Головна  / Блог / Для владельцев квартир / Як здавати квартиру подобово: три правила успішного бізнесу

Як здавати квартиру подобово: три правила успішного бізнесу

Якщо у вас є порожня бабусина квартира, взяте в іпотеку житло або заміський будинок і є величезне бажання заробити грошей, тоді ця стаття для вас. Тема бізнесу «оренда житла подобово» буде цікава для тих, хто хоче в найкоротший термін при мінімальній витраті засобів розпочати свою справу, що приносить гроші.

Дійсно, щоб здати квартиру без посередників, великих вкладень не потрібно. Але є певні правила, яких, займаючись цією діяльністю, треба дотримуватися.


как сдать квартиру.jpg

Правило №1: Адекватно оцінити квартиру

Перший крок до успішної здачі квартири – це правильна оцінка. Власники квартир часто орієнтуються на досвід своїх знайомих, сусідів. Але це не зовсім надійний спосіб, тому що навряд чи ваші друзі живуть в одному районі або будинку з вами, або ж у вас з ними однаковий ремонт. Ставка, незважаючи на відносну схожість житлоплощі, може виявитися неконкурентоспроможною, і в підсумку квартира «зависне».

Кращим способом сформувати ціну на житло буде заглянути на спеціалізовані сайти, на яких власники розміщують оголошення про здачу апартаментів роками, і ця вартість аргументована і перевірена.

Використовуючи фільтри і опис, ви зможете знайти схожі за пріоритетами варіанти і порівняти ціну.

При оцінці нерухомості важливо враховувати ще сезонність. Цей фактор дуже важливий для туристичних регіонів України: Карпати, південний берег України і безпосередньо Одеса. 

В середньому квартира здається за 1-2 тижні, якщо цього не відбулося, значить, ви невірно її оцінили.

Правило №2: Забезпечити комфорт гостям

Якщо ви вирішили, що оренда квартир подобово – це те, чим би ви хотіли займатися, то основна ваша задача – максимально підготувати її до прийому гостей. По-перше, вона має бути максимально укомплектована усім необхідним, щоб клієнти відчували себе як вдома. Для цього в квартирі має бути мінімальний набір побутової техніки: чайник, холодильник, пральна машинка, мікрохвильова піч, телевізор.

Для більш дорогих апартаментів в список «must have» додаємо тостер, кавоварку, посудомийну машину, аудіо та відео техніку, кондиціонер, праску, фен і багато іншого.

Меблі в квартирі мають бути, в першу чергу, практичними. Якщо ваша квартира по місцю розташування і площі більше схожа на економ або стандарт варіанти, то меблі можуть бути не новими і не в одному стилі, і витрачати захмарні суми на дизайнерський ремонт немає сенсу. Якщо ж житло відноситься до бізнес або елітного варіанту, то меблі мають бути новими, сучасними і підібраними зі смаком. 

Який би не був ремонт в апартаментах, в них завжди має бути чисто: свіжа постіль, рушники, предмети особистої гігієни – це те, що точно оцінять гості. Тому, якщо дозволяє фінансове становище, можна наймати прибиральниць, гувернанток, які систематично будуть готувати квартиру до прийому гостей, або ж це робити самостійно, що більш економно.

Уникайте дрібних деталей: статуетки, вазочки, сувеніри, вони тільки ускладнять процес прибирання, і ревізії після кожної здачі житла.

Ви так само можете придумати для гостей якусь свою фішку. Наприклад, всім відвідувачам дарувати карту або магнітик-візитку. Це буде не тільки приємно, але і таким чином Вас пам'ятатимуть, радитимуть друзям і повертатимуться в вашу квартиру ще. 

Не забувайте, що в цій угоді ви – продавець. А так як покупець завжди правий, постарайтеся, що б йому все сподобалося. Це, рано чи пізно, зіграє Вам на користь.

Правило №3: Здавати без посередників

Найчастіше люди у здачі житла шукають додатковий або навіть основний заробіток. Тому, цілком природно, що віддавати 50% комісійних агентствам це дуже нерентабельно. Тим більше, що є альтернативні дієві методи, як можна просувати вашу квартиру. Наприклад, подати оголошення на спеціалізований агрегатор. 

Все що необхідно для самостійного просування оголошення – це: 

  • розмістити його на сайті, 

  • дочекатися підтвердження модерації, 

  • вибрати режим публікації і чекати гостей.

До вибору майданчика для розміщення треба підійти серйозно. Сайт має бути перевіреним, з великою відвідуваністю, мати налагоджену систему зворотного зв'язку і реальні відгуки відвідувачів.

Зверніть увагу, що є сайти, де є тільки онлайн-бронювання квартир, де з кожного бронювання сервіс буде забирати свій процент, а є такі,  де показується  ваш номер телефона і клієнти дзвонять безпосередньо вам. У такому випадку процент не береться, але ви, як правило, попередньо оплачуєте розміщення об’яви.

На нашому сайті Doba.ua представлено більше 22 000 квартир по всій Україні. Щодня більше 20 000 відвідувачів з 150 країн світу переглядають понад 100 000 сторінок на сайті. Тут ви попередньо оплачуєте розміщення вашої об’яви із можливістю безкоштовного підключення послуги онлайн-бронювання. Такий варіант найвигідніший, так як до вас можуть звернутися клієнти, яким зручніше телефонувати, а також ті, хто не любить дзвінків і віддає перевагу онлайн-бронюванню.

За дослідженнями Doba.ua 70% усіх клієнтів віддають перевагу бронюванню онлайн, і лише 30% краще зателефонувати


Здача квартири подобово - це хороший варіант додаткового заробітку, але важливо враховувати, що це та сама робота. Більша її частина залежить від розуміння ситуації на ринку і від відповідальної роботи з підготовки до прийому гостей. Ви можете:

- Здати квартиру в Києві
- Здати квартиру в Одесі
- Здати житло у Львові
- Здати житло в Дніпрі
- Здати квартиру в Харькові
- Здати квартиру в Запоріжжі

І ще! Якщо є величезне бажання займатися орендою житла подобово, але свого житла немає, то варіанти вирішення такі:

    • зняти чиюсь квартиру помісячно і здавати в суборенду подобово;

    • взяти іпотеку;
    • зробити об'єкт зі своєї квартири, знявши собі дешевшу на околиці.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки