацьку.

Музей історії сільського господарства Волині 

Музей знайомить з історією волинських сіл, природою і культурою цього краю. Але крім екскурсій по залах, тут можна покататися на конях, спробувати попрацювати старовинними знаряддями праці, переночувати на сіннику і скупатися у ставку.

Музей-садиба Лесі Українки 

Тут провела свої дитячі та юнацькі роки українська поетеса Леся Українка. На жаль, оригінальна садиба була знищена за часів Другої Світової війни. Нову будівлю музею побудували пізніше, відтворивши робочий кабінет і будинок поетеси.


Зимненський монастир

Історичне місце на Святих Холмах неподалік від Володимира-Волинського. Заснований монастир був у 1001 році князем Володимиром. Комплекс складається з оборонних стін з вежами, Успенської церкви, підземної церкви Святого Варлаама. Головна святиня - чудотворна ікона Божої Матері.

Заповідник «Поле Берестецької битви»

Це місце також відомо як «Козацькі могили». Мальовнича природа тут переплітається з трагічною історією. На території є музей, стоять Свято-Георгіївський собор і старовинна дерев'яна церква. Під землею ці святині з'єднані ходом, провідним в гробницю з останками козаків.


Природний парк «Цуманська пуща»

Ще одна перлина Волині, що підходить як для активного відпочинку, так і для релаксу. Територія парку поділяється на безліч заказників, найцікавіший з яких - «Зубр». У парку прокладені туристичні маршрути, тут можна покататися верхи, позбирати гриби, відпочити на березі річки або поплавати на човні.

Подорожуючи Волинською областю, цікаві місця будуть зустрічатися ледь не в кожному населеному пункті. Цікаво провести тут можна як пару вихідних дня, так і тижневу відпустку!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки