Головна  / Блог / Куди поїхати? / Воздвиженка – казкове містечко в історичному центрі Києва

Воздвиженка – казкове містечко в історичному центрі Києва

Воздвиженка впевнено займає одну з лідируючих позицій серед інших столичних районів, куди варто піти за яскравими враженнями.

У цьому іграшково строкатому «містечку», з трьох боків оточеному схилами, панує неймовірна атмосфера тепла і захищеності.

Будинки Воздвиженки нагадують стару добру Голландію, хоча мало кому відомо, що ці твори мистецтва до найдрібніших деталей відтворюють дух старого Подолу.

Київ Воздвиженка

Всім, хто ще з якоїсь безглуздої випадковості не бував на Воздвиженці, обов'язково рекомендуємо надолужити згаяне. Ця частина стародавнього Києва крім багатої архітектоніки є великою історичною цінністю.

район Воздвиженки

Поділ з давніх часів був торгово-ремісничим районом Києва. Тут панувала жива атмосфера торгівлі, вирували ярмарки та будувалися кораблі, а селилися ремісники-гончарі і дігтярі в урочищі Гончарі-Кожум'яки, районі з невисокими затишними будинками, вузькими вуличками і таємничими двориками.

Цехи ремісників існували тут до початку XIX століття, а після в цьому районі міцно влаштувалося купецтво – в надійних двох і триповерхових особняках проживали сім'ї заможних громадян.

Сучасна назва виникла після зведення тут в XVIII столітті Хрестовоздвиженської церкви, від назви якої і з'явилася Воздвиженська вулиця і район Воздвиженка.

У цій церкві був хрещений легендарний письменник і драматург Михайло Булгаков. Він і жив недалеко - на вулиці Воздвиженській. 

У цьому культурно-історичному центрі Києва також жив і творив перший народний художник України Григорій Світлицький. У його будинку на вулиці Дегтярної знаходиться музей, де можна помилуватися роботами художника. Йому випала честь розписувати і Крествоздвиженску церкву.

Київ район Воздвиженка

Сьогодні, після ґрунтовної реставрації, Воздвиженка знову ожила і продовжує радувати старожилів і туристів. Потрапити сюди дуже просто, наприклад, згорнути з Андріївського узвозу направо і ось, ви прийшли куди треба. Для всіх гостей столиці у Doba.ua є зручні варіанти розміщення на Подолі.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки