Головна  / Блог / Куди поїхати? / Максимум причин любити Одесу

Максимум причин любити Одесу

Гуляти по Одесі – все одно, що купатися в морі в оксамитовий сезон. Припиняти не хочеться! Є багато причин закохатися в це місто, залишитися тут і назавжди забути про побутові проблеми. Місто-свято, місто-бриз, місто-легкість. Це все про Одесу, і все одно слів буде мало. Але все ж ми постараємося, щоб ви занурилися в одеську атмосферу по максимуму.

Одеська архітектура – від ліпнини до висоток

Вкраплення французького Провансу, що мав свого часу колосальний вплив на портове місто, видно на тутешніх вулицях і зараз. Широка Дерибасівська, де можна зустріти абсолютно різних людей, приїжджих і місцевих, українців, молдаван, німців, французів, іспанців, італійців. Але всіх їх об'єднує захоплений погляд на лавки, ковані ліхтарі, скульптури і пам'ятники буквально всьому.

А які тут театри і кінотеатри! Кожен – окремий витвір мистецтва, побудований з душею і безмежним натхненням. До слова, Одеський академічний театр опери та балету відкрили на початку позаминулого століття! І він до цих пір радує, захоплює, дивує, вражає і все так же гідний найкращих фотознімків.

Великої уваги заслуговує і легендарні Потьомкінські сходи, що стали шостими найкрасивішими сходами Європи. Ще б пак – звідси відкривається такий вид на узбережжя і місто. А ще подейкують, що під сходами свої скарби з приходом білих сховав той самий Мишко Япончик й інші нальотчики-контрабандисти.

До слова про підземелля – у Одеси є своя глибока таємниця. Ціла система підземних катакомб, в які можна спуститися і побачити зовсім іншу, злегка похмуру, але все ж таку ж цікаву історію портової перлини. Складно зараз сказати, наскільки довгий шлях вас очікує. За різними підрахунками довжина катакомб складає близько 2-3 кілометрів. З іншого боку, можливо, це і є привід дослідити все і порахувати власноруч.

Є в Одесі і більш занедбані місця, зокрема Деволановский узвіз. Цей район міста частково покинутий, тут мало хто живе, і район виглядає трохи пригнічено. Завжди Одеса не любила цей район, тут жили злодії і щипачі, контрабандисти, колишні ув'язнені та колоритніші персонажі. Тут абсолютно вражаючим чином сусідять високі новобудови і старі старіючі будиночки. Тут же з усіх сил тримається за життя найстаріший одеський арочний однопрогоновий міст, відкритий в 1824 році.

Естетичніший Французький бульвар з перлиною української культурної індустрії, Одеською кіностудією. Бульвар активно забудований значною кількістю пам'яток, подивитися буде на що, тому краще орендувати квартиру на Французькому бульварі подобово. Крім багатьох ресторанчіків і кафе тут багато цікавих куточків. Стадіон Динамо, Церква Адріана і Наталії, кілька іменитих дач, діючі санаторії, Ботанічний сад університету Мечникова і багато іншого. А навпроти кіностудіі, на бульварі, пам'ятника Висоцькому, де часто співають місцеві гітаристи. Зараз у Вас точно не виникне питань, куди піти в Одесі погуляти.


Ось що точно робить Одесу, так це люди

Дійсно, перше, що спадає на думку при згадці Одеси, це місцеві жителі. Веселі, легкі, безтурботні, одвічно радісні, гостинні і майстерно дотепні. Можна поспілкуватися з торговцями на бульварі або поговорити про справи насущні з музикантами. Можна розпитати про історію Одеси у жителів Молдаванки, найстарішого району міста. А найвища артилерія – це, звичайно ж, Привоз. Говорити про життя, про сім'ю, про політику або торгуватися. Необов'язково щось купувати, дотатньо просто зануритися в цю атмосферу. І нехай скептики кажуть, що Привоз уже не той, але одесити все залишилися одеситами. З їхньою безпосередністю і легким ставленням до життя.

Безтурботніше тут тільки коти. Дрімають, позіхають, жують свіжу чорноморську рибку і з легкою нотою зневаги розглядають туристів. Спробуйте їх сфотографувати – більш колоритною фотокартки годі й шукати, готові посперечатися.

Здається, що Одеса веселиться цілий рік. Безліч фестивалів, з кожного провулка доноситься передзвін гітари, скрипки і труби. Все це місцеві жителі вчать гостей портового міста радіти кожному дню і знаходити мелодійність навіть в самому тьмяному моменті життя.


Портова атмосфера круглий рік

Та й в цілому атмосфера Одеси пахне літом 12 місяців в році. У ресторанах годують свіжою рибою і рапанами, з вікон чути передзвони патифону, торговці на все горло рекламують сувеніри та прогулянки на теплоходах. Піднімеш голову – а тут покажчики, що ведуть куди завгодно. Покажчики та вітрини в Одесі і зовсім вважаються окремим видом мистецтва, підприємці змагаються у винахідливості та креативі. В результаті туристи отримують масу емоцій від простої прогулянки. Власне, в цьому вся Одеса. Необов'язково відвідувати десятки екскурсій і вивчати історію старовинних будинків. Отримати задоволення від відвідин міста можна, лише прогулявшись по вулицях і вдихнувши солоні аромати Чорного моря. Пройтися уздовж Дерибасівської, з'їсти морозива, прикупити тільняшку, плюхнутися на гарячий пісок або піднятися на оглядову портову площадку. І просто дихати, посміхатися і жити. Як Одеса живе на межі старовинної історії і захоплюючого сьогодення, так і ви відчуєте себе на межі м'якого блаженства і скаженого естетичного захоплення. А для того, щоб ще більше зануритися в атмосферу міста, радимо зняти квартиру в центрі Одеси подобово. Не сумнівайтеся, приїжджайте в Одесу, вас завжди раді тут бачити!


Коктейль цих якостей в сукупності роблять Одесу особливою і привабливою. Якщо ви ще не встигли полюбити це місто, як любимо його ми, пакуйте валізи і вирушайте в дорогу. А по поверненню поділіться з нами враженнями. І не забудьте забронювати квартиру на Doba.ua.




Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки