Головна  / Блог / Куди поїхати? / ТОП-5 місць Запоріжжя закохатися в місто, як козак Мамай

ТОП-5 місць Запоріжжя закохатися в місто, як козак Мамай

Запоріжжя, місто металургів і величезної кількості заводів, зберігає славні подвиги козаків і їх таємниці. В один з уїк-ендів радимо побувати в цьому місті контрастів, де легко можна перенестися із сьогодення в минуле. Ми підібрали топ-5 місць, після прогулянки по яким Запоріжжя залишиться у ваших спогадах назавжди.

1. Острів Хортиця і Запорізька Січ

Одне з семи чудес України, колиска запорізького козацтва - найбільший острів на річці Дніпро з дивовижним видом і славним минулим. Зайдіть в Музей історії запорізького козацтва, а після прогуляйтеся по Запорізькій Січі, де все зберігає дух епохи. Тут періодично розсікають на конях і влаштовують бої колоритні козаки з оселедцями.


2. Дніпровська електростанція (Дніпрогес)

Історія не одного життя, сили природи і величі, створеного людиною. На Дніпрогес відкривається приголомшливий вид з каменів біля Січі. Оцінивши електростанцію, можна з річкового порту відправитися на екскурсію Дніпром на катері.

3. Площа Поляка

Панорамний вид, що відкривається на проспект з сучасної площі Поляка - візитна картка Запоріжжя. Тут призначають побачення закохані, зустрічаються для фотосесій і сімейних прогулянок.

4. Центральний парк культури і відпочинку «Дубовий гай»

Дубовий гай - місце неможливо не любити: безліч розважальних заходів, концерти, квести, атракціони, мотузковий парк та кінні прогулянки, тінисті алеї і романтика.

До слова, саме тут знімали улюблену багатьма «Весну на Зарічній вулиці», ніж мешканці Запоріжжя безмірно пишаються.

5. Каскад фонтанів «Райдуга» і Вознесенівський парк

Місце проведення різного роду концертів або фестивалів. Нижче, ближче до Дніпровської набережної, знаходиться новий міський ландшафтний парк. Безліч пагорбів, квітів, доріжок і фонтанів на невеликому озері немов переплітаються між собою. Парк прикрашають «Міст до тещі і свекрухи» (або «Міст закоханих»), оригінальний фонтанчик, дерев'яна водяний млин і пам'ятник Святославу Хороброму.

Прогулюючись по місту, зверніть увагу на архітектуру: естетична виразність, залиті світлом простору будинків, ідеальні лінії.

Увечері місто фантастично красивий: один з найдовших проспектів Європи - Соборний, Дніпрогес, заводи - все сяє тисячами вогнів. Саме час зробити на пам'ять пару знімків.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки