Головна  / Блог / Для владельцев квартир / 5 головних помилок орендодавців житла

5 головних помилок орендодавців житла

Здавати житло подобово вигідно і без наслідків – ціле мистецтво. Багато орендодавців на початку своєї діяльності здійснюють ряд помилок, здатних перетворити рентабельну справу в суцільну проблему. Doba.ua зібрала 5 найбільш поширених з них і способи їх уникнути.

Помилка перша: самостійний пошук

На сьогоднішній день такий потужний ресурс як інтернет дає майже безмежні можливості. Наприклад, завдяки йому, пошук потенційних орендарів збільшується в рази, що значно полегшує роботу орендодавцю. Але самостійно рекламувати там добове житло занадто витратно, а значить, і недоцільно. Набагато вигідніше звернутися за допомогою в спеціалізовані онлайн-сервіси. З одного боку, такі сайти самі займаються рекламою квартир, але з іншого, власник завжди має повний доступ до оголошень.

Пять главных ошибок арендодателей жилья

Помилка друга: надмірна розважливість

Наступна найбільш поширена помилка – переоцінка вартості житла, що здається. Про те, щоб здати швидко і вигідно, мріють всі орендодавці, проте багато хто забуває, що однією із складових успіху є пропорційна орендна ставка. Не варто пручатися і ставити завищену ціну з упевненістю, що клієнт обов'язково знайдеться. Набагато вигідніше зробити знижку і почати заробляти вже протягом тижня, а не чекати місяцями.

Пять главных ошибок арендодателей жилья

Помилка третя: відмова від договору оренди і застави

Відмова від договору оренди – одна з найсерйозніших помилок орендодавців. Якщо дотримуватися цієї уявної формальності, вона вбереже від несподіваних наслідків. Важливо також уважно ознайомитися з текстом договору, а не завантажувати перший-ліпший з інтернету, тому що такі приклади мають масу недоліків. Не бійтеся налякати потенційних мешканців, запропонувавши їм залишити заставу. Вона стане вашою гарантією оренди, а також компенсацією за порушення договору або псування майна.

Пять главных ошибок арендодателей жилья


Помилка четверта: поганий стан квартири

Надмірна економія може проявлятися і в оздобленні квартири. Якщо для економ-варіантів така ситуація допускається, то для стандарт-сегмента і класів вище це чревате наслідками. Квартиронаймач просто не захоче спати на старому ліжку за ту ж суму, за яку може зняти більш пристойний варіант. Якщо ж у вас зараз немає можливості облаштувати квартиру краще, приберіть зайві меблі і залиште тільки найнеобхідніше. Також перевірте стан сантехніки, водо-, газо- та електропостачання, так як, наприклад, за прорив труби відповідальність лежить на власникові.


Пять главных ошибок арендодателей жилья


Помилка п'ята: надвимогливість

Іноді перешкодою на шляху до здачі квартири може виявитися надвимогливість до орендарів. Власники хочуть, щоб ними виявилися сімейні люди без дітей, тварин і шкідливих звичок. Але цей підхід не зовсім раціональний, так як навіть ідеальна репутація та приємне перше враження не дадуть гарантій безпроблемності мешканців. Нерідко саме мама з маленькими дітьми буде ставитися до квартири з більшою відповідальністю.

Пять главных ошибок арендодателей жилья


І під кінець: сплата податків

Важливим моментом залишається сплата податку, який складає 13% від загальної суми доходу фізичної особи. Погодьтеся, невелика ціна за спокій і відсутність приводів у недбайливих сусідів вас шантажувати або у перевіряючих органів пред'являти претензії. Зважтеся на це і спить спокійно!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки