Головна  / Блог / Для владельцев квартир / Як не сваритися з сусідами, здаючи квартиру подобово

Як не сваритися з сусідами, здаючи квартиру подобово

Склалася думка, що квартири під подобову оренду є головним болем сусідів: що квартиранти не дотримуються елементарних правил спільного проживання в багатоповерхівках.

Doba.ua провела невелике розслідування з цього питання, і з'ясувалося, що 40% мешканців навіть не знають, що у них по сусідству здається квартира, оскільки постояльці поводяться тихо, у 30% – відношення до цього нейтральне, але іноді скаржаться на шум і сторонніх людей у під'їзді, і ще 30% негативно ставляться до такого бізнесу їх сусідів, скаржачись на шум і сміття в під'їзді.

Цю статистику негативних відгуків можна значно знизити, якщо дотримуватися кількох правил здачі житла подобово:

1.    Наводьте довідки про потенційних квартирантів

Попросіть постояльців надати максимум інформації про себе – подивіться копії документів. Аргументуйте, що ця інформація потрібна для складання договору.

квартиранты.jpg

2.   Прописуйте усі важливі моменти в оголошенні

Якщо у вашій квартирі не можна курити або проводити галасливі вечірки – вкажіть це у своєму оголошенні заздалегідь. Можливо, гості шукають житло саме для проведення заходів.

3.   Ознайомте гостей з правилами поведінки у квартирі

Це буде відрізняти вас від тих власників, які через власну необережність часто стикаються з псуванням майна та конфліктами з гостями.

Doba.ua підготувала для вас плакат, на якому зображені загальні правила поведінки для гостей, які орендують квартиру або будинок подобово. Ви можете роздрукувати та повісити на видному місці. Це допоможе гостям дотримуватися дисципліни та підтримувати порядок у будинку.

плакат укр.png

4.   Підтримуйте чистоту в під'їзді та біля парадного

Якщо у квартирі прибирає прибиральниця, попросіть разом з квартирою прибирати й коридор. Слідкуйте за тим, щоб на поверсі були вкручені лампочки та просіть своїх гостей дотримуватися правил проживання в багатоповерховому будинку.

5.   Задобрити конфліктних сусідів

Для початку, поговоріть з ними, запитайте про можливі компроміси. Обов'язково залиште візитку, куди можна дзвонити з пропозиціями та в разі конфліктів. Головне, що може задобрити ваших сусідів – це ваше ставлення до порядку на поверсі – розвісьте постери «Строго заборонено: палити, смітити» та подібне, розставте на підвіконнях квіти.

Всі ці жести ввічливості коштують недорого, але можуть спростити ведення вашої справи.

соседка.jpg

6.    Подумайте про дрібниці

Якщо в будинку встановлений магнітний замок – потурбуйтесь надати гостям ключі. Обов'язково повісьте на двері номер квартири, щоб постояльці змогли легко знаходити потрібний об'єкт, без сторонньої допомоги.

7.   Будьте ввічливими та чуйними

Що б не сталося – безвихідних ситуацій не буває. Навчіться знаходити спільну мову з усіма, слухати та чути своїх сусідів, вміти швидко вирішувати всі нюанси, виходити з усіх конфліктних ситуацій.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки