Головна  / Блог / Куди поїхати? / Цікаві місця в Дніпрі для туристів

Цікаві місця в Дніпрі для туристів

Дніпро – одне з тих промислових міст, які не «втрачені» для туристів. В тому сенсі, що в ньому вистачає пам'яток крім заводських труб, і воно безперечно варто того, щоб приділити йому пару днів. Сьогодні розповімо, де погуляти та де поїсти в Дніпрі, і до того ж бюджетно.

Дніпро за 2 дні: що подивитися?

Пам'ятки Дніпропетровська за рідкісним винятком розташовані досить компактно. Виняток – Будинок органної та камерної музики, що знаходиться в будівлі Миколаївської церкви – нереальної краси будова в самому серці промзони.

Решта цікавих місць Дніпра зосереджені на проспекті Яворницького, центральної вулиці міста, або поблизу від неї. Якщо розглядати Дніпро з точки зору історії, то в першу чергу потрібно відправитися до Спасо-Преображенського кафедрального собору, який є першою будівлею, закладеною Катериною II на території міста. Поруч з собором стоїть верстова миля – пам'ятний знак на честь візиту імператриці.

Спасо-Преображенский кафедральный собор.jpg

Ті, хто цікавиться історією, можуть відвідати музеї – їх в Дніпрі вистачає. Історичний музей, наприклад, знаходиться в кроковій доступності від Спасо-Преображенського собору. Також поруч є Палац студентів ДНУ – дивовижна будівля і зовні, і всередині – колись вона належала засновнику міста Потьомкіну та, хоч музеєм по суті не є, представляє велику історичну цінність. Туди можна вільно зайти, погуляти залами, помилуватися картинами на стінах і ліпнинами.

Дворец студентов ДНУ.jpg

У плані музеїв не варто забувати й про Менору. У найбільшому єврейському центрі світу є як унікальна експозиція в холі, так і найбільший музей «Пам'ять єврейського народу і Голокост в Україні». Якщо є бажання, можна замовити екскурсію в Дніпрі та піднятися на дах Менори – звідси відкриваються розкішні краєвиди на головний міст міста та набережну.

менора днепр.jpg

Дніпряни пишаються тим, що в їхньому місті знаходиться найдовша набережна Європи. Вона красива, облаштована та має кілька «точок тяжіння» на кшталт Шара бажань, алеї для прогулянок, милих сімейних крамничок, а також кількох пам'ятників і фонтанів.

шар желаний днепр.jpg

Обов'язковим для відвідування можна назвати Монастирський острів, де, згідно з Житієм св. Феодосія, жив Андрій Первозванний. На острів веде пішохідний міст. Поза всякими сумнівами, це найбільш заспокійливе та одне з найкрасивіших місць Дніпра. Тут є храм, пам'ятник Тарасу Шевченку, водоспад, кілька кафе та парк атракціонів.

монастырский остров.jpg

Територіально Монастирський острів відноситься до парку Шевченка та є його продовженням. Взагалі парки Дніпра являють собою видовище поганеньке. Парк Лазаря Глоби, по суті, головний в місті та зустрічає всіх, хто приїжджає на центральний залізничний вокзал, затишний, але все ж недостатньо доглянутий. У цьому плані краще відправитися в Зелений гай, що біля самого Південмашу – далеко, проте на даний момент це найкращий парк Дніпра.

парк зеленый гай.jpg

Дніпро нічне: вогні великого міста

Особлива атмосфера панує в Дніпрі з настанням темряви, коли свої вогні запалює Катеринославський бульвар. Мабуть, це найкраща пішохідна вулиця України за ступенем освітленості – відчуття свята всім, хто відвідав її, 100% гарантовано.

Нічне життя міста теж кипить – в Дніпрі величезна кількість нічних клубів. Так що якщо ви не любите сидіти в чотирьох стінах і вважаєте за краще відриватися по повній, то у вашому розпорядженні найрізноманітніші заклади міста – від дуже популярного «Мулен Руж» до неформального «Андеграунду».

Екатеринославский бульвар днепр.jpg

Де поїсти в Дніпрі

У плані закладів Дніпро дефіциту не відчуває – є на будь-який смак і на будь-який гаманець. Якщо судити з відгуків, то серед кращих ресторанів міста можна назвати «Репортер» – затишне місце в центрі міста, ресторан високої кухні; в наявності також безглютенові страви.

Відносно недорого в Дніпрі можна пообідати в пабі-ресторані «Банка» та закладі з оригінальною назвою «Миші Бляхера». Серед грузинських ресторанів відвідувачі виділяють Puri Chveni.

Також зі співвідношення «ціна/якість» можна виділити Buon Fratelli, «Мамою клянусь» та «Бирхаус».

мамой клянусь днепр.jpg

Яке житло винаймати?

Відпочинок в Дніпрі дуже різноманітний. І в залежності від того, що ви хочете та чого чекаєте від відвідування цього міста, і потрібно вибирати апартаменти.

Квартира біля ЖД в Дніпрі для тих, хто вважає за краще якомога швидше кинути валізи та вирушити на знайомство з містом, обійдеться в районі 700-800 гривень, хоча є пара варіантів і дешевше. Житло в центрі, поблизу головних визначних пам'яток вартує від 550 гривень за ніч.

жд вокзал.jpg

Варто відзначити, ціни на апартаменти в Дніпрі в порівнянні з іншими українськими містами досить високі – середній цінник коливається в районі 800 гривень. Тому, щоб винайняти недороге житло тут, потрібно постаратися. Втім, на сервісі Doba.ua є близько 140 варіантів житла подобово в Дніпрі, тому вибрати є з чого.

В цілому однокімнатна квартира на добу коштує від 350 гривень (але це, як правило, на лівому березі) і вище. Ясна річ, що за 350 гривень – для зовсім невибагливих постояльців. Якщо ж мова йде про більш зручні апартаменти в більш вигідному з туристичної точки зору районі, то від 550 гривень за добу вже можна підібрати непоганий варіант.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки